...moduli od 4GB DDR2 memorije? Treba mi za plocu Asus M4A79 Deluxe. U specifikacijama oficijelnog sajta kaze da ploca podrzava maksimalno 16GB a ima 4 slota.
Ok, hvala. E sada se postavlja drugo pitanje. Da li ce ploca da ih prihvati jer u specifikaciji, memory support oficijelnog Asus sajta nema ovih modula?
To niko ne moze da garantuje, covek nudi opciju da se proba: `Na prodaju više modula DDR2 ECC memorije sa hladnjacima na 667Mhz. Imam više modula od 2GB i 4GB. Memorija je ispravna, može lično preuzimanje (to bi bilo i najbolje jer je specifična roba) dodjete, popijemo kafu, proverite sve i idemo dalje. Ako ste u blizini mene (Sombor, Kula, Novi Sad, Apatin, B. Palanka. . . ) možemo se dogovoriti da donesem robu do vas.`
Ova memorija koju je dao IceCream ne verujem da ce raditi jer je namenjena za servere tako da su male sanse da ce raditi na bilo kojoj ploci, na nekim plocama rade ecc memorije ali ne registered a na nekima ne rade ni jedne ecc. Inace postoje i od 4GB obicne, bilo ih je jedno vreme na nasem aukcijskom sajtu ali sada nisam video.
Viđao sam kod jednog tipa na kupujem prodajem da ih je redovno imao u ponudi, standardne DDR2 koje rade na svim pločama koje podržavaju 4GB-tne module. Tip je iz Leskovca.
OCZ Vista Upgrade 2x4GB DDR2 800MHz = 16000 (2 modula od po 4GB, sa hladnjacima) OCZ Vista Upgrade 4x4GB DDR2 800MHz = 30000 (4 modula od po 4GB, sa hladnjacima)
Nista bez probe i ako podrzava i ako ne podrzava ploca ECC.
Na nekim plocama radi ECC, pa cak i ako na sajtu proizvodjaca nije navedeno da podrzava. Ne secam se tacno, mislim da je jedna od njih bila Asus m2n deluxe ili tako nesto. A i na jos par nekih ploca mi je radio ECC iako nije navedeno u specifikaciji...Probaj, pa ako radi - radi, kupis i ciaos.
Cak sam skoro jednom liku ubacio 1GB ECC DDR2 na neku krs plocu na kojoj se nalazio jedan nonECC modul od 2GB i za divno cudo rade u paru. Nacudio sam se samo tako.. :D
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Aha, sada kapiram gde se gleda. E sada kako to `probanje` mozemo da izvedemo. Ja sam iz Valjeva a covek koji prodaje module je negde iz Vojvodine, wira okolina Novog Sada?
Jbg, nezgodno kada niste iz istog grada. Jedino da ti covek posalje i da probas. Naravno sve o tvom trosku. Ako odgovara, uzmes, a ako ne vratis i to je to. Posto su bas retke te memorije od 4GB, ne ostaje ti nista nego da uradis tako.
Velike sanse su da ce da radi...pa se ispati zamlatiti se oko toga :D
Kod mene, recimo ne bi radila 99%, ali ti nisi ja, da se razumemo.
Ok, probacemo nekakvu kombinaciju, da napravimo, nego reci mi sta ti znaci ona poslednja recenica: `Kod mene, recimo ne bi radila 99%, ali ti nisi ja, da se razumemo`. Nisam te razumeo.
Re: @liman Ma ako je do BG-a, to nije problem. Tamo sam svaki drugi dan na poslu.
Prosto, ta poslednja recenica znaci da, kada bih ja kupovao, meni ne bi radila, jer sam baksuz. Posto ti nisi ja, tebi su velike sanse da ce da radi. Na to sam mislio...
P.S> Ma meni ne bi radila ni ona prva na listi podrzanih sa sajta proizvodjaca...toliko.
Dosao sam na ideju da izvucem maksimum iz ove ploce (Asus M4A79 Deluxe) a time iz cele konfiguracije. Planiram jos da zamenim i procesor (umesto postojeceg 965BE da stavim X6 1100T). Time bi prakticno napravio maksimalan moguci upgrade. Kasnije bi zamenio i graficku ( trenutno HD6950 sa nekom 270 ili 280-kom). Mislim da bi tako udahnuo novu snagu i produzio zivot ovog kompa, koji se inace koristi za gaming.
@bomid To ti je odlicna ideja i podrzavam te. Ali sta ce ti bas 16GB RAM-a kad je 8GB sasvim dovoljno za sad? Uzmi prvo procesor i ako vec ides na AMD sacekaj mozda novu seriju bolje..
Znam da je 8GB za sada dovoljno ali odlucio sam se za 16GB jer je to prakticno maksimum koji ploca moze da podrzi. Time stavljam tacku na dodavanje memorije. To cu isto da uradim i kada je processor u pitanju. Flesovao sam BIOS i time omogucio ploci da `primi` X6 Phenom II procesore kodne oznake Thuban, a najjaci je 1100T, mada moze da dodje u obzir i 1090T. Nakon toga cu na processor da stavim dobar aftermarket hladnjak cime bih zaokruzio taj deo upgradea. U skladu sa finansijama u dogledno vreme bih zamenio i postojecu graficku HD6950 nekom iz najnovije generacije. Posto SSD vec imam u kompu sa navedenim korekcijama-promenama bih maksimalno iskoristio potencijal maticne ploce i cele arhitekture i produzio radni vek konfiguracije. Nakon toga samo moze da sledi kompletna zamena cele arhitekture.
Za igrice je sasvim dovoljno i 4GB, 6GB poželjno (ja ne videh razliku) a sa 8GB si garantovano bezbedan i za period dokle god budeš na toj platformi. 16GB je nepotreban trošak, bolje za razliku u ceni odmah pazari neku x270 ili 280 kako si već i sam rekao. Inače nije mi jasno koju budućnost planiraš sa pločom starom 6 - 7 godina?
Slazem se druze u potpunosti da mi je 8GB dovoljno ali trenutno sam u prilici da ovih 4X4GB uzmem za 12.000,00 RSD (koliko mi je covek rekao) tako da kada budem prodao mojih 4X2GB (za 2X2GB vec imam kupca) taj izdatak i nece biti tako veliki. Graficka ce doci na kraju, kao slag na tortu.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.