Pozdrav.. jel moze mali help za odabir memorije za plocu Gigabyt B85M-D3H ... naime, imam mali problem da se odlucim za memoriju.. jer ranije kad sam uzimao RAM stapice uvek su mi govorili da bude Dual channel... i da gledam da je CL9 .. medjutim sad kako vidim uglavnom su CL10 .. ili ja gresim..?
trenutno bi uzeo 8GB Ram-a.. ili mozda 4Gb pa bi dokupio jos 4Gb.. zbog Dual channel-a, ako uopste mi je to i potrebno .. ali ovo oko latencije me buni.. dali da gledam i CL10 ili CL11? Ne patim da memorija bude vrhunska .. ali da je ok i da sljaka na mojoj ploci, koja podrzava maksimum 32GB od 1600 Mhz.. podrzava non-ECC i Extreme Memory Profile (XMP) .. ako mi to uopste znaci nesto i da je neka od modela Kingston ili Patriot...
Nasao sam Patriot DDR3 4GB 1866MHz Black Mamba za nesto manje kesa... ali predpostavljam da to ne treba da kupujem jer je 1866MHz... pa eto ako moze samo predlog i preporuka koju memoriju da uzmem..
Uzmi neku Kingston koju hoces razlike su vrlo male i uglavnom vidljive samo u sintetickim testovima.
Ako ti finansije dozvoljavaju kupi 2x4 ako ne onda 1 stap i vozi.
Razlika izmedju frekvencija i latencija visih i nizih za tebe nema nikakvog smisla. Razlika izmedju single vs dual channel-a je navodno 10% a ja mislim da je 1%-2%./ nikakva /
Da ovde je 10 godina.. dosta duze.. jedino sto je 1866Mhz... e sad imam ponudu za Crucial memoriju .. 2x4GB.. CL9 i 1600MHz .. cena oko 7500, ne znam dali da uzmem to ili da ipak idem na Kingston-a .. i Corsair 1x4GB CL9, 1600Mhz za 4500.. pa se sad razmisljam... :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.