Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
M2N - ima li ko?
STRANA 1 OD 1
jovancic M2N - ima li ko? 26.01.2015. 14:54 T60297

status: user
broj poruka: 226
Pozdrav svim forumašima,

ima li ko ispravnu ploču M2N da proda, pokloni ili pozajmi, da bih moju ploču ocenio da li je za otpad ili da i dalje svakih 7 dana kupujem bateriju? Pitanje je upućeno forumašima iz Bgd-a.
Ako se nađe neka dobra duša, neka mi se samo javi na PP.

Pozdrav!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC A jel ti izgubi vreme kada se restuje BIOS? 26.01.2015. 15:56 #580379

broj poruka: 9420
Odredjeni AM2 procesori pocnu posle nekog vremena da resetuju BIOS na plocama, tako da ako ti vreme ostane zapamceno, onda proveri i procesor za svaki slucaj.
Apdejt BIOSa ne pomaze, zamena procesora da, s tim sto taj procesor na drugoj ploci nastavi da radi bez ikakvih problema.
darkoc78 re: 26.01.2015. 17:43 #580398

broj poruka: 467
ja to nemam odavno ali se secam da sam jednom prilikom bas na m2n menjao jednu malu duplu diodu bas negde oko kucista za bateriju jer je jedna od dioda probila i preko nje se praznila baterija na masu, dioda je u u malom sot kucistu sa 3 nozice bas negde oko kucista

jovancic Re: A jel ti izgubi vreme kada se restuje BIOS? 26.01.2015. 17:44 #580399

Pozdrav VMARC, pre dvadesetak dana pisao sam o problemu da mi se baterija isprazni za 7 do 10 dana. Kada počne da zeza, u biosu mi samo ubaci flopi i promeni redosled butovanja - ubaci na prvo mesto flopi. Prilikom startovanja, traži F1 za promenu biosa, i posle jedno 20 do 200 puta, računar se smiluje i krene i radi potpuno dobro dok ga ne ugasim! Čistio sam ploču, dubio na glavi, ali baterija negde curi i mi liči na kvar na ploči.

Međutim, dešava mi se da na monitoru, na nižim rezolucijama, počinju da se pojavljuju linije u boji, (a takvu pojavu sam imao i kad je računar bio nov, i to leti kad su temperature u stanu bile preko 40 C), pa kad povećam rezoluciju ispadnu mi oči od sitnih slova. Ne vidim, a i ne znam da li postoji veza baterija - monitor? Kako je nas penzose Vučko dobro sj***o, nemam hrabrosti, ni mogućnosti da bacim par hiljada za džabe. Zato mi je cilj da tačno definišem `krivca`

Pozdrav, JM

:: Odredjeni AM2 procesori pocnu posle nekog vremena da resetuju BIOS na plocama, tako da ako ti vreme ostane zapamceno, onda proveri i procesor za svaki slucaj
:: Apdejt BIOSa ne pomaze, zamena procesora da, s tim sto taj procesor na drugoj ploci nastavi da radi bez ikakvih problema.
VMARC Re: Re: A jel ti izgubi vreme kada se restuje BIOS? 26.01.2015. 18:38 #580407

Ako sam dobro razumeo, ne gubi ti vreme i datum, znaci da iskljucujes problem baterije, jer da je ona u pitanju, morao bi racunar da resetuje i vreme. To iskljucuje i mogucnost ovoga sto je darko opisao.
Sada me poslusaj, promeni procesor. Isti simptomi su mi bili na nekoliko razlicitih ploca, ukljucujuci i M2N, manifestovali su se uglavnom sa X2 240 i X2 5000 BE procesorima.

Racunar radi restart normalno ali resetuje BIOS pri paljenju, odnosno u kod nekih ploca masina se upali iz nekoliko pokusaja, ali tek kada procesor resetuje BIOS na Fail Safe Defaults.

A i ne bi bilo zgoreg da navedes i ostatak konfiguracija, najpre koji je procesor a manje bitno napajanje i VGA.

