E8200 i gigabyte G31M-ES2C sa 2g DDR2 Problem je sledeci: E8200 se zagreje toliko brzo da za 2 minuta dostigne oko 100 stepeni kada zastita deluje i iskljuci racunar. U tom vremenu uspem da podignem win7 i ne pokazuje probleme. Napominjem da sam plocu izvadio iz kucista, da je napajanje 500w LC POWER a kuler je standardan intel box za 775. Menjao sam pastu,proveravao kako kulet naleze na procesor ali nista. Da li mi treba veci kuler, brzi ili da smanjujem frekfenciju koja je sada na 2.66MHz. Isti taj procesor vrlo lepo radi na slicnoj ploci od LENOVA G31T-LN doduse ona ima nesto veci hladnjak. Pomoc ako imate iskustva
Ako je tako, a pri tom je sam kuler hladan, onda ti ne naleze dobro kuler na procesor. Proveri sve 4 zabice, da neka nije pukla. Proveri kako taj procesor sa tim kulerom radi na toj Lenovo ploci. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Sempron 3850 MSI AM1I 2GB Kingston 1600MHz 60GB Kingston V300 LC Power 1340MI 75W
MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2012)
:: :: :: :: ploca ispod samog procesora se zagreje, a sam racunar se iskljuci negde na oko 110 stepeni,koliko sam mogao da vidim u biosu za to kratko vreme
kuler je oki vise puta sam ga proveravao. Hteo sam da probam kuler na lenovo ploci,ali ona ima sasvim drugaciji raspored rupica jer je onaj lezeci tip kucista.
A kuler mlak ili hladan, onda nikako ne moze da bude OKi. Ako je ploca vrela i kuler naleze OKi, onda ni na njega ne bi mogao da dodirnes, opekao bi se. Proveri ti te zabice malo bolje .) Najbolje je da izvadis plocu van kucista i da pogledas kako upadaju klinovi u zabice sa zadnje strane. Onda upali masinu na stolu, pa prati kako se ponasa. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Sempron 3850 MSI AM1I 2GB Kingston 1600MHz 60GB Kingston V300 LC Power 1340MI 75W
I ako ne naleze, na kojoj strani zabice ne valjaju (gde je deblja, ta zabica dobro ne drzi) Ona sigurno nije problem. Procesor nije felerican, rekao je da radi dobro na Lenovo ploci.
Tačno tako. Nemoj samo mazati debeo sloj paste već nanesi na sredinu kap paste prečnika 3-4mm i dozvoli joj da se sama razlije i prekrije procesor. Ako i posle toga imaš problema pažljivo skini hladnjak i proveri da li je površina procesora skroz prekrivena pastom ili je u pitanju ovo što je VMARC rekao i tada će ostati deo površine na kojoj paste nema uopšte.
Takođe proveri da sama ploča nije iskrivljena jer nema backplate a verovatno je već prilično stara.
:: I ako ne naleze, na kojoj strani zabice ne valjaju (gde je deblja, ta zabica dobro ne drzi :: Ona sigurno nije problem :: Procesor nije felerican, rekso je da radi dobro na Lenovo ploci :: ::
Pošto je van kućišta, pogledaj sa donje strane da li su sve žabice lepo prošle i raširile se. Takođe, proveri da li kod svake žabice između dve bele polovine postoji i crni trn, koji bi trebalo da štrči koliko i beli delovi (ako ne štrči toliko, onda nije lepo ušao).
Takođe, sa gornje strane, proveri da li su sve četiri `bravice` kulera postavljene u zaključan položaj.
Na fabričkom kuleru, koji pretpostavljam da imaš, je teško baš opipati previše blizu osnove, međutim, 100°C je zaista mnogo. Dodirivanje predmeta toplijih od 80°C makar i na trenutak izaziva opekotine.
38-42 stepena........ perca hladnjaka su na krajevima dodirivala konednazotere na ploci i oni su ustvari podizali hladnjak za milimetar ili dva, tako da sredisnji deo hladnjaka nije lepo nalegao na procesor. Ubacio sam metalnu plocicu velicine procesora i sada radi. Ovo sam otkrio tako sto sam skinuo box i ocistio procesor, a onda namazao isti sa pastom. Vratio box na plocu i opet je bilo isto. Tada sam ponovo skinuo box video da na njemu nema nimalo paste sto me dovelo do zakljucka da nema dodira sa procesorom. Ljudi hvala vam na pomoci, i izvinite sto vas nisam odmah poslusao, pozdrav
U redu, ali nije idealno rešenje. Sada imaš dva kontakta čije nesavršenosti moraš da pokrivaš pastom, umesto jednog. Gledaj da promeniš kuler ili da iskriviš kondenzatore ako su malo labavi. Ako nisu onda možeš da zameniš kondenzatore i pritom im ostaviš malo duže veze da možeš da ih iskriviš ili oboriš.
Ideja je na mestu ali kondenzatore ipak ne diraj! Njihovim krivljenjem/cupanjem postoji mogucnost da ostetis stampu, a to ti nikako ne treba.
Menjaj kuler, ili ga seci/brusi/smirglaj tu gde strci... njemu bar nista ne moze da bude od toga...
:: :: U redu, ali nije idealno rešenje. Sada imaš dva kontakta čije nesavršenosti moraš da pokrivaš pastom, umesto jednog. Gledaj da promeniš kuler ili da iskriviš kondenzatore ako su malo labavi. Ako nisu onda možeš da zameniš kondenzatore i pritom im ostaviš malo duže veze da možeš da ih iskriviš ili oboriš :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.