Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
AMD OC
STRANA 1 OD 1
Sisa AMD OC 23.04.2015. 07:18 T61111

status: user
broj poruka: 309
Zanima me ima li bitne razlike kod oc kroz FSB a ne samo povecavanjem mnozioca, takodje me zanima ima li nekih poboljsanja u podizanju brzine HT i NB brzina, pricam za Piledriver, kod k10 (Daneb) je bilo malih razlika licno sam proveravao :)

AMD FX 8300+CM 212plus/ASUS M5A99X EVO R2.0/MSI R9 280X/ASUS Xonar DG/PATRIOT 8GB (2x4GB)/SAMSUNG F3 500GB/SEASONIC SS-620GM 620W/Cooler Master Elite 430/DELL UltraSharp U2311H
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
lord5 ... 23.04.2015. 08:27 #592071

broj poruka: 51
Kada dizes FSB procesor postaje realno dosta brzi u zavisnosti koliko podignes FSB. Sto vise dizes mnogo vise ce da se greje. Dok kad dizes mnozioce moras bas mnogo da dizes da bi dobio neko poboljsanje ali se manje greje neko kad dizes FSB. Moja preporuka je da klokas FSB za 12% sto je sigurno sigurno je a em je i stabilno i dobijas malo poboljsanje koje se primeti. za HT i NB ne dobijas nista. Kad imas dva ista procesora na istom taktu, mnogo je brzi onaj koji ima veci FSB.

f0rever Re: ... 23.04.2015. 08:30 #592072

broj poruka: 3821
Aj molim te nemoj vise da dajes savete..

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: Kada dizes FSB procesor postaje realno dosta brzi u zavisnosti koliko podignes FSB. Sto vise dizes mnogo vise ce da se greje. Dok kad dizes mnozioce moras bas mnogo da dizes da bi dobio neko poboljsanje ali se manje greje neko kad dizes FSB. Moja preporuka je da klokas FSB za 12% sto je sigurno sigurno je a em je i stabilno i dobijas malo poboljsanje koje se primeti. za HT i NB ne dobijas nista. Kad imas dva ista procesora na istom taktu, mnogo je brzi onaj koji ima veci FSB
::
lord5 Re: Re: ... 23.04.2015. 08:31 #592073

broj poruka: 51
Sto te nema na benchu, cuo sam da si i ti radio prevare, kolega.

:: Aj molim te nemoj vise da dajes savete.
:: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: :: Kada dizes FSB procesor postaje realno dosta brzi u zavisnosti koliko podignes FSB. Sto vise dizes mnogo vise ce da se greje. Dok kad dizes mnozioce moras bas mnogo da dizes da bi dobio neko poboljsanje ali se manje greje neko kad dizes FSB. Moja preporuka je da klokas FSB za 12% sto je sigurno sigurno je a em je i stabilno i dobijas malo poboljsanje koje se primeti. za HT i NB ne dobijas nista. Kad imas dva ista procesora na istom taktu, mnogo je brzi onaj koji ima veci FSB
:: ::
Bobi4ever ... 23.04.2015. 09:36 #592075

broj poruka: 4875

Lupio i preziveo...
solaja777 Re: AMD OC 23.04.2015. 10:16 #592078

broj poruka: 3277
Imas odlicnu temu na:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?296578-AMD-FX-8xxx-Owners-Club-(Where-Real-Overclockers-Live)

:: Zanima me ima li bitne razlike kod oc kroz FSB a ne samo povecavanjem mnozioca, takodje me zanima ima li nekih poboljsanja u podizanju brzine HT i NB brzina, pricam za Piledriver, kod k10 (Daneb) je bilo malih razlika licno sam proveravao :
:: AMD FX 8300+CM 212plus/ASUS M5A99X EVO R2.0/MSI R9 280X/ASUS Xonar DG/PATRIOT 8GB (2x4GB)/SAMSUNG F3 500GB/SEASONIC SS-620GM 620W/Cooler Master Elite 430/DELL UltraSharp U2311
Milunka Re: AMD OC 23.04.2015. 11:15 #592080

broj poruka: 1624
Pa bolje je kad se klokuje magistrala,al naravno,nece biti ne znam koja razlika,ali ce je biti,naravno u sintetici,konvertovanju,enkripciji,itd...

U igrama ces videti najmanji boljitak ( ako ga i bude ) :-D

Naravno da ce biti razlike ako klokujes svaku stavku ponaosob,medjutim,to onda vuce ka ozbiljnom testiranju,finom podesavanju,i po meni bespotrebnom mucenju za 99% korisnika. Jer samim podizanjem mnozioca i napona procesora,ti si vec uticao na stabilnost procesora,koja se onda testira satima,danima,i opet,ne znaci da je 99% stabilan. Sad kad jos na to klokujes severni i juzni most,ram memoriju, pa onda zatezanje latencija,naponi svega toga... Sveukupno ako se vrhunski odradi izvucices jos koji procenat performansi,ali u suprotnom,ako otaljas otprilike,imaces bagovitu i nestabilnu masinu...

Najlaksa metoda,je da testiras svaku stvar ponaosob,na default naponu,zatim dizi do granice koju zelis da postignes,i onda trazi na kraju zlatnu sredinu kad sve zajedno klokujes.

Msi Z87 G45 Gaming + 4770k ES /Club 3d r9 280x Royal Queen/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60356. Broj poslatih odgovora: 647022.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs