Odakle da pocnem. Imam problem sa biosom na maticnoj ploci iz naslova Asus Maximus II Formula. Naime problem je nastao tako sto sam hteo da namestim plocu da radi sa procesorima xeon koji idu u socket 771 umesto socketa-775. Sto sam I uspeo vec na tri razlicite ploce, ali sam na svojoj nesto zeznuo. Posle flash biosa ploca mi vise ne radi kako treba. A naravno idiot nisam iskoristio dual bios opciju ploce da prvo uradim backup ispravnog biosa. Ploca daje sliku ali nesto ne stima, bilo koji usb uredjaj da ubacim izbacuje mi neki bios error, ali ne radi kako treba ni sa ps-2 tastarom, daje sliku, ne izbacuje gresku biosa, ali nece nista drugo da radi kako treba, nece da podigne os niti bilo sta, cak ni da flash biosa sa biosem proizvodjaca, izbacuje neki verify error.
Sta mi treba, treba mi neko raspolozen da pomogne, a da je iz Beograda ili okoline Beograda I poseduje istu plocu. Ukoliko je rapolozen da pomogne, ubacili bi moj bios na poziciju 2 na njegovoj maticnoj ploci I iskpirali njegov bios sa pozicije 1 na moj u poziciji 2. Poztoji ta opcija u meniju biosa. Bio bih mu vecno zahvalan ko god da je ako to uradimo.
Ako neko poseduje plocu a da je dalje od Beograda, vise od 50km , a raspolozen je da pomogne I ume da uradi to sto mi treba mogu poslati moj bios postom pa da mi vrati kada ga isprogramira.
:: :: Odakle da pocnem :: Imam problem sa biosom na maticnoj ploci iz naslova Asus Maximus II Formula. Naime problem je nastao tako sto sam hteo da namestim plocu da radi sa procesorima xeon koji idu u socket 771 umesto socketa-775. Sto sam I uspeo vec na tri razlicite ploce, ali sam na svojoj nesto zeznuo. Posle flash biosa ploca mi vise ne radi kako treba. A naravno idiot nisam iskoristio dual bios opciju ploce da prvo uradim backup ispravnog biosa. Ploca daje sliku ali nesto ne stima, bilo koji usb uredjaj da ubacim izbacuje mi neki bios error, ali ne radi kako treba ni sa ps-2 tastarom, daje sliku, ne izbacuje gresku biosa, ali nece nista drugo da radi kako treba, nece da podigne os niti bilo sta, cak ni da flash biosa sa biosem proizvodjaca, izbacuje neki verify error :: :: Sta mi treba, treba mi neko raspolozen da pomogne, a da je iz Beograda ili okoline Beograda I poseduje istu plocu. Ukoliko je rapolozen da pomogne, ubacili bi moj bios na poziciju 2 na njegovoj maticnoj ploci I iskpirali njegov bios sa pozicije 1 na moj u poziciji 2. Poztoji ta opcija u meniju biosa. Bio bih mu vecno zahvalan ko god da je ako to uradimo :: :: Ako neko poseduje plocu a da je dalje od Beograda, vise od 50km , a raspolozen je da pomogne I ume da uradi to sto mi treba mogu poslati moj bios postom pa da mi vrati kada ga isprogramira :: :: Unapred zahvalan ko god da se javi. : :: :: Pozdrav :: :: Sasa.
Nisam ovo probao, iskreno ocigledno da nisam dovoljno istrazivao, nisam ni znao da ovo moze, probacu cim pre stignem veceras. Nadam se da ce pomoci, javljam rezultat. Hvala za info.
Izgleda da je to opcija novijih asusovih ploca od moje, ova moja ima opciju biosflashback ali ne ovakvu kao ovo sa linka, istrazicu jos ali mi se cini da ova ploca to ipak ne moze.
Ma moze sigurno, ima rog connect i taster, kao i na zvanicnom sajtu, sta si probao da uradis?
:: Izgleda da je to opcija novijih asusovih ploca od moje, ova moja ima opciju biosflashback ali ne ovakvu kao ovo sa linka, istrazicu jos ali mi se cini da ova ploca to ipak ne moze ::
To imarkovic: nema rog connect, gledao sam, od maximus iii ima, maximus ii ima bios flashback ali to radi iz biosa.
To vaskev: udje mi u easy flash, ali ni sa jednog medijuma ne mogu da falsh bios, izbacuje mi neki verify error kada probam sa cd-a, a usb uredjaj ni jedan ne radi, flopy nemam
Medjutim uspeo sam da popravim plocu, ladno nije bilo do biosa kao sto sam i posumnjao vec, jer kad sam mu ucitao bios sa eprom programatorom i ono nije htelo da radi bilo mi mnogo cudno. Reko ajde veceras da probam opet da pogledam sta je, poso sam hteo da uradim bios flash back po savetu imarkovic, krenem da ubacim procesor vidim 4 pina kao da ih nema. Uzmem lupu i lampu i pogledam, ladno sam kad sam ubacivao xeon procesor, on ima onaj sticker sa donje strane da bi radio, iskrivio cetiri pina i to me je zezalo sve vreme, pazljivo sam ispravio pinove i sada sve radi. Kakve veze ti pinovi imaju sa usb-om i sto mi je izbacivao bios error boga pitaj, ali sada sve radi!!!
Hvala vam jos jednom svima na savetima, drago mi je da ima ljudi koji hoce svojim iskustvom da pomognu drugima.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.