Ovako ljudi, instaliram XP, instaliram audio drajvere sa zvanicnog asusovog sajta za ovu plocu, instaliram drajvere za TV karticu MSI 22xx i propratne aplikacije za TV i radio. I onada nece zvuk ni na TV kartici a ni sa samog racunara. Cuje se blago sustanje u zvucniku, cuje se kad se menja kanal na TV kartici ili kad pustitite neku muziku sa YT, ali nema zvuka. Trenutno neznam napamet model TV kartice mislim da MSI 22xx ali provericu kasnije jer nisam kod kuce. Moje pitanje da li prvo treba instalirati audio drajvere za maticnu, pa onda drajvere za TV ili obratno ili nesto drugo. Imam utisak da se ova dva drajvera `ne mirisu ` ili je nesto drugo u pitanju. Mozda je neko imao iskustva pa ako moze odgovor. Napominjem da sam odmah po instalaciji XP instalirao drajvere za TV karticu a onda audio drajvere za plocu, da nije ovde greska, mada mi se ne mili ponovo da instaliram xp jer sam juce imao problema i sa hardom itd itd...itd
Moras da ukljucis TV kartu u neki drugi slot. Kod A7V8X-X najbolje je ukljucivati PCI kartice odozdo na gore. Dakle prvo u poslednji PCI slot, pa ako nece, podizi je za po jedan gore. Takodje, ne bi bilo lose da stavis najnoviji BIOS, pogotovo ako je nizi od verzije 1008.
znam za tu fintu promenio sam vec dva PCI slota ostaje jos samo onaj najblizi grafickoj, ali bice bas blizu. Za BIOS neznam nemam opremu- flopi, diskete itd itd , ali ako je bas BIOS probacu, ali nisam bas odusevljen
komp je od komsije i posto je pucao win, instalirao sam novi xp, kada i pocinju ovi problemi. Ako mozes malo detaljnije da mi objasnis ovo update preko win, radio sam nekada ali nesecam se kako sve ide
Ako je ranije radilo, nema razloga da sada ne radi. Skines najboviji BIOS sa sajta, mislim da je 1014 beta, mozes i 1012 radi odlicno. Instaliras program Asus update Odaberes opciju update BIOS form a file (ako zadas da trazi preko interneta nece nista naci, serveri nisu u funkciji) Sacekas par minuta da zavrsi, trazice ti restart i to je to.
E, da. A sta ti stoji kao primarna audio karta u Control panelu?
:: komp je od komsije i posto je pucao win, instalirao sam novi xp, kada i pocinju ovi problemi. Ako mozes malo detaljnije da mi objasnis ovo update preko win, radio sam nekada ali nesecam se kako sve id :: ::
druze nisam kuci tako da nemogu da proverim, mislim da pise sound max ili tako nesto.....ali mocu cu da ti javim sutra, kada budem pored kompa. SVAKAKO cu probati ovo sa BIOSOM, Hvala ti na pomoci i idejama
proveri u control panelu koji uredjaj je default za zvuk , najverovatnije je win prebacio audio na tv kartu jer je zadnja intalirana. prebaci na integrisanu
Nisam te bas najbolje skontao. Ako se cuje zvuk sa YT, onda treba i u sistemu...winamp, video player...
Ako se ne cuje sa TV kartice, onda u podesavanju iste, moras odrediti sa kojeg kanala treba da `kupi` zvuk. Vidi kako je doveden zvuk sa TV kartice u zvucnu, da li na Lne IN ili CD in i tako stavi u softwareu PVR za TV karticu. i posle taj kanal/source u mixer-u ( mali zvucnik u taskbar-u ) odmutiraj i pojacaj.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
ljudi sve sam probao i nista. cak sam ponovo digao sistem i nista. A onda sam slucajno nasao neku staru zvucnu karticu, ubacio je u PCI slot i dobio sam zvuk i na kompu i tv kartici, evo upravo sad slusam radio. Znaci otisla mi je integrisana zvucna na maticnoj. Hvala vam na idejama u svakom slucaju, pozdrav
Jel dodavan SP3 ? Muke sam mučio sa drajverima za zvuk ako nisu instalirani prvo na SP2 pa tek onda urađen SP3.
:: :: ljudi sve sam probao i nista. cak sam ponovo digao sistem i nista :: A onda sam slucajno nasao neku staru zvucnu karticu, ubacio je u PCI slot i dobio sam zvuk i na kompu i tv kartici, evo upravo sad slusam radio. Znaci otisla mi je integrisana zvucna na maticnoj. Hvala vam na idejama u svakom slucaju, pozdra :: ::
ajd probaj sa DRP-om i ja sam muku mucio sa budjavim adi-jem na hp tc1100...
:: :: ljudi sve sam probao i nista. cak sam ponovo digao sistem i nista :: A onda sam slucajno nasao neku staru zvucnu karticu, ubacio je u PCI slot i dobio sam zvuk i na kompu i tv kartici, evo upravo sad slusam radio. Znaci otisla mi je integrisana zvucna na maticnoj. Hvala vam na idejama u svakom slucaju, pozdra :: ::
Ma jok bre, nema sanse da je crkla...Nisi ti nesto dobro install.
Znas kad ce da crkne taj zvrndavi krpelj od chipa na azv8x-x - nikada :D
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.