Znaci ovo iz potpisa jedva na 3.2GHz dignem, sve preko nece ni u win da udje, a fora je kad je na 3.2Ghz je stabilno, ali kad udjem da odradim stability test u aida, krene na 100% i posle 10 sekundi samo ode na 0, ali to ode kad stavim samo da memory stress odradi? Procesor je C0 stepping, nesto cisto sumnjam da je bas toliko do toga, to je kao losiji stepping. Jel moze mala pomoc?
Pozdrav
Hvala. MB Asus P5Q deluxe/XEON E5450 @ 3.0Ghz+CM TX3 noctua/4x2GB Kingston HyperX Black Edition/ Sapphire 7850/WD Black 500gb/Thermaltake V6/ViewSonic 22`/Altec Lansing VS4621
Eh kad bi se tako lako overklokovalo bilo bi super a jos lakse da ti neko sazvace bez i jedne informacije jel da? :)
Kako god okrenes taj procesor mora da ide minium na 4.0 Ghz. Podesi fsb prema mnoziocu kako treba. Pogledaj koji ti je odnos prema memoriji. Dodaj napon za VCore i PLL.
Ne znam na pamet sta se sad tacno nalazi u biosu ali siguran sam da nesto nisi dobro podesio.
Hvala na brzom odgovoru, ma cackao sam vec duze se bakcem i reko aj da pitam :). Iskreno sad mi stoje podesavanja sa ovog klipa https://www.youtube.com/watch?v=CyGdVur13sI jedino sto je meni fsb 356. Pitanje, u najgorem jel moze biti da je los primerak procesora? I kako to da memorija otkaze tako posle par sekundi?
poz
MB Asus P5Q deluxe/XEON E5450 @ 3.0Ghz+CM TX3 noctua/4x2GB Kingston HyperX Black Edition/ Sapphire 7850/WD Black 500gb/Thermaltake V6/ViewSonic 22`/Altec Lansing VS4621
Vidi ovako. Prvo sto mi je sad palo na pamet je mogucnost da ta ploca ne moze da gura toliko visok FSB. Maximus/Rampage Formula je udarala u wall od 470 dok su samo bolji primerci isli na 490.
Mozda nije do FSB-a ali obzirom da si preslikavao podesavanja moze da bude, znaci igraj se na tom polju. Smanji FSB, povecaj multiplier.
Memorija moze da bude nestabilna svakako i nju si trebao da provrtis sa GoldMemory da vidis da li nije korumpirana. Ne vidim na kojoj frekvecniji ti radi memorija?
Cycle time si trebao da ostavis na auto a ne na manuelno. Takodje podesi fabricke latencije memorije.
Meni je FSB 356 za pocetak, a memorija mi je na 855mhz. Multiplier ne moze dalje od 9 :), bas mi cudno da ne moze bas sam se nadao kad sam uzeo ovu plocu :). Bas mislim da je do memorije, al na stoku sve radi bez greske bas mi cudno da dignem za 200mhz da tako reaguje...
MB Asus P5Q deluxe/XEON E5450 @ 3.0Ghz+CM TX3 noctua/4x2GB Kingston HyperX Black Edition/ Sapphire 7850/WD Black 500gb/Thermaltake V6/ViewSonic 22`/Altec Lansing VS4621
Znaci za vece frekvencije ti treba mnogo veci FSB od 470-480 a to nisam bas siguran da moze da izgura ta ploca. Jedino Rampage Extreme serije ili Rampage Formula koja je DDR2 platforma. One idu od 480-490 zavisno od primerka.
Izvini al mislim da nisi lepo procitao meni na fsb preko 356(a na 356 ulazi) nece ni da udje u win, fabricki fsb je 333 :)! A memorije su mi na 1066 fabricki sa 2.3v to stavim u bios.
pa da i ja kazem, evo da ti kazem upravo mi stoji trenutno ko na snimku, stavio sam auto za memoriju i nisam dirao nista kod voltaze za procesor posto iskreno mislim da nije do toga, samo ce mi se vise grejati sa vecom V. Aj ako imas neku ideju ili nesto sta moze biti javi ovde. Hvala :)
:: Mislim da to ipak nije moguce. Ajde slikaj bios pa okaci slike kad naletim da pregledam :: Mora da nesto nisi dobro podesio :: ::
Probaj sve da staviš na auto samo digni FSB na 400MHz, bez obzira što neće na ovom sadašnjom. Da li si uradio microcode update ili ubacio već sređen bios? Obavezno odradi test memorije pre toga, minimum 2 kruga memtest.
Smanji multiplier na minimum, memoriju spusti takodje na minimum, iskljuci speed spectrum, voltaza procesora na defaul i dizi FSB dokle god hoce da se pali, da bi znao koliki ti je maksimalni FSB koji procesor moze da izvuce. . Ako imas opciju Auto Enchance Memory, iskljuci to. Kad odredis max FSB, kreni polako da dizes multiplier, a da smanjujes FSB.
Na ovaj nacin sam ja OC 7400 na P43 Neo-F ploci. Kad sam samo probao da dizem napone i FSB dolazio sam do 3.2 Ghz. Posle ovoga sam dobio stabilno 3.6 GHz.
Par saveta jer sam do skora OC-ovao 775 platformu. Sto veci FSB to trazi veci napon. Uvek je bolje ici na veci mnozilac i manji FSB. (naravno limitiran si donekle)
npr: 9x356 je bolje od 8x400. Kad kazem bolje, mislim manji VCore ti treba da bi bilo stabilno. Procackaj na benchmarku imas temu bas o OC-ovanju Xeona (`moj 771 mod` ili tako nesto se zove).
Taj TX3 nije legendarni cooler bas, tako da gledaj da ne ides preko 1.35V za vcore. I ja ne bih testirao sa prime/linx, vec nesto laganije, tipa occt, neki x264 encoder.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Vazi hvala, vidim ja na linx mi otislo preko 80 stepeni reko odma gasi :).
Pokusacu, ako ne zamenicu glavu za glavu C0 za E0 pa da vidim dal je bas do toga
Pozdrav
:: Par saveta jer sam do skora OC-ovao 775 platformu. Sto veci FSB to trazi veci napon. Uvek je bolje ici na veci mnozilac i manji FSB. (naravno limitiran si donekle :: :: npr: 9x356 je bolje od 8x400. Kad kazem bolje, mislim manji VCore ti treba da bi bilo stabilno. Procackaj na benchmarku imas temu bas o OC-ovanju Xeona (`moj 771 mod` ili tako nesto se zove). :: :: Taj TX3 nije legendarni cooler bas, tako da gledaj da ne ides preko 1.35V za vcore :: I ja ne bih testirao sa prime/linx, vec nesto laganije, tipa occt, neki x264 encoder :: :: :: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.