U cenovnicima vidim samo Kingston i NISTA DRUGO. I pride memorije uopste nisu jeftine, tipa 8GB je 80e. Zar ne bi trebalo da cene DDR3 padaju usled dolaska DDR4?!
Zna li neko o cemu se radi? Zasto nema nikakve ponude, gde su Patriot, Corsair, Crucial i ostali?
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Raspada se drzava druze, o cemu pricas? Cene hardvera su otisle za 15-20% sto se tice svega. Nista se ne kupuje, nista se ne uvozi, a i to sto se kupi je uglavnom preko oglasa i roba je iz Madjarske. Znaci sverc-komerc, klasicne devedesete.
INTEL I7 5960X @ Megahalems red ASUS Rampage V Extreme KINGSTON HyperX Predator 16gb ddr4 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 BENQ XL2420G 144hz G-Sync
Upravo to! A tek se neće prodavati ništa. Iskreno ja kada bih sad morao da kupim nešto isto bi uzimao iz mađarske, pa vi lepo dižite cene koliko hoćete. A što se tiče memorije nije ništa čudno, ne samo zbog celokupnog stanja, već kada nadolazi nova generacija ona je još uvek skupa dok se ne omasovi dok stara poskupljuje jer se gasi i opada proizvodnja Tako je i sada sa DDR3 i DDR4, ista situacija. Najgori momenat za kupovinu memorije uvek je bio pri pojavi nove. Nikad nisu cene padale u toku prelaska s jedne na drugu.
:: Raspada se drzava druze, o cemu pricas? Cene hardvera su otisle za 15-20% sto se tice svega. Nista se ne kupuje, nista se ne uvozi, a i to sto se kupi je uglavnom preko oglasa i roba je iz Madjarske. Znaci sverc-komerc, klasicne devedesete ::
Komisija će ponovo zasjedati radi monopola 4 proizvođača memorija na Evropskom tlu. Mi smo marginalizovani, tj. u domen statističke greške, tako da se možete opustiti. A memorija će početi da pojeftinjuje u septembru. Za hard diskove niko ne zna, jer se svelo na interni dogovor 3 proizvođača-monopol ponovo. Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Kako sta se desilo, pa Kingston daje ekskluzivne cene na otpatke i zasto bi sklapali ljudske ugovore sa firmama nekim kada one traze postovanje zakona i ljude sa obe strane. Sta se bunite, glasali ste za Vucica, ako ste mislili da ce biti bolje dok ne postanemo protektorat varate se. Jedina je razlika sto vam je DS krao i govorio stanje je strasno, Vucic ce vam pricati da su plate vece i da je sve super a videcete sta cete da kupujete. A iskreno ja i ne gledam vise cene ovde. Prosto se bolje osecam kada znam da su kes uzeli od mene oni koji su se potrudili da mi nabave ono sto ja hocu nego trgovci kojima je vlast nasa dozvolila da dizu cene. Nekako sam ja srecniji, zadovoljniji i ispunjeniji kada znam da je prevarantska drzava na gubitku zbog mene a posteni Nemac na dobitku.
Dobro je sto sam pre jedno 2 godine uzeo 16Gb HyperX Gray 1600 u dva cuga po 8 (2x4 pakovanje). Ukupno me je izaslo oko 8 hiljada. Ovo je bezobrazluk i tesko jajarenje na trzistu. I napolju je ovako. Na NovomJajetu XyperX Fury od 8G modul, kosta jedno 8100 dinara, sa konverzijom USD-RSD. Kod nas je nesto oko 8600 RSD.
Ti moduli su vremenom prodati dovoljno da se brzo obrne novac na onima koji mogu da priuste i da se kurce prema drugima kako imaju prvi, a onda vremenom su obarali cene da bi i drugi mogli da priuste. Vec su na prvima, kao i parcetu drugih pri obaranju cena, isplatili svoju proizvodnju. Tako da, apsolutno nemaju pravo da dizu cene ponovo, jer postoji ogromna kolicina neprodatih stvari, koje su izradjene za dinar, a stoje u skladistu. Samo zbog toga nece postici prodaju, stajace tamo u skladistu, a vremenom ce morati da zavrse na reciklazi.
Tupavost i alavost kapitalizma, uz povecano pravljenje nepotrebnog djubreta.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
cene kod dobavljaca nisu bas toliko visoke ili pak lazu?
Koliko vidim komplet 2x8GB 1866-2133 je oko 140e, a 2x4GB kit 2400MHz je oko 80e?!
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Nemoj da vam bane neki pravi entuzijasta sada sto kazu ovi lozaci da vam objasni neke stvari sa Kingston DDR4 memorijom. Krenuo da skrcka 2000e pa kupio ono jedino sto je nasao i jos bi se hvalili time.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.