sesa mi pre nekog vremena donese komp kaze nece da upali ja joj zamenem napajanje i proradi Poale jedno mesec dana opet se ponasa isto ja probam drugo napajanje a komp nista mrtav reko stavicu joj neku 754 plocu i bice ok Kada sam i to uradio komp i dalje mrtav izvadim iz kucista kad komp radi ja zamenim i kuciste i tada probam i njenu staru plocu i ona radi Dobro kuciste je problem i tako je i bilo jedno mesec dana kad ono pocne novo sra ...e ko9mp radi dok se ne ugasi ok ali prolikom poljenja npr ujutro nece da baci sliku vadio sam memoriju i gpu i cistio kontakte i sve je ok dok ne prenoci pa opet nece da baci sliku prilikom restarta je sve ok ne znam sta jos da probam svaki savet dobrodosao To je neka masina 462 sa bartonom i 1 giga rama gpu fx 5200 masina sluzi za skype i face
Stare ploče su osetljive na mehanička upredanja, savijanja i lako je moguće da je neki čip u čipsetu počeo da gubi kontakt. Sve su to BGA čipovi i kad su hladni izgube kontakt a kad se makar malo zagreje onda proradi. Vremenom će problem biti relativno redak a kasnije će postajati sve češći i na kraju će biti pitanje kada će i ako uopšte proraditi. Vađenjem iz kućišta (koje nema nikakve veze sa problemom) ploča je verovatno malo savijena ili ispravljena pa je tako i proradila neko vreme. Pokušaj prilikom sledećeg vađenja da je proveriš da li ima savijenih delova ispod NB ili SB (čipova na ploči). Nisi ni pomenuo kad si ubacio drugo napajanje da li je bar ono provereno ispravno. Vodi računa kad skidaš memoriju, kad izvlačiš konektor od napajanja da ploču što manje naprežeš i savijaš. Ipak je to staro i pri kraju radnog veka.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.