zasto mi hdd prelazi iz udma u pio mod?nacin rada je podesen i u biosu i u winu.viakt133 ploca i maxtor.na drugoj ide grani dvd radi u udma modu.sveze instaliran win kome treba 5 minuta da se podigen. pozdrav fetus
mozda nesto nije kako treba a pride je to je najgori brand. Probaj staviti jumper na slave ili ga staviti kao master na drugu granu, kombinuj...jesi li stavio VIA Hyperion?
Imao sam takav problem na jednom kompu, šta god da radiš ,vraća se u PIO. Jumperi, novi bios, druga IDE grana, reinstalirani chipset drajveri - isto. Problem je rešen zamenom ATA133 kabla.
xp ima drajvere prepoznao je sve uredaje,menjao grane,menjao kablove,proveravao hdd na drugoj masini.mislim da hyperion ne podrzava kt133 ali probacu i njega.sada je masina neupotrbljiva.
Osobina windowsa je da pri problemu u čitanju sa medija... ili drajva, zapravo, i to čini mi se - ako iz 5 puta ne uspe da nešto pročita, automatski prebacuje sa udma na pio mod... mada i razne druge greške i aplikacije znaju da oštete registar i onemuguće išta drugo do PIO mod. Dakle, da otkrijem toplu vodu: ti imaš problem sa hardverom, koji izaziva prabacivanje u pio: sumnja pada, majko moja, redom na sve što si pomenuo... sam Maxtor (preskeniraj ga na bad sektore, obavezno, obavezno, obavezno... i do kraja, sa popravkom bad sektora), via.... bia cia poli.... katastrofa od čipseta za ide drajvove.... vidi taj g6 via hyperion... zatim, i kabl što neko reče, proveri ga celog (ma, zameni njesra novim kineskim njesrancem) i vidi da li je utaknut kako treba, obično kad se nešto prčka i čisti, zna da delomično ispadne... mada, sve u svemu, najviše sumnjam na hard...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.