:: P. Kada počne da zeza, u biosu mi samo ubaci flopi i promeni redosled butovanja - ubaci na prvo mesto flopi. Prilikom startovanja, traži F1 za promenu biosa, i posle jedno 20 do 200 puta, računar se smiluje i krene i radi potpuno dobro dok ga ne ugasim! Čistio sam ploču, dubio na glavi, ali baterija negde curi i mi liči na kvar na ploči
jovancic Re: Re: Re: A jel ti izgubi vreme kada se restuje BIOS? 26.01.2015. 19:15 #580414

Reset biosa ne nastaje zbog procesora, već zbog nenormalnog smanjenja napona baterije. Napon baterije pre ugradnje je negde oko 3,3 V, a kada počnu problemi, napon je manji od 2,7 V. Kada stavim novu bateriju, 7 do 10 dana računar radi potpuno normalno, nema reseta, nema problema. Nešto `muze` bateriju, a to ne liči da može procesor da radi. Đavo bi ga znao, možda i može!!?? Znamo svi koliko je baterija trajala u računaru, 5 i više godina. Da mi baterija ne gubi napon, a dolazi do reseta, to bi onda bila druga pesma. Pitao si za procesor: AMD Athlon 64 X2 5000+.drugo ništa specijalno, 4GB rama, HD 500 GB. Supruga ima identičnu konfiguraciju, čak pola godine stariju i nema nikakvih problema. Međutim, po cenu razvoda ne da da išta petljam sa njenim računarom.! Oženjeni će me razumeti! Samo sam sa njenim monitorom ustanovio da moj monitor krepiva!

Pozdrav!

:: Ako sam dobro razumeo, ne gubi ti vreme i datum, znaci da iskljucujes problem baterije, jer da je ona u pitanju, morao bi racunar da resetuje i vreme. To iskljucuje i mogucnost ovoga sto je darko opisao
:: Sada me poslusaj, promeni procesor. Isti simptomi su mi bili na nekoliko razlicitih ploca, ukljucujuci i M2N, manifestovali su se uglavnom sa X2 240 i X2 5000 BE procesorima
::
:: Racunar radi restart normalno ali resetuje BIOS pri paljenju, odnosno u kod nekih ploca masina se upali iz nekoliko pokusaja, ali tek kada procesor resetuje BIOS na Fail Safe Defaults
:: A i ne bi bilo zgoreg da navedes i ostatak konfiguracija, najpre koji je procesor a manje bitno napajanje i VGA
:: :: P. Kada počne da zeza, u biosu mi samo ubaci flopi i promeni redosled butovanja - ubaci na prvo mesto flopi. Prilikom startovanja, traži F1 za promenu biosa, i posle jedno 20 do 200 puta, računar se smiluje i krene i radi potpuno dobro dok ga ne ugasim! Čistio sam ploču, dubio na glavi, ali baterija negde curi i mi liči na kvar na ploči
VMARC Nista, jovancicu 26.01.2015. 20:56 #580445

Nemam sta dalje da ti kazem. Pre nego sto si napisao koji procesor imas, ja sam napisao da upravo to radi X2 5000. Dokle god maticna dobija struju, dakle ukljucen kabl u struju i struja ne nestane, baterija ne igra nikakvu ulogu. Takodje sam ti napisao da se problem desava ponekad sa ponekim procesorima i plocama i da nije rec o neispravnosti. A ti trazi dalje... Srecno.
I da, AM2 plocu ti niko nece pokloniti, tesko pozajmiti a najpre prodati, samo da znas da se krecu od 25€ pa na gore...
jovancic Re: Nista, jovancicu 26.01.2015. 21:37 #580450

Hvala VMARC na ovoj razmeni mišljenja. Da imam električnu šemu, jedno 20 godina manje, i dioptriju za +3 manju, to mi ne bi bio nikakav problem naći šta je uzrok problema. Najžalije mi je što će VARTA da deli 13. platu na moj račun!!!

Hvala još jednom i sve najbolje!

:: Nemam sta dalje da ti kazem. Pre nego sto si napisao koji procesor imas, ja sam napisao da upravo to radi X2 5000. Dokle god maticna dobija struju, dakle ukljucen kabl u struju i struja ne nestane, baterija ne igra nikakvu ulogu. Takodje sam ti napisao da se problem desava ponekad sa ponekim procesorima i plocama i da nije rec o neispravnosti. A ti trazi dalje... Srecno
:: I da, AM2 plocu ti niko nece pokloniti, tesko pozajmiti a najpre prodati, samo da znas da se krecu od 25€ pa na gore..

Video sam cene na LIMUNDU!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs