Nasao je drugar neku maticnu plocu, 1155 podnozje, Gigabyte.
Ima garanciju jos godinu dana, ali sam iz price i oglasa, skontao da je covek rudario sa njom, u kombinaciji sa G1620 CPU, koji takodje uzima. Cena je relativno OK, 6000.
Pitanje je jednostavno:
Smeta li to veku/pouzdanosti/stabilnosti?
To jest, da li se ista prica nadovezuje iz grafickih koje su bile u rudarskom rig-u, ili plocama i ne smeta toliko?
Nisam pametan, pa da vidim misljenja.
Inace, covek planira da uzme masinu, i bitna mu je pouzdanost.
Ono sto me brine je recimo, koliko se opterecuje naponska sekcija ploce u toj prici?
Naponska gori ako je zauzece procesora veliko i konstantno, takodje ako se procesoru davala veca struja nego sto treba prilikom overkloka itd. Ne razumem se oko rudarenja, ali po mojoj logici ta maticna nije bila u crvenoj zoni i trebalo bi da traje jos dugo.
Sto ne napisa glavno, jel ima neki hladnjak uopste koji je odvodio toplotu sa naponske, i koja je uopste ploca u pitanju??
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 BENQ XL2420G 144hz G-Sync
Tako i ja razmisljam, ali ne bih coveku da garantujem za nesto za sta nisam siguran.
Ne znam koliko opterecuje plocu kada se napregnu svi mini pci-e slotovi, i kada to tako radi 24/7.
Kazem, ne razumem se uopste u mining, zato i pitam.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Naponska gori ako je zauzece procesora veliko i konstantno, takodje ako se procesoru davala veca struja nego sto treba prilikom overkloka itd. Ne razumem se oko rudarenja, ali po mojoj logici ta maticna nije bila u crvenoj zoni i trebalo bi da traje jos dugo :: :: :: INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems re :: ASUS Maximus VII Her :: KINGSTON HyperX 2x4 gb 180 :: ASUS gtx 970 Stri :: SAMSUNG 250gb EV :: CM V70 :: BENQ XL2420G 144hz G-Syn :: ::
Posto je rudario sa celeronom onda proc nije vukao nista struje (rudario je grafickim). Samim time ne moze nista da joj bude, naponska joj nije nikakav napor imala.
Posebno sto vecina rudari u otvorenim sistemima, pa je jos hladnija maticna nego inace.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
zavisi koje je grafike koristio na toj ploči i koji tip extendera.
CPU nije opterećen, ali je opterećen 24 pin konektor za napajanje.
Video sam ploče koje su prilikom rudarenja gorele - vukle su previše struje preko PCIe slotova - bukvalno im se topio 24pin konektor na ploči.
Ako je koristio ektendere sa moleksima li su bile neke kartice koje imaju 2 x 6/8pin konektor za napajanje uglavnom ne bi trebalo da bude problema.
Ako je bilo nakačeno više komada R9 270 (bez X) i nije imao molex konektore na ektenderima, onda može da bude problem - proveri prvenstveno 24 pin konektor.
Ovo se desi ako se ne pazi kako se pravi mining rig:
Ja doduše imam jednu ploču P8H61-M LX R2.0, dobio na poklon od poznanika koji je rudario, bukvalno joj se bio istopio 24pin konektor jer su preterali sa brojem nakačenih kartica (4 kartice sa jednim 6pin konektorim bez dodatnog napajanja/molex-a na PCIe extenderima).
Prelemio konektor sa neke matore neispravne ploče, sve radi, sad mi koristi za testiranje i kloniranje već godinu dana :)
Al` ne bih plaćao takvu ploču, ovako za dž može za igranje.
Kad kupuješ takvu ploču, prvo proveri pinove 10 i 11 na ATX24pin konektoru - na njih ide 12V i ako kod njih primetiš da ima promene u boji konektora i sl. - zaobiđi.
- i3-4150@Raijintek Zelos, GA-B85N,Corsair 2*8GB DDR3-1600, Gigabyte GTX750 Ti 2GB, Samsung 840 EVO 250GB, Toshiba 500GB CM Elite 110, Enermax Revolution Xt 730W, LG IPS277L-BN Marantz SR3001+MA BR5+Sony DS6500
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: zavisi koje je grafike koristio na toj ploči i koji tip extendera :: :: CPU nije opterećen, ali je opterećen 24 pin konektor za napajanje :: :: Video sam ploče koje su prilikom rudarenja gorele - vukle su previše struje preko PCIe slotova - bukvalno im se topio 24pin konektor na ploči :: :: Ako je koristio ektendere sa moleksima li su bile neke kartice koje imaju 2 x 6/8pin konektor za napajanje uglavnom ne bi trebalo da bude problema :: :: Ako je bilo nakačeno više komada R9 270 (bez X) i nije imao molex konektore na ektenderima, onda može da bude problem - proveri prvenstveno 24 pin konektor. :: :: Ovo se desi ako se ne pazi kako se pravi mining rig :: :: https://bitcointalk.org/index.php?topic=102890. :: :: Ja doduše imam jednu ploču P8H61-M LX R2.0, dobio na poklon od poznanika koji je rudario, bukvalno joj se bio istopio 24pin konektor jer su preterali sa brojem nakačenih kartica (4 kartice sa jednim 6pin konektorim bez dodatnog napajanja/molex-a na PCIe extenderima) :: :: Prelemio konektor sa neke matore neispravne ploče, sve radi, sad mi koristi za testiranje i kloniranje već godinu dana : :: :: Al` ne bih plaćao takvu ploču, ovako za dž može za igranje :: :: Kad kupuješ takvu ploču, prvo proveri pinove 10 i 11 na ATX24pin konektoru - na njih ide 12V i ako kod njih primetiš da ima promene u boji konektora i sl. - zaobiđi :: :: :: i3-4150@Raijintek Zelos, GA-B85N,Corsair 2*8GB DDR3-1600 :: Gigabyte GTX750 Ti 2GB, Samsung 840 EVO 250GB, Toshiba 500GB :: CM Elite 110, Enermax Revolution Xt 730W, LG IPS277L-B :: Marantz SR3001+MA BR5+Sony DS650 :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.