mogu uz doplatu od 1800 dinara dobiti phenom II 705e x3 ili da doplatim nekih 1000 dinara i uzmem athlon II x2 250. Računar koristim samo za surfera i igre tipa clash of članstvo koja mi i pravi problem. Rama imam 2gb a treba mi stići još 2.
Napajanje je lc power 420w, 12cm ventilator.
Kojije bolji i postoji li nešto bolje do 4k dinara maksimalno?
Bolji ti je fenom, to sigurno. Za taj keš pored ram memorije ne možeš da uradiš ništa drugo. Pre zamene procesora apdejtuj bios na poslednju verziju jer ti imaš am2+ procesor a ovi su ti am3
Radije bih uzeo phenoma. Slabije se klokuje ali ima u startu bolje performanse + treće jezgro uz potencijal otključavanja četvrtog. Athlon II x2 je max 10% brži od tvog trenutnog procesora, a i taj 7750be možda može da otključa dodatna jezgra. Nisi naveo ostatak konfe kao ni prirodu problema, ni zašto misliš da je procesor uzrok istog. Ako imaš iole jaču grafiku, to napajanje nije adekvatno.
ram memorija, zakucava se kad je hrom upaljen sa nekih 15tak tabova i pokrenem neku igricu tipa clash of clans preko emulatora ili čega već. Ram će sigurno rješiti problem , a kako mi za dva tri dana treba stići još jedna pločica od 2gb, rekoh ajde da napravim upgrade i procesora.
Grafičku kartu nemam, nemam ni zvučnu to je sve integrisano, nema velikih potrošača a koliko ja gledam ovaj phoenom je čak štedljiviji od 7750be.
update biosa. da li je komplikovano. Neki link ka youtube a da provereno radi bi mi značio.
Hvala
PS. izvinjavam se na greškama u predjašnjem postu, kucao sam sa tableta.
Da, 2GB je definitivno malo. Pre nego što daš pare probaj da otključaš jezgra na tom 7750 ako ploča dozvoljava. update biosa je jednostavan ali najbolje je da odeš na support stranicu za tvoju ploču, tamo ćeš naći i bios i update program i uputstva.
biostar 780g se, mislim da ne može ništa od toga a ne bih snimanjem riskirao sa čačkanjem ipak imam loše napajanje. A i doplata nije neka za još 2 godine upotrebe računara.
Ako neko zna neki drugi dobar cpu za 4k dinara na kupindu i kupujem pridajem nek okači link.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.