Koja je razlika izmedju ploca sto se tice naponske I stabilnosti ? Koje brze crkavaju ili nema pravila? Znam da mATX osim dimenzija ima I manje slotova I prikljucaka ..sta jos? zz
Ne mora da bude nikakve razlike, ima fantastičnih mATX ploča u svakom aspektu. To što je ploča mATX znači da ima mATX form faktor, a ne da je lošijeg kvaliteta.
Zavisi naravno i od toga šta ti konkretno porediš.
Obicno su specifikacije malo slabije za mATX, ali ploca kao ploca. U sustini, jedina razlika je velicina ili format kako je @equinoxe rekao. Naravno ne na svakoj ploci, ali vecina mATX ploca imaju manji broj PCI slotova, naponska nije uvek ista... Ali opet, ima itekako dobrih mATX ploca, secam se od pre 2-3godine kakva je to pomama bila za ASUS ROG 1155 plocu, mATX. Sa 2500K je uparis i da te vidi onaj svevisnji. :)
Licno vise preferiram mATX, zato sto su dimenzije manje, nema glomaznih i prevazidjenih PCI slotova koje