Skoro nikakvo povecanje performansi, u vrh glave 5% u poredjenju sa haswell-om. Doduse ovo jesu mobile verzije ali ne verujem da ce se desktop resenja razlikovati po povecanju performansi. Jedino da vidimo da li ce napokon kao na sandy da zaleme IHS da mozemo da clockujemo ko ljudi.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Jos od Ivy-a donosi oko 5% vece performanse u odnosu na prethodnu generaciju,prosto potreba ne postoji,konkurencija(AMD) tanka,a i Sandy modeli i dalje odraduju posao odlicno.Ovo se izbacuje cisto da se predstavi kao neka tehnoloska inovacija,ali samo kao u praksi i pre svega da se jos zaradi.
Kao sto djokica rece, posle legendarnog sendija svega po 6-7% unapredjenje, cak su unazadili klok zbog price koju svi znamo jelte. Konkurencija ne postoji, neki pricaju kako AMD nema resenje za i7 i skuplje intel varijante, a kako stvari stoje oni ne mogu ni sa i5 da izadju na kraj, i to stari sendi 2500k itd, o cemu dalje pricamo...
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
Iako sam sa AMD-om i po pitanju grafickih karti odavno raskrstio, ipak je situacija malo bolja. Ovo sa procesorima je zesci ambis u odnosu na Intel.
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 ASUS gtx 970 Strix SAMSUNG 250gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
Malo vise je od tih 5% ali svakako je poenta jasna.
Ja sam bas pre neki dan rekao da Intel namerno dozira a siguran sam da vec sad moze da izbaci procesor bar 30-40% ako ne i celih 50% odokativno snazniji od recimo 4930k Intel Ivy Bridge E.
Intelu prosta racunica. Svima odgovara AMD-ov zaostatak. Vise se profit uvecava. nVidia sa jedne strane, Intel sa druge. AMD tu dodje kao hebena stranka :)
Steta sto ne postoji bar jos jedan igrac. Ovo vise nije humano kolike su razlike.
@Adzem
Ja ipak mislim da je sa kartama gora situacija. Stvar je u tome da u GPU sektoru bar nesto izbacuju pa ti se cini da ostvaruju neki progres dok u CPU sektoru stoje bukvalno u mestu.
U GPU sektoru po performansama nisu daleko toliko. Ok jeste da jos nemaju odgovora za 9xx seriju, ali je daleko losija situacija u CPU segmentu gde im je najjaci cpu 50% slabiji core per core...
Zestoko sranje sto se tice manjka konkurencije. Sreca u nesreci je da vecina igara i dalje ne koristi priblizno CPU koliko GPU, tako da sam progres nije usporen znacajno. Ali em su odlozili taj broadwell za pola godine, ako ne i vise, em ko zna kada cemo dobiti Skylake za koji je navodno prica da donosi veliki performanse boost, ali kako stvari stoje to ce biti 10% clock za clock :-)
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Nisu zato sto nVidia-i ne odgovara da ih sahrani odjednom. Sad vec mogu da izbace GM200 chip i da pobegnu sa performansama 50%+.
Isto su mogli da izbace i GTX 780 Ti u vreme kada je bila 7970 Ghz ali su lepo dozirali performanse, uzeli kes na precenjenom Titanu i posle izbacili gaming verziju full GK110 i opet zadrzali krunu najbrze kartice kada se R9 290x pojavio.
nVidia jednostavno mudro posluje. A kad je rec o tehnoloskoj prednosti tu je AMD u debelom zaostatku. To sto ti sada posmatras trenutno stanje to nije realno stanje vec samo oslikava ono sto se desava na trzistu.
nVidia zna da AMD nema nista i ne moze da je prati i zato i izbacuje chip srednje klase i pozicionira ga tako da ne bezi nesto mnogo a da opet skidaju kajmak sa kartama od 500+ eur. Veruj mi da ogromne pare uzimaju na tom tzv hi - end segmentu. Nisam ni ja znao dok mi nisu preneli informaciju i kiselo sam se nasmejao.
20nm kad dodje ja cak ocekujem slabiji chip od GM204 koji ce parirati najjacemo chipu kod AMD. Jos pre nekoliko godina sam rekao da AMD opstaje samo zato sto im nVidia to omogucava a i realno im to odgovara.
Ja se nisam nadao ni ovoj 9xx seriji tako brzo. Mislio sam da ce da cekaju AMD mada sam se sve ove godine uvek pitao sto ih jednom dobro ne sahrane i izdominiraju kad mogu vec stalno cekaju i doziraju po malo. Jasno je da je sve zbog biznisa i profita.
Tih 50% je i malo. Da je 20nm krenuo budi siguran da bi nVidia imala mozda i duplo brzu kartu.
Pa naravno da NVIDIA uzima ogromne pare na high end segmentu. Zasto NVIDIA toliko bolje zaradjuje nego zato sto narod voli najbrze i najace, makar za 10% jace i plati to i vise nego sto vredi.
To mozda ti mongoloidu pajdomanski placas 50% vecu cenu zarad 10% brzih performansi, ja vise takvih ljudi ne znam, niti su u mom okruzenju.
:: Pa naravno da NVIDIA uzima ogromne pare na high end segmentu :: Zasto NVIDIA toliko bolje zaradjuje nego zato sto narod voli najbrze i najace, makar za 10% jace i plati to i vise nego sto vredi. :: :: :: :: Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100 :: EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4G :: EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classifie :: Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster :: EVGA SuperNOVA 1200 P :: CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil :: :: ::
To je mobilna verzija tu se gleda na potrosnju pre svega
08.01.2015. 17:54
status: user broj poruka: 7720
a ne na perfomanse.Vidi se da Intel pokusava da dobije krupniji deo kolaca na mobilnom trzistu gde je za sada najveci profit ,dosta veci nego kod desktopa,koliko ce uspeti videcemo za sada u trajanju baterije i dalje vodi ARM,a i ostra je konkurencija. Od AMD-a ne moze se ocekivati nista vise od ovoga sto nudi dok ne predju na manji proces.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.