Ko ima AMD procesore - tragedija: uzasno lose optimizovana za AMD. Ni Hyperthreading ne *ebe ni 2%. Igra realno koristi do 4 treda maksimalno, i jedino je interesuju sto veci megaherci. Na 4770K ce raditi prakticno isto kao na sestojezgarnom i7 3970x. Kad se ukljuci hajpertreding na sestojezgarnim Intelima FPS cak i pada. Isto skoro da nema nikakve razlike izmedju kvadova sa hajpertredingom i obicnim. Znaci samo realna jezgra, do 4, i sa sto vise megaherca.
Do tad 4 jezgra maksimalno. A i Intel drzi makar 80% trzista desktop CPUa, i od tih 80% makar 80% imaju kvad korove poput 2500k, 3570k, 4670k i slicnih. A AMD je zasrao motku sa svojom losom arhitekturom. Tako da nema nikakve motivacije da se trude da pisu igre za sestojezgarne, osmojezgarne i jace procesore, kad je preko 80% trzista na kvad kor Intelima. Isto izgleda postoje i neki zestoki problemi u optimizaciji ili bagovima, jer prema ovim bencmarcima sto su Nemci radili, ispade Radeon R9 285 brzi od 280x :)))
Ja mislio Bog zna sta... Videli smo svi testove,super je odradjeno,kakve su druge igrice ovo je jos i ok... Kad izadje DX 12 bice bolje nadamo se !
Msi Z87 G45 Gaming + 4770k ES /Club 3d r9 280x Royal Queen/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.
Pa, opste je poznato da taj Hyperthreading kod I7 procesora moze da dovede i do pada FPS-a u igrama, uglavnom je na istom nivou kao kada se koriste cetiri jezgra. Samo se u 3D Markovima pokaze njegova sirova snaga i naravno u rendovanju, a samo bezveze pregrejava procesore.
sa starijim AMDima i sa starim, klokovanim Core 2 Quad, recimo na 3.5ghz. Bas me interesuje da li bi i dalje bili dovoljni za igricu koja je poput ove. Ljudi su provalili, koliko sam cuo, pec za far Cry 4 koji im omogucava da igraju Far Cry 4 na dual korovima. Pre su radili i testove sa tim starijim procesorima, sad vise izlgeda niko nece da ih testira, a mnogo ljudi i dalje ima te procesore jer su i dalje posteno brzi za vecinu namena.
Sigurno mogu. Kod komsije smo klokovali Core 2 Duo E8300 na 3.7G, Far Cry 3 je isao vrlo, vrlo fino, i to sa nekom bedom od Radeon 6670 grafike.
:: Core2Quad processori clockovani mogu i dalje da teraju sve zivo i to na prilicno visokom FPS-u. Mozda cak i bolje nego FX-4xxx :: :: SAMDSUNG!! :: :: Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA :: ::
New update! ` 15th april 1750, second update We just received news from our crack team, analysis on GTA V is mostly complete, the crack team has successfully cracked the game on a second computer, after implementing the crack on a third computer, its will then be possible to write and publish a crack that can be applied to any computer. However, there may be bugs throughout the game at some point, such might cause the executable to unexpectedly terminated, the crack team did not have enough time to test the game play, if all goes well and you guys are willing to be lab rats, it is not impossible for us to release crack v1 tonight for you guys to test drive the game. If no one want to test drive the game, we can also run tests closed-door for a day or two, releasing the crack only after making sure all is well` - Thanks captdav
Nikakva cpu tragedija, oko 50/60 frejmova se izvlaci iga sa pristojnim amd procesorima malo oc i eto prosecnih 60. Minimum je nebitan barem meni jer to traje 1% vremena ako i toliko kad je ucitavanje ili auto save game.
Ima tu i gomila gluposti od opcija koja moze da se smanji ili ugasi skroz i eto veceg fps-a.
Na drugom grafikonu sad sam primetio, dvojezgarni Hazvel i3 4130 ima iste performanse u igri kao namunjeni osmojezgarni AMD FX 9590 :)))) WOT je za ovo zakon sto se tice optimizacie :))) Da su testirali u 1280x720 jos bi i taj dvojezgarni Hazvel pobedio FX 9590, i to veruem sa dobrom marginom https://imagizer.imageshack.us/v2/482x1034q90/661/9E8eL8.png
:: :: treba uzeti iskljucivo intel, sto se tice grafike zavisi ko sta preferira :: :: Koristim 4770k pre njega sam imao fx8320 , neverovatno kolika je razlika izmedju ova dva cpu u GTA V - bukvalno su diskvalifikovali AMD CPU :: :: Mada ko ce ga znati mozda vremenom izadje nekakva zakrpa...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.