imam plocu MSI H81-P33 i povremene probleme sa njom
kada iskljucujem komp iz mreznog napajanja ili cak kada samo duze vreme stoji neupaljen ali ukljucen u struju (nekoliko dana) windows pokrene recovery mod. izadjem iz njega i kliknem continue to windows 8.1 i sve normalno radi. siguran sam da je problem do nje jer jos dosta ljudi po forumima ima iste simptome. da li je ovo dovoljna osnova za reklamaciju posto se ne desava svaki put, ali dovoljno da me iritira posto cesto setam komp izmedju sobe i dnevnog boravka?
takodje, ponekad usb-ovi pobenave i ugase se i upale sami od sebe u razmaku od par sekundi, ali za to vec nisam siguran da li je hardverski problem ili softverski, a mrzi me da isprobavam posto se retko desava. ali mozda je i za to ploca odgovorna, sto mi daje dodatni razlog za reklamaciju
...Drugo jeste. Naime, masa tih MSI ploca ima problem sa USB portovima, pogotovo su problematicni prednji. Do sada su mi sve reklamacije prosle zbog toga. H61 pogotovo, prava katastrofa...
meni prvo mnogo vise stvara problema al ajde, glavno je sto ne znam kako da dokazem ovo sve jer stvarno nema pravila kad i kako se desava a ne bih da me vuku mesec dana da dokazuju kvar da bi na kraju rekli da nisu uspeli da ga reprodukuju
Kao prvo to veze nema sa plocom. Prvo proveri ti HDD i memoriju, pa napajanje i kablove pa tek onda sumnjaj na plocu. Ploca je zadanj stvar koji bi te zezala u tom slucaju!
AMD FX-8320, 4300 MHz (21.5 x 200) Cooler Master 212 EVO Motherboard ASUS M5A99FX PRO R2.0 Kingston HyperX Blue 2x4 gb 1600 Gigabyte R9 270 OC SSD OCZ Agility 3 60gb 1.5 WD+500gb WD Chiftec CX-05B-B Thermatle Purepower 600 Wati<
:: meni prvo mnogo vise stvara problema al ajde, glavno je sto ne znam kako da dokazem ovo sve jer stvarno nema pravila kad i kako se desava a ne bih da me vuku mesec dana da dokazuju kvar da bi na kraju rekli da nisu uspeli da ga reprodukuj :: :: ::
upali se i zabode, dodje do windowsa ali on detektuje problem i pokrene dijagnostiku, dakle ponasa se kao da joj boot pobrljavi, kada ga restartujem i windows se onda dosta duze ucitava(na crnom ekranu, ne na log in), a vidim da dosta ljudi ima problem sa odrzavanjem vrednosti overkloka (vracaju se na default) tako da pretpostavljam da ima problem sa baterijom za cmos, al sad ne mogu da nadjem taj konkretan forum gde sam nasao isti problem koji je pravila upravo ova ploca
moje pitanje je kako ja njima to da dokazem kad se desava povremeno i bez pravila?
Definitivno HDD. Pokreni HD senitel vidi da li ima bad sectora!
AMD FX-8320, 4300 MHz (21.5 x 200) Cooler Master 212 EVO Motherboard ASUS M5A99FX PRO R2.0 Kingston HyperX Blue 2x4 gb 1600 Gigabyte R9 270 OC SSD OCZ Agility 3 60gb 1.5 WD+500gb WD Chiftec CX-05B-B Thermatle Purepower 600 Wati<
:: upali se i zabode, dodje do windowsa ali on detektuje problem i pokrene dijagnostiku, dakle ponasa se kao da joj boot pobrljavi, kada ga restartujem i windows se onda dosta duze ucitava(na crnom ekranu, ne na log in), a vidim da dosta ljudi ima problem sa odrzavanjem vrednosti overkloka (vracaju se na default) tako da pretpostavljam da ima problem sa baterijom za cmos, al sad ne mogu da nadjem taj konkretan forum gde sam nasao isti problem koji je pravila upravo ova ploc :: :: moje pitanje je kako ja njima to da dokazem kad se desava povremeno i bez pravila :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.