Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
S754 ploca za Vistu
STRANA 1 OD 1
emzbg S754 ploca za Vistu 18.10.2007. 17:21 T6072

status: user
broj poruka: 11

Koja socket 754 ploca se najbolje pokazala za Windows Vista OS-drajverska podrska, stabilnost, subjektivni i objektivni osecaji u radu-da li neko ima iskustva iz prakse u vezi sa temom?
Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Asus K8N-E i Gigabyte K8N-S 18.10.2007. 17:27 #30537

broj poruka: 5704

- R a v e n L o r d -

durbak asus 18.10.2007. 17:58 #30540

broj poruka: 221
Ja imam ASUS K8N-E i stvarno sam zadovoljan.Samo bih tipreporucio da uzmes neku plocu s754 koja ima pci-x (nf 4). jeftinije ces uzeti bolju grafiku. Pozdrav

Dyca re 18.10.2007. 18:32 #30541

broj poruka: 1574
I ja imam Asus K8N-E deluxe..i mogu da ti kazem da je odlicna maticna..znaci radi vec 3 godine bez greske...Samo ne znam da li jos uvek ima da se kupi nova...cisto sumnjam...pozzz

geloso :: 19.10.2007. 00:19 #30572

broj poruka: 584

delimicno vezano za temu:
jos jedan plus za K8N-E DL, imao sam tu plocu 2 godine i svirala je besprekorno
sta god da sam prikacio na nju, radilo je bez greske

vezano za temu:
za Vistu ne znam kako radi na toj ploci, ono gore je vazilo za XP
u stvari, jos nisam video Vistu da radi potpuno kako treba ili da se
u dve instalacije na istoj masini ponasa bar slicno
emzbg Vista i 754 19.10.2007. 08:29 #30591

Pa u tome je smisao teme...Znam ja da sve gore navedene ploce rade extra sa XP-om, ali pitanje je kako se mirisu sa Vistom. Da li Vista ima bazu drajvera za 754 ploce, na sajtovima proizvodjaca nigde nema download drajvera za Vistu, ni za nForce,ni za Via-u, ni za SiS, ni za ULi..?

NastyB Re: Vista i 754 19.10.2007. 08:38 #30593

broj poruka: 729
:: Pa u tome je smisao teme...Znam ja da sve gore navedene ploce rade extra sa XP-om, ali pitanje je kako se mirisu sa Vistom. Da li Vista ima bazu drajvera za 754 ploce, na sajtovima proizvodjaca nigde nema download drajvera za Vistu, ni za nForce,ni za Via-u, ni za SiS, ni za ULi..

Vista ima u sebi drajvere za, recimo, skoro sve nForce ploče, tako da za njih nije potrebno `praviti` drajvere. Što se VIA čipseta tiče, radi sa drajverima za XP bez problema (probao, doduše, samo na jednoj ploči, ali...).
Mnogo veći je problem koji procesor (socket 754) i koliko RAM memorije misliš da staviš da bi ti radila Vista. Drugi, daleko veći problem je taj što Vistu treba zaobići u širokom luku bar dok se ne pojavi Servis Pack 1 za Vistu. Inače, beta SP1 je veliki skoro 1,5 Gb, što dovoljno govori koliko u Visti ima propusta i neoptimizovanosti i još kojekakvih nedostataka. A i tada je pitanje da li će sve da funkcioniše kako treba...
emzbg Vista,jos jedared 19.10.2007. 11:30 #30608

CPU Athlon 3400+ sa 1MB l2 kesa, RAM 768 MB, a videcu jos da li cu da probam sa Vistom.
Meni je (a i mnogima drugima) Win2000 bio zakon, pa na kraju predjoh na XP (a i svi drugi), a tako ce biti i sa Vistom. Ma uvek Bili istera svoje..Normalno je da racunari sa Vistom rade sporije nego na XP-u, pa kako je radio XP 2002.-ge na CPU 1000 MHz i 256RAM? To ti je to, tom brzinom radi i Vista sa danasnjim prosecnim hardverom

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs