Treba mi preporuka za vazdusni kuler za ovaj procesor (socket LGA2011-v3). Ne planiram neki preterani overclock, pa mi samim tim i ne treba neki preskup kuler, ili ne daj boze vodeno hladjenje:) Da li bi mi zavrsio posao COOLER MASTER Hyper 212 EVO? Koje bi mi napajanje trebalo (koje jacine) uz ovaj procesor, uz ostale manje-vise standardne komponente, graficka je R9 270x. Imam Raidmax 635W, modularno, da li mi treba jace ili kvalitetnije? Hvala unapred.
EVO ce da ti radi posao za omanje clockovanje(npr 3.8 u zavisnosti od primerka procesora). Raidmax generalno nije preterano kvalitetan kao proizvodjac napajanja, ali dok god se ne razbacujes sa overclockom ce da radi :-)
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
i7-5820K se greje dobro ali ima i dobar prenos toplote sto znaci da ce ti svaki kuler koji izbacuje vazduh u kuciste napraviti sranje, a od kulera za Turbo klok ili 4.0GHz moraju se birati AIO ili najbolji vazdusni kuleri. Ja za probu rada X99 platforme imam H100, on je kompatibilan bez backplata sa 2011 I 2011-3 imam one produzetke. Tako da ce to raditi dok ne prodam Z77 I ne stignu delovi iz Slovenije sa EKWB. Ja kako sam na EVGA forumu sredio racunar bas ima dosta pohvala i community score, a to je jos stara platforma i ova, videcete sada kako cu da sredim ovu X99 pod vodom. Mislim to nece biti neki multi GPU sistem ali bice dobar i izgledace bruka sa tankim 10/13mm crevima. Bas mi je krivo sto verovatno necu moci da cekam Black Edition nego cu uzeti obicnu. To mi je bas cilj bio crna ta ploca ROG. Kada ASUS stvarno nije fer, dosta ljudi pita za tu plocu i ceka je, mogli su je predstaviti odmah ili sada. A ASUS nema step-up pa da doplatim posle i predjem na Black Edition a vratim ovu.
Covek daje odgovore vezane za temu... Prvo deo malo o temi, drugi, veci deo, mastanje, snovi, fantazije, frustracije i tsl... Wlado, povezi se sa nekim dobrim psihijatrom... 20-30e po seansi... Ima da progledas... FX-6300 @ 4,4Ghz + TT Contac 29 BP/Asus HD 7950 - DC2T - V2/4x2gb Kingston HyperX/WD 500 gb + 1 TB/Asus M5A97 /LC Power Warmachine X/LC Power LC600H-12/Logitech Cordless Internet PRO/Logitech G3 mouse
:: Treba mi preporuka za vazdusni kuler za ovaj procesor (socket LGA2011-v3). Ne planiram neki preterani overclock, pa mi samim tim i ne treba neki preskup kuler, ili ne daj boze vodeno hladjenje:) Da li bi mi zavrsio posao COOLER MASTER Hyper 212 EVO? Koje bi mi napajanje trebalo (koje jacine) uz ovaj procesor, uz ostale manje-vise standardne komponente, graficka je R9 270x. Imam Raidmax 635W, modularno, da li mi treba jace ili kvalitetnije? Hvala unapred ::
Da da gosn fantazija. Ja sam rekao ako neko prodaje i7-5960X sa radnom garancijom za 550e neka me kontaktira kada zeli. Placam u evrima. Mislim da je fer cena, da imam 700e znam koga bi zvao od distributera da mi da po nabavnoj ceni pod uslovom da kupim plocu Rampage 5 Extreme i memoriju kod njega i dobio garanciju 3 god na procesor. Posto kupujem bez garancije, najverovatnije ne bi mogao ni da probam prvih 1-2 meseca ja placam 550e jer hocu da uzmem tu dobru ASUS plocu i da stvarno uradim kompijuter black/silver da izgleda ludilo. Sta nikad se ne zna, mozda onda kada bi sklopio tako dobru masinu i ne budem cekao 5 meseci na Classified nego zgrabim prvi referentni Titan X jer za njih su odmah gotovi blokovi nema cekanja. Za 980 Classified jos uvek cekaju blokove.
Covek je postavio konkretno pitanje i trazi adekvatan odgovor. To tvoje piskaranje je uz vetar.
Ahahah, `da uradim black/silver da izgleda`... Da ga ne bacas mozda na komp?
:: i7-5820K se greje dobro ali ima i dobar prenos toplote sto znaci da ce ti svaki kuler koji izbacuje vazduh u kuciste napraviti sranje, a od kulera za Turbo klok ili 4.0GHz moraju se birati AIO ili najbolji vazdusni kuleri. Ja za probu rada X99 platforme imam H100, on je kompatibilan bez backplata sa 2011 I 2011-3 imam one produzetke. Tako da ce to raditi dok ne prodam Z77 I ne stignu delovi iz Slovenije sa EKWB. :: Ja kako sam na EVGA forumu sredio racunar bas ima dosta pohvala i community score, a to je jos stara platforma i ova, videcete sada kako cu da sredim ovu X99 pod vodom :: Mislim to nece biti neki multi GPU sistem ali bice dobar i izgledace bruka sa tankim 10/13mm crevima. Bas mi je krivo sto verovatno necu moci da cekam Black Edition nego cu uzeti obicnu. To mi je bas cilj bio crna ta ploca ROG. Kada ASUS stvarno nije fer, dosta ljudi pita za tu plocu i ceka je, mogli su je predstaviti odmah ili sada :: A ASUS nema step-up pa da doplatim posle i predjem na Black Edition a vratim ovu :: :: :: :: :: Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100 :: EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4G :: EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classifie :: Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster :: EVGA SuperNOVA 1200 P :: CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil :: :: ::
Haha, tema se otrgla kontroli:) Srecom, pa me je vec prvi odgovor manje-vise zadovoljio:) Ako imate jos neki predlog za neki kuler, pucajte. Nemam bas neko fenomenalno iskustvo sa CoolerMasterom do sada, a bas me zanima da li su npr. dosta skuplji kuleri tipa Noctua stvarno toliko i bolji?
Hyper ce ti vrsiti posao i za neki umereni OC, mada ne ocekuj cuda. Noctue su sa razlogom skuplje, od njihove podrske, do kvaliteta ventilatora, performansi, sve to ulazi u cenu. Tebi obzirom da juris 4GHz, mislim da ce ti Hyper 212 EVO vrsiti korektno posao, za nesto vise ti opet treba bolji/skuplji hladnjak.
@all
Nije Wlada najvan sto se svog kompijutera tice... :-)
Kako je Sljubara napisao, ako se ne gadis glomaznih i ne preterano lepih kulera pogledaj Raijintek EreBoss, ja sam ga pre godinu dana platio ~4000 u radnji na E. I mogu ti reci da je bolji od CM Hyper 212 EVO, ne nesto preterano ali pri jacem OC daje bolje rezultate za 3-5C. Bolji je taman koliko je i skuplji ~5e.
AMD phenom II x4 955BE @ 3.7GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
Ima sve što treba da ima jedan kuler: odlično hladi (za vazdušno hlađenje), izuzentno je tih, slim hladnjak (dizajniran tako da ne prelazi preko RAM slotova što je vrlo binto kod 2011 platformi), odličan kvalitet izrade (šestogodišnja garancija).
Trenutno moj omiljeni kuler. Jeste skup, ali taj kvalitet košta.
I ja sam razmisljao o ta dva kao o skupljoj (boljoj) varijanti, ali s obzirom da razlike u ceni idu i do 50%, mislim da mi se ipak ne isplati da uzimam toliko skup kuler (sam procesor je itekako skup, plus kuler...), a i vodena hladjenja nisu daleko od ovih cena, tako da... Noctua kuleri meni licno estetski i nisu bas nesto, znam da to mozda i nije toliko bitno s obzirom na performanse, ali eto, osim cene jos jedna stvar koja ce me najverovatnije odvratiti od kupovine ovog kulera (jos jednom napominjem, ne planiram nikakav extremni overclock). Razmislicu... Jos jedna stvar koja me zanima je to da li su svi kuleri kompatibilni sa LGA2011 kompatibilni i sa LGA2011 v3?
