Sa jedne strane, ovo je dobro, jer ce motivisati ljude iz ASUS-a da povrate primat na trzistu gde su dominantni.
Sa druge strane, lose je to sto ostali proizvodjaci posustaju. MSI i AsRock se drze na upola manjem broju i do kraja ove decenije tesko da ce ugroziti konkurente, ostalih nema nigde. Mozda je ovo pocetak stvaranja jos jednog monopolistickog trzista.
Apropo teme, nema tog Seasonic-a koji cu kupiti pored Super Flower jedinica, dok god su na ovako visokom nivou. Stvar licne percepcije, nije poziv za raspravu, da ne bude zabune.
Ne znam, meni su GB ploce i ruzne osim sto nemam poverenja u njih. Nijedan Asus mi nikad nije crkao(ni ploca ni GPU), dok jedan jedini GB koji sam imao jeste.
MSI makar ima lepe ploce, iako tek u njih nemam poverenja.
SAMDSUNG!!!
Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
Pa kad ti Cvilconik umilno zacvili, ti se prosto istopiš od sreće.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/CM Octane/A4Tech V7
Pa to direktno zavisi i od prodaje, ako je slabija prodaja manje ulazu u razvoj i proizvodnju, pa tek onda u i marketing. Sve to moze lako da se promeni. Gde se dede Abit primera radi?
:: :: moze on da proda i 10 miliona ploca isto ko i onaj Super Flower napajanja :: :: Ali ja kada kupim Asusa ili Seasonic vise ne razmisljam o tome.To je zavrsena prica za naredne 3 godine :: ::
Ako je kupio EVGA 850G2, Super Flower je opet ispod haube. :: :: da li bi ponovo kupio taj brend :: :: Kupujem samo sigurno nikakve ekskurzije ne dolaze u obzir :: ::
Da,da super flower je u evga, sto bi rekli isto sra... drugo pakovanje .)
:: :: Ako je kupio EVGA 850G2, Super Flower je opet ispod haube. :: :: :: :: da li bi ponovo kupio taj brend :: :: :: :: Kupujem samo sigurno nikakve ekskurzije ne dolaze u obzir :: :: :: ::
Pre 2 do 3 godine sam govorio da Gigabajt pravi solidne ploce , Asus je vise za zaludjenike koji vole da experimentisu. Posedovao sam Gigabajt i sad imam Asus i po meni svaka vrsi posao.
To je ljudi ko sta vise preferira to jest nasta je naviko
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
Ne znam sta da kazem imao sam gigabyte plocu za 775 socket ali se grejala mnogo i losa bila naponska..posle sam krajem 2009 kupio P5Q-E i evo vec pet godina sljaka u paru sa black dragon memorijom i q6600..naravno tu je i corsair napajanje od 650W
:: Pre 2 do 3 godine sam govorio da Gigabajt pravi solidne ploce , Asus je vise za zaludjenike koji vole da experimentisu :: Posedovao sam Gigabajt i sad imam Asus i po meni svaka vrsi posao :: :: To je ljudi ko sta vise preferira to jest nasta je navik :: :: :: :: Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 21 :: Motherboard Asus Maximus Hero 6 :: GPU 770 GTX Asus Direct CU II O :: SSD 128 Samsung Evo Pr :: Memory Kingston HyperX 2400 Mh :: LC power Archangle 850 W :: :: :: :: Ja znam sta kupujem. : :: :: :: :: Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I3 :: :: Gigabyte G.1 Sniper B :: :: Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mh :: :: Gigabyte GTX 970 G1 Gamin :: :: Seagate Baracuda 1T :: :: Seasonic G550 550W Gol :: :: Fractal Design Define R4 Black Pear :: :: Dell P2414H. :: :: :: ::
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G http://valid.x86.fr/lv7d95
:: :: moze on da proda i 10 miliona ploca isto ko i onaj Super Flower napajanja :: :: Ali ja kada kupim Asusa ili Seasonic vise ne razmisljam o tome.To je zavrsena prica za naredne 3 godine :: ::
Posedujem jedno Giga da ne kažem šta. Ploči se desilo sve. Sve moguće. Northbridge je od dana kupovine pa do danas 80 stepeni, KONSTANTNO.
