Da li da kupim matičnu ploču sa slotovima za ddr2 i ddr3 module ili ploču koju podržava samo ddr3 memoriju? Procesor je Intel C2D 6750/6850.Namena je kompjutera je uglavnom za igranje. Preporuka za ploču sa cenom do 150-160E Hvala unapred.
Asus P5K C,podrzava i DDR2 i DDR3. Razmisli i o ovoj ploci,dobijas 2 komada za 150 evra http://eil.com/shop/moreinfo.asp?catalogid=407451 Poz. p.s. Ne razmisljaj o kupovini iskljucivo DDR3 ploce jer nije isplativo sa aspekta cena/performanse
DDR3 se na testovima pokazala losije od DDR2 na 1066MHz. + DDR3 je na 1600 i ima veci latency,dok DDR2 ima manji sa 1066MHz tj.DDR2 ti je brzi odziv. DDR3 je jako skup trenutno i mislim da je besmisleno uzimati ga. Najbolje ti je da uzmes plocu koja podrzava i DDR2 i DDR3 Ali sada kupi DDR2,a posle ako naprave neke bolje cipove koji SU BOLJI od DDR2 onda idi na njih.
Da, ova ploča ima P35 čipset koji podržava DDR2 i DDR3 memoriju (maksimum 1333) a s obzirom da DDR2 možeš da `nasviraš` skoro na isti klok, u tome nema neke prednosti. A da je ploča dobra, dobra je. Bolje ti je uzeti nešto sad što nije mnogo skupo i za godinicu (kad izađu novi čipovi i DDR3 postane jeftiniji i uobičajen i PCI-e 2.0 preuzme tron) kupiti nešto novo. Ovaj `prelazni` period je najusraniji za kupovinu novog kompjutera.
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. American Grafitti
pa zar ti se ispalti da das 300e za memoriju koja je losija od ddr2 na 1066 i koja kosta 60e....kupi combo neku varijantu i stavi neku brzu memoriju i kasnije ako je potrebno mada ne verujem stavi neku ddr3 (kada bude kostala par evrica manje)...asus p5kc ima moj drug i extra je ploca a i nije mnogo skupa tako da je to moja preporuka...a za gigabyte sam cuo samo reci hvale...poz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.