Cao svima, ortak me pitao za misljenje koji komplet da ostavi za sebe, posto se dvoumi. Trenutno ima i5 4670k i MB Gigabyte Z87HD3 ( kupio pre 1.5god jos toliko u garanciji) ali mu je ortak poslao ix CH nov kompletic ali starije generacije i7 2600k i MB Asus P8Z68 Deluxe. Sad se ramislja sta da ostavi za sebe :) Ja iskreno pojma nemam, ovo sada sto ima je dosta novije ali pak i sporije, ploce nisu iz iste klase ali on ipak ima noviji cipset. Neradi nista zahtevno pored gaminga :)
Kao što vidiš, benchevi su tu negde. OC potencijal je takođe tu negde. Ono što bih primetio je da je većina ovih bencheva lepo optimizovana za veći broj jezgara. U drugačijim situacijama, koje tu nisu zastupljene, a u koje spadaju i igre, bi prednost bila na strani i5.
I5 a i da nije nekako bi dao prednost njemu s obzirom da ima garanciju i novije a nije to tolika razlika u brzini i za druge stvari sem mozda rendera ili neceg gde se bas sva jezgra tj thredovi koriste.... Mada to je samo moje misljenje....
Case: CM 690 (Cooler master) Motherboard: GA-790XT-USB3 (gigabyte) Proc: Phenom II x6 1055t + CM hyper 212evo Graphic card: gigabyte 6870 RAM: 2 x 2GB + 4GB patriot @ 1600MHz HDD: Seagate 1TB + external hard drive 1TB Psu: axp 630w
Zadrzi taj sa 5 jezgara, jer igrice jos nisu optimizovane za 7. Uz dobru plocu mozes tom i5 otkljucati jos dva jezgra, tako da je onda rame uz rame sa i7, koji se , inace, ne otkljucava. Bar tako kazu neki...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ja bih zadrzao Sandy jer moze da se clockuje vise i time se performanse izmedju generacija anuliraju. Taj i5 pod garancijom sa plocom moze verovatno za vecu cenu da se proda.
SAMDSUNG!!!
Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
Pa ja mislim da su sto se cene tu negde , i jedan i drugi komplet po meni vrede oko 230-250e stim da je i7 jaci cpu i bolje se klokuje i manje greje, ali jbg ovo je ipak dosta novija platforma pa me strah da ga savetujem da se vraca na stariji socket koji ce mozda uskoro postati grubo receno mrtav kao 1366 i 1156
Pre neki dan sam se ubio da nađem miniITX ploču za 1155, ljudima crkla, a konfiguracija sasvim lepa i5-3550p/8GB/560Ti u CM Elite 120 kućištu, greota da rasprodajem taj CPU i da ljudi plaćaju i novi CPU i ploču.
Takođe mi skoro naleteo i7-870 za neku siću, ali nisam ništa od 1156 ploča mogao da našem interesantno pa sam ga samo prosledio dalje.
Za igre ionako nema neke razlike u performansama, ja bih se zadržao na novijem i u garanciji, a SB komplet prodao.
:: Pa ja mislim da su sto se cene tu negde , i jedan i drugi komplet po meni vrede oko 230-250e stim da je i7 jaci cpu i bolje se klokuje i manje greje, ali jbg ovo je ipak dosta novija platforma pa me strah da ga savetujem da se vraca na stariji socket koji ce mozda uskoro postati grubo receno mrtav kao 1366 i 115 :: :: :: Asus Z87-K :: Intel ® Core™ i7 4770 Noctua NH-C1 :: Kingston Beast 2x4gb 2400MH :: MSI GTX770 LIGHTNIN :: SSD Samsung 840 EVO 250GB :: Seasonic X-760 xp2 Platinu :: Fractal Design ARC Midi mode :: Dell S2440 :: ::
Haswell ima dosta bolje single thread performance i bolji IPC od tog Sandy I7 i to u igrama daje prednost. I sa klokom tesko moze da nosi ovaj I7 sa ovim I5.
Za igre ili ne Haswell je objasnio pogotovu ako stavis dobar i tih kuler da to hladi i stavis da radi na 4.7 ili 4.8ghz i posle neki psi-e ssd card ima da prsti sve u sesnest :):):)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.