Da li neko ima iskustva sa ovim kulerima i da li bi odgovarali za moj procesor? Thermaltake Frio Silent 14 Thermaltake NiC L32
Prilicno sam siguran da ti treba bas kacenje za LGA 2011v3, ne moze obico 2011. Znam da su oko toga pravili problem za ovaj moj Cryorig.
Thermaltake NiC L32 je prilicno dobar cooler, skuplji je od EVO-a, ali je za par stepeni bolji i prilicno tisi (pogotovo na nizem broju obrtaja je dosta bolji). Takodje neces imati problem sa ramom ako imas sa 4x ram.
E sad, mali problem sa Thermaltake-om je sto baza ima neka 2 ispupcenja. I ne znam da li ce to praviti problem sa tvojim procesorom jer on ima vecu povrsinu nego ovi quad core-ovi. Na i3-i7 je bilo ok zbog toga sto ravni deo baze lepo naletne.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Ne vidim logiku. Skup procesor, sto jeftiniji cooler? Na takav CPU sigurno ne ide neki osrednji cooler vec nesto sto je kvalitetno i sto ce da ga dobro ohladi.
Po pravilu pravi cooler-i se krecu od 50 eur pa na dalje. Sva ta resenja ispod te cifre sluze kao prelazna resenja ili cisto da zamene box cooler uz nesto bolje performanse.
Za ozbiljan rad potreban je ozbiljan cooler. I dalje ne kapiram, stedi se na cooler-u a za CPU ima. To bi isto bilo kao kad bi kupio mercedes sa AMG opremom a ispod haube fiatov dizel motor.
Opcije su ili si lav ili ne petljaj nista. Imas dobra vazdusna resenja poput one Noctua-e ili neko AIO vodeno hladjenje poput Corsair sistema.
Sto se tice kacenja, isti je socket (isti promer rupa)
Jedan od postova: It will definitely be posted here. To use the Cryorig coolers on LGA2011-3 you will need a set of Cryorig 2011-3 studs. They will send them free of charge. The studs supplied with cooler have too long a thread on them .. and are also slightly shorter. The 2011-3 stands slightly taller than older 2011 does, but not enough that other cooler companies are changing the studs.
Ha.. znao sam da ce naleteti neka osuda na racun toga - zasto jeftin kuler na skup procesor? Pa iz prostog razloga jer sam malo gledao testove, i razlike u temperaturama izmedju odredjenih kulera ne bude veca od 3 do 5 stepeni u nekim normalnim rezimima rada. Ne trazim najjeftiniji, da se razumemo, nego neko srednje resenje. Dal se za to isplati dati i do 40e vise za skuplji kuler koji je uz to i manje-vise isti po svemu, dimenzijama, materijalu od koga su izradjeni, itd.. Ako je skupljim kulerima ventilator tisi, meni je to apsolutno nebitno... I to se moze zameniti kasnije ili eventualno dodati jos jedan... Sve u svemu, generalno sam misljenja da i kuleri do 50e, pa i jeftiniji mogu bez problema da zavrse posao. S druge strane, i da izdvojim jos 20e+ za neki Noctua kuler, nisam sasvim siguran sta bih tu ustvari dobio? 36 stepeni, umesto 39, msm... Ako me razumete:)
Seth, razlika izmedju EVO-a i Thermaltake-a ce biti 5-7 stepeni barem.
Noctua bi spustila za jos 4-5 verovatno. Ako ti tishina nije bitna, onda ti se ne isplati da das toliko na noctuu. Jeste najbolji hladnjak za LGA 2011(ne racunajuci vodu) jer ti ne ometa ram slotove.
Ne znam za sta koristis comp, ako ga opterecujes fino, onda dobar cooler nije losa investicija za buducnost, jer mozes da clocknes na 4.2-4.3ghz. Samim time odlazes kupovinu novog cpu/ploce jos par meseci/godinu duze.
@Operator Objashnjavas hahahahah
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.