Dobar dan svima. Pola kompa vec imam, dok mi za ostatak treba savet i pomoc. Takodje ako bi neko mogao da mi otkrije foru za veci fps, jer vidim da po you tubu ima dosta klipova u vezi ovoga, pa me interesuje jel pokusavao neko nesto od toga. Takodje vidim da se dosta njih zali na fps i na neke dropove, gpu usage i tako to, pa sam onda primetio da i taj fps varira od mape do mape itd. Pa eto, ja sam pocetnik ali mi se strasno svidela igrica kod brata i zarazio sam se, pa ako je neko raspolozen da mi kaze neke kljucne stvari koje trebam da znam ja sam zahvalan!
Delove koje imam, fx9590, 990fx ud3 rev4, asus 290 i to je to. Nista vise nemam, sve je novo i neotpakovano, roba iz Madjarske, juce kupljeno!
Pa prvo ti fali kuciste da sve to spakujes, otprilike 8gb rama na 1866mhz, hard disk od 1Tb, obavezno ssd jer tu dobijas sigurno 10 fpsa vise i agregat da imas cistu i jaku struju da sve to lepo radi.
Jos nesto me zanima ljudi, jel stvarno radi bolje na win8.1 nego na win7? Molim vas recite mi koliko igrica iskoriscava jezgra/treda, jer sam zato i uzeo amd zato sto ima vise jezgara, a cuo sam da Battlefield to iskoriscava.
Kutalion, ne razumem na sta si mislio to u vezi trol, ali hvala na savetu, takodje hvala i Simonu. Znam ja da je Intel bolji, ali kupilo se ovo i sta sad da radim. I to iskreno bez mog znanja, trebalo je da bude iznenadjenje i da ne duzim sad. Ako kazes da ce trojka raditi losije nego na intelu, onda pretpostavljam da iskoriscava manje jezgara od cetvorke? Da li onda odmah pazariti cetvorku premium i gotovo, kad je vec ovako ispalo da imam AMD?
Posto mi niko nije rekao ostatak koji da kupim, ja sam se po savetu brata odlucio na ovo i molim vas dok jos nisam kupio recite ako nesto ne valja!
Takodje mi niko nije rekao sta od onih silnih klipova za povecanje fps-a da iskoristim i upotrebim? Ima dosta tutorijala i ljudi se zale na pad gpu usage, dropovi i tako dalje. Video sam na jednom klipu kako ubacuju i neki fajlic i nesto edituju da iskoriscava bolje procesor. Jel radio to neko od vas i molim vas da mi kazete sta radi sigurno od toga, jer vidim da taj fps dosta varira od slucaja do slucaja. :(
Za sada mi je samo Battlefield u glavi, ali tu ce se prikljuciti i Dota, kanter koji je vec aktuelan itd. Molim vas razumite me, radim nocnu smenu 12 sati, dozvoljen mi je internet ma sve da koristim, samo da ne zaspim i da budem na polozaju. Duga je noc i zato ulazem u ovu skalameriju, makar pola te noci da ubijem igrajuci igrice ako me razumete. Cak se i kolega na poslu zarazio i pristao je da podelimo novac po pola i da igramo na smenu, samo da se to mucno vreme nekako prekrati. Hvala vam puno svima, stvarno sam vam od srca zahvalan i ako neko treba da se casti slobodno recite, imam domace rakije, imam domace prsute i kajmak!!
Lafe, a koji monitor je u planu, to je najvazniji deo? Nema veze sto je AMD ta masina ce isporucivati 80+ frejmova na bilo kom setovanju. Sto se tice tih silnih klipova po you tubu, ja licno mislim da oni sluze kako bi povecali fps ljudima sa slabijim masinama, mislim da to tebi nece igrati nikakvu ulogu. Battlefield 4 radi bolje sa mantle varijantom od dx11, ti imas masinu za to tako da racunaj jos 15-20% bolje performanse. Sa dolaskom win10 i dx12 to ce biti jos malo bolje verovatno. E sad price da ce taj procesor biti usko grlo, ne pije vodu zato sto cetvorka koristiti sva jezgra i to ce ti biti isto kao da imas 4690k/4790k koji nije klokovan. Sto se tice potrosnje sta je tu je, to je isto kao da je stavljena 1.55 voltaza za 8350 i 5hz klok, na isto mu dodje. Ploca ta ima redizajniranu naponsku i moze se reci da je kao ud5 varijanta, tako da ni tu ne vidim problem. Imaces vulkan u kucistu i bice velike temperature, ali ce to raditi kako treba. Sta je sa 290-icom, da nije slucajno mozda referentna, jer ce to onda stvarno biti pakao?? :D
Evo ti pogledaj zanimljiv klip koji pokazuje otprilike kako ce to raditi na toj masini, dakle fps je odlican i nece tu procesor biti problem jer je sve lepo optimizovano, imaces problema samo u igricama koje iskoriscavaju 2-3-4 jezgra. Tu ce svaki Intel brisati patos sa AMD-om logicno.
Ako sam pogresio i ako stvarno postoji neka caka koja povecava fps cak i na jacim masinama za BF 3 ili BF 4 neka neko podeli sa nama, i mene je ova prica zainteresovala.
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 BENQ XL2420G 144hz G-Sync
Bačene pare na kantu od procesora koja se greje kao TA peć...
:: Jos nesto me zanima ljudi, jel stvarno radi bolje na win8.1 nego na win7? Molim vas recite mi koliko igrica iskoriscava jezgra/treda, jer sam zato i uzeo amd zato sto ima vise jezgara, a cuo sam da Battlefield to iskoriscava :: :: ::
Hvala ``Adzem`` dao si mi vetar u ledja sa svojim odgovorom, a pogotovu ovim klipom. Ja koliko vidim ovo ce kidati kako ce raditi, ne znam zasto kazete da su bacene pare, pa pogledajte koliki je to fps, ja cu biti prezadovoljan. Ali realno mislim da ce sve biti u redu, nego ko ovde jos igra BATTLEFIELD? Dajte recite mi neku foru, jel znate jos nesto sto ce uticati na fps? Da li da stavim 8.1 ili 7 Windows ili da se saceka ta desetka, kad ce to izaci? Za monitor jos ne znam, neki solidan ali ne ispod 24 inca i standardno full hd rezolucija...
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 BENQ XL2420G 144hz G-Sync
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.