Imam Athlon II 645, imam neku opciju da kupim FX 6100 (polovnjak bez garancije).
Da li bi vredela ovakva nadogradnja? Racunar sluzi za igrice (ali ne sve s obzirom da je grafika 7770), interent, posao (ali nista teze od office-ovog paketa programcica).
Za neki veci upgrade,taj ahtlon II i hd 7770 su taman combo,za ono sto moze da se tera na tome,nzm bas dal bi ti (sam)fx 6100 nesto tu doneo,rekao bih skoro nista.Bez obzira na doplatu.Govorim za gaming.
edit:Sad videh za doplatu,to jeste sasvim ok,ali opet nzm sta ces dobiti.Kao sto rekoh,msm da bi to bilo nista.
Kloknes Athon II na 3.5, prodas 7770, uzmes 7850 ili 7950.
Jes` da ces mozda malo gusiti tu 7950 sa tim procesorom u nekim igricama(ne u svim, ne igra ulogu hendikep L3 kesa UVEK) - ali, nista neces dobiti ako uzmes FX-6100.
Taj CPU jeste bolji od tog Athlona, za igrice, bas koliko je otprilike i 955 X4 na 3,5 bolji od Athlon II x4 na 3,5...
Izuzetak imaju mozda Crysis 3 i BF4, gde 6 jezgra mogu da vide znacajnu ulogu...
Da napomnem takodje, da FX-6100 ima i znacajno slabiji IPC i drugaciju arhitekturu od AM3 procesora, pa ce tamo gde je bitan single-tread raditi losije nego taj Athlon...
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.