Nagoreli su lemovi na postolju za RAM pa sam morao da prebacim iz jednog u drugi slot.
Crkao je jedan, a godinu dana potom još jedan SATA port.
Šarena je kao paleta jednog slikara, sve joj boje lepo stoje. Ima crvene, narandžaste, plave, zelene, malo crne, tu je i siva, pa malo bele, žute... Apsolutno svaka boja je tu.
I najneverovatnije od najneverovatnijeg. Crko mi je jedan PCI slot. Da dobro ste čuli, PCI slot. Naime imam neku TV kartu koja je bila u tom slotu i odjednom je misteriozno prestala da radi kako treba jedva nekih godinu dana od kupovine. Pretpostavio sam da je karta loša pa se nisam ni trudio da tu nešto čačkam. Pošto mi je skoro bila zezala grafika i zahvaljujući imarkovic-u je sređena, dobio sam mogućnost da konačno skinem i tu TV kartu i da je probam u drugom slotu. Izvadim, probam u drugi slot, KARTA RADI! Vratim u stari slot, greške. Ponovo reinstaliram sve drajvere za TV kartu, izvadim iz pokvarenog slota, očistim konektore i produvam PCI slot. Ne radi. Izvadim iz tog i stavim u drugi, radi...
Dosadio sam i bogu i ljudima sa mojom pričom verovatno ali nije problem, sve dok ljudi čuju kakav je Gigabyte proizvođač.
Mišljenja o Gigabyte-u su podeljena, ili si se zajebo, ili nisi, uglavnom za kupljenu ploču moraš dobro da istražuješ pre nego što kupiš. To je naravno obavezno za sve, ali sa Gigabyte-om ima dosta loših iskustava. Nije on loš, kao ni MSi, ali kod ASUS-a je daleko manje problema i na neki način je `safe buy`, šta god to značilo, ali, niko nije savršen. Marketing i dobra prodaja naravno nema veze sa tim, odnosno s kvalitetom, ali svakako je pozitivna stvar i sigurno su s razlogom zaslužili tu poziciju. Ja bih voleo da dostignu približan ili možda i viši nivo od asus-a kada je u pitanju kvalitet, ali mislim da nisu toliko potkovani, kako finansijski, tako tehnološki. ASUS vuče dugu tradiciju zadržanog kvaliteta godinama i gledajući širok spektar delatnosti, OGROMAN je gigant, GA, MSI daleko su se popravili, ali i dalje su iza, daleko. Moje mišljenje, za date pare, niko se neće zeznuti oko izbora, bilo da je ASUS, MSI ili GA, možda ASSRock, Sapphire itd., moj izbor je i dalje ASUS.
:: :: Jednom u zivotu sam odstupio od pravila i najebo sam :: :: Od tada MSI i Gygabite cao zdravo :: ::
Ruku na srce Gigabyte jeste imao dosta kikseva i nije bas tako pouzdan kao Asus ali je imao i dobrih modela. Ovo sto je imarkovic rekao je potpuno tacno ali ja bih to praktikovao za svaki hardver. Prvo se dobro informises a onda kupis.
Za Asus cu reci da vise nije kao sto je nekad bio i iza toga stojim. Doduse danas vise nista nije sto je nekad bilo jer se radi samo na hiperprodukciji i sve manje se obraca paznja na kvalitet.
Osim jednog izleta sa prvim računarom gde sam imao Asrock (koja je crkla u kratkom roku), do sad su mi sve matične bile Gigabyte. Solidno sam iznenađen lošim iskustvima koje su ljudi imali i strahom od proizvođača.
Ja sam izgleda imao sreće ili nije baš tako loše kako se priča, bar sa obzirom da nikada nisam imao problem i ni jedna nije pravila problem.
Takođe imam i SuperFlower napajanje. Jedina zamerka koju imam je što nije modularno, ali Bože moj, za koje pare je u odnosu na konkurenciju, odlično je.
AMD FX 8350 Gigabyte GA-990XA-UD3 Kingston Hyperx Genesis 2x4gb 1600 Asus 970 Strix Samsung f3 Spinpoint 1tb WD black 1tb Super Flower SF-800P14HE Fractal Design Define R2 black pearl Altec Lansing MX-5021 Dell UltraSharp U2412m
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647005. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.