Na starom pentium cetvorci imao sam 2x256 MB SD RAM-a.Na ploci imam mesta za tri memorijska simma,i pise da ploca podrzava i do 3 GB MB RAM-a.Uzeo sam od drugara jos jedan simm od 512 MB SD RAM-a i stavio na poslednje slobodno mesto na ploci.Sistem je procitao da imam sada 1 GB RAM-a radne emorije.Kako ja sigurno da znam da li stvarno radi tih dodatnih 512 MB RAM-a? Postoji li neki softwer ili da `rucno` punim memoriju?
BTW Skoro sam na novoj masini stavio drugi memorijsi modul ali doduse bio je isti kao i prethodni koji je stojao.
Znaci ako postoji neki softwer za checkiranje moli vas da mi kazete koji ili kako da proverim koliko moje memorije zaista radi?
Ako je procitao 1GB onda toliko i koristi budi siguran. Da ti ne koristi taj modul koji si dodao ne bi ga ni prepoznao na start up ekranu kada proverava memoriju. Neso jel ovo 8x8 `tehnika` a sta ti ja znam...
Desavalo mi se da procita na starijim masinama memoriju,ali ne koristi ni pola te memorije.Recimo kada imam simm od 256 i ubacim 512 ,on ga procita ali koristi samo 256 od tog simma od 512....otuda i moja zabrinutost,mislim ne bih da platim taj simm a da mi on stoji samo kao `ukras`.Hvala svima
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.