Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Smanjio mi se budzet, moram na p945
STRANA 1 OD 1
gogi1 Smanjio mi se budzet, moram na p945 17.10.2007. 12:07 T6056

status: user
broj poruka: 2076

Jao ljudi imao sam nekih nepredvidjenih troskova pa sad umesto p35 chipseta moram da uzmem neki 945p. Koja bi bila najbolji izbor da moze bar malo da klokuje??? Razmisljao sam o Gigabyte 945p ds3 sa ovog linka http://www.grappologroup.com/shop/?no_cache=1&id_att=MDB0218A00000&artgrp=957900&id_konf= Kakva su iskustva??? Na nju ce ici e2140 i neka ddr2 667 pa bih da sto vise izvucem iz njega za te pare.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ognjeni .... 17.10.2007. 13:03 #30442

broj poruka: 4518

Imao sam ranije asus p5ld2 -se..odlicna ploca ako nemas para za visu klasu...odlicno je radila i sa 800 mhz memorijom i klokovala se.
cele1988 ... 17.10.2007. 13:09 #30443

broj poruka: 1424
gigabyte p945p-ds3 ti je najbolja ploca za te pare to si tice 945p cipseta, bez problema na njoj rade c2d...za tu masinu mozes jeftino da prodjes, a da dobijes dosta
gigabyte 945p-ds3.....oko 4700din
intel 2140 ...............oko 4750din
mem 2x512kingstone..oko 2300din
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
i sve ti izadje oko 12hiljada sto nije mnogo za c2d
imarkovic .. 17.10.2007. 16:22 #30453

broj poruka: 18996
sto ste bre svi ljudi toliko zapeli za Gigabyte, pa on je s razlogom jeftin...zasto ne Epox, ili Abit, ili Asus?
gogi1 p31 17.10.2007. 16:52 #30456

broj poruka: 2076

Ma evo bas gledam cenovnike, i vidim da p31 nije mnogo skuplji od 945, pa razmisljam njega da kupim (isto gigabyte) samo se nadam da nije to gori chipset od 945 jer sam onda dao pare za dzabe. sta mislite, ima li neko iskustva sa p31
Dyca re 17.10.2007. 17:41 #30461

broj poruka: 1574
Koliko znam p31 je je nesto tipa ojadjeni p35 chipset..ali ne znam koja je tacno razlika izmedju njih..Mozda je ipak da kupis 965 chipset,pre nego p31..Mada mislim da je najbolje da ustekas jos love i kupis najjeftiniju p35 plocu..Mislim da ima a se nadje Asus P5K za 90 eura..ja je imam i odlicna je za tu lovu...pozzz

DaSickSyst Re: .. 17.10.2007. 18:01 #30463

broj poruka: 2909
:: sto ste bre svi ljudi toliko zapeli za Gigabyte, pa on je s razlogom jeftin...zasto ne Epox, ili Abit, ili Asus
Moze se to i drukcije formulisati.Asus je bez razloga skup i u zadnje vreme prodaje ime,a ne kvalitet.GA ugradjuje Solid Capacitore u SVE ploce,a Asus samo u Deluxe verzije.Inace Solid Cap. su trajniji od obicnih i do 18x.GA ploce iz srednje serije (DS3,DS3R,DS4...) jedu dosta skuplje Asuse u skoro svim testovima.Ali ove ploce nisu `nabudzene` SLI/CF i ostalim nepotrebnim glupostima koje koristi manje od 1% korisnika i zato im je cena jos manja.Ja nemam razloga da platim nesto sto ne koristim i to je u mojim ocima veliki plus za GA.Tako da moja preporuka ide prvo Gigabytu ili Abitu pa tek onda Asusu.
Ali normalno Asus je ime,a ime se kod nas najbolje prodaje bez obzira na kvalitet.
Tvoja izjava je zivi dokaz klasicnog razmisljanja naseg naroda:`cim je skupo mora da je mnogo dobro`...a to je vrlo pogresno,jer to pravilo ne vazi za IT industriju.

Sto se tice Abita on je skuplji jer nije dovoljno zastupljen na nasem trzistu,ako uporedis cene na stranim sajtovima videces da su slicne kao i GA....inace po meni je Abit mozda i najbolji proizvodjac maticnih ploca.

DaSickSystem
imarkovic .. 18.10.2007. 08:55 #30503

broj poruka: 18996
Moze se to i drukcije formulisati.Asus je bez razloga skup i u zadnje vreme prodaje ime,a ne kvalitet.GA ugradjuje Solid Capacitore u SVE ploce,a Asus samo u Deluxe verzije.Inace Solid Cap. su trajniji od obicnih i do 18x.GA ploce iz srednje serije (DS3,DS3R,DS4...) jedu dosta skuplje Asuse u skoro svim testovima.Ali ove ploce nisu `nabudzene` SLI/CF i ostalim nepotrebnim glupostima koje koristi manje od 1% korisnika i zato im je cena jos manja.Ja nemam razloga da platim nesto sto ne koristim i to je u mojim ocima veliki plus za GA.Tako da moja preporuka ide prvo Gigabytu ili Abitu pa tek onda Asusu.
Ali normalno Asus je ime,a ime se kod nas najbolje prodaje bez obzira na kvalitet.
Tvoja izjava je zivi dokaz klasicnog razmisljanja naseg naroda:`cim je skupo mora da je mnogo dobro`...a to je vrlo pogresno,jer to pravilo ne vazi za IT industriju.

Sto se tice Abita on je skuplji jer nije dovoljno zastupljen na nasem trzistu,ako uporedis cene na stranim sajtovima videces da su slicne kao i GA....inace po meni je Abit mozda i najbolji proizvodjac maticnih ploca.

ok, ajde, u pravu si za ASUS, jeste skup bez razloga i ima brdo istih ploca za razlicite pare, to ne osporavam.

cekaj, dajes preporuku prvo za Gigabyte pa Abit, a ustvari je za tebe najbolji Abit...vidi ovako, ja znam da su polimerski kond.vrh, i da duze traju, ali recimo tipa ako obican elektrolit traje 6-7godina, polimerski istraje 20, zar stvarno mislis da ce neki gamer da zadrzi plocu duze od 3godine, i to je mnogo??? bar ja ne, menjam plocu posle 2, eventualno 3god, tako da me bas zabole dal` ima solid ili elektrolit, znam da istrajati, i nije tacno da je Abit toliko skup, pogledaj malo cenovnik u BelComputers-u, veruj mi da vredi za sve pare, sto za GA ne bih bas rekao, kao ni to da su im sve ploce sa solid capacitors kond.

ja imam AB9 PRO koja ima polimere oko jezgra procesora i pored memorije, ostalo su elektroliti, ploca je P965 i platio sam je pre 8meseci 130evra, sada je verovatno 110, ima 9SATA portova, mesta za 10USB-a, dobro, to verovatno samo meni treba, ali hocu da kazem da je retko koja ploca tako vrh opremljena za te pare, meni je pametnije da dodam za stvarno dobru plocu, nego da se zajebavam sa MSI ili Gigabyte, ja ne kazem da je GA krs, to mislim za MSI, ali ono, jednostavno mislim da ima i boljih ploca, mislim da je Epox bolja, za iste pare, zasto ne uzeti recimo nju? posto je Abit skup
DaSickSyst Re: .. 18.10.2007. 16:36 #30527

broj poruka: 2909
:: Moze se to i drukcije formulisati.Asus je bez razloga skup i u zadnje vreme prodaje ime,a ne kvalitet.GA ugradjuje Solid Capacitore u SVE ploce,a Asus samo u Deluxe verzije.Inace Solid Cap. su trajniji od obicnih i do 18x.GA ploce iz srednje serije (DS3,DS3R,DS4...) jedu dosta skuplje Asuse u skoro svim testovima.Ali ove ploce nisu `nabudzene` SLI/CF i ostalim nepotrebnim glupostima koje koristi manje od 1% korisnika i zato im je cena jos manja.Ja nemam razloga da platim nesto sto ne koristim i to je u mojim ocima veliki plus za GA.Tako da moja preporuka ide prvo Gigabytu ili Abitu pa tek onda Asusu
:: Ali normalno Asus je ime,a ime se kod nas najbolje prodaje bez obzira na kvalitet
:: Tvoja izjava je zivi dokaz klasicnog razmisljanja naseg naroda:`cim je skupo mora da je mnogo dobro`...a to je vrlo pogresno,jer to pravilo ne vazi za IT industriju
::
:: Sto se tice Abita on je skuplji jer nije dovoljno zastupljen na nasem trzistu,ako uporedis cene na stranim sajtovima videces da su slicne kao i GA....inace po meni je Abit mozda i najbolji proizvodjac maticnih ploca
:: ok, ajde, u pravu si za ASUS, jeste skup bez razloga i ima brdo istih ploca za razlicite pare, to ne osporavam
:: cekaj, dajes preporuku prvo za Gigabyte pa Abit, a ustvari je za tebe najbolji Abit...vidi ovako, ja znam da su polimerski kond.vrh, i da duze traju, ali recimo tipa ako obican elektrolit traje 6-7godina, polimerski istraje 20, zar stvarno mislis da ce neki gamer da zadrzi plocu duze od 3godine, i to je mnogo??? bar ja ne, menjam plocu posle 2, eventualno 3god, tako da me bas zabole dal` ima solid ili elektrolit, znam da istrajati, i nije tacno da je Abit toliko skup, pogledaj malo cenovnik u BelComputers-u, veruj mi da vredi za sve pare, sto za GA ne bih bas rekao, kao ni to da su im sve ploce sa solid capacitors kond
Rekao(napisao) sam GA ili Abit,a ne GA pa Abit...pogresno si procitao.
Nemora da znaci ce trajati toliko...6-7 godina??? :)...Inace `rok trajanja` elektrolita/ploce se oznacava u `radnim satima` isto kao i procesora,napajanja,itd,ali ajde nema veze neka budu godine...
GA vredi sigurno te pare i slobodno mozes da kazes da imaju sve nijhove ploce Solide.Najslabija GA ploca je S3...Gde S oznacava `All Solid Capatitors` tako da si pogresio.Uostalom pogledaj na GA sajtu i razjasnice ti se.

A sto se tice cenovnog ranga Abit AB9 Pro kosta oko 130$(90e),a GA P965 DS3 oko 125$(87e) tako da je to isti cenovni rang.Ili nije GA kao sto ti kazes `sa razlogom jeftin` nego je Abit skuplji jer nije dovoljno zastupljen na nasem trzistu.
Abit:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813127004
Gigabyte:
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813128012
PS.
Rekao sam ti da pogledas cene na stranim sajtovima jer kod nas jos uvek ima X2 4200+ za 220e,a moze se naci i za 80e isti.Isto vazi i za ploce,a narocito za Abit,Foxconn,DFI,EVGA,XFX.... ili sve sto zahvaljujuci nasem skromnom trzisu nije toliko zastupljeno.

:: ja imam AB9 PRO koja ima polimere oko jezgra procesora i pored memorije, ostalo su elektroliti, ploca je P965 i platio sam je pre 8meseci 130evra, sada je verovatno 110, ima 9SATA portova, mesta za 10USB-a, dobro, to verovatno samo meni treba, ali hocu da kazem da je retko koja ploca tako vrh opremljena za te pare, meni je pametnije da dodam za stvarno dobru plocu, nego da se zajebavam sa MSI ili Gigabyte, ja ne kazem da je GA krs, to mislim za MSI, ali ono, jednostavno mislim da ima i boljih ploca, mislim da je Epox bolja, za iste pare, zasto ne uzeti recimo nju? posto je Abit sku
Slazem se da je uvek dobro uzeti najbolje zato sam i rekao GA ili Abit.Ali sam mislio najbolje a da ne preplatis.
GA pravi odlicne ploce,proguglaj malo i videces da kao i Abit nemaju losu seriju.Tako da je smesno porediti ih sa MSI.
Ja imam GA P965-DS3(kostala me 135e oko nove godine) na njoj e6600 koji sam poterao do 3.6GHz i radi stabilno.Najveca prednost GA ploca u odnosu na konkurenciju je da se procesori mnogo manje greju i ODLICNI su klokeri(kao i Abit)....Normalno veoma su stabilne ploce.Ovo slobodno mogu da tvrdim jer sam se licno uverio.
Sto se tice Epoxa bio sam prezadovoljan njime kako je radio sa Bartonom kog sam imao(mislim da je bio Epox RD8+ ili tako nesto),ali u zadnje vreme je Epox skroz utihnuo i mislim da ce ga vrlo brzo kupiti neka jaca firma.I zato ih ne preprucujem.Sa druge strane GA i Abit su u velikom usponu i mislim da je to definitivno najbolja kupovina.

DaSickSystem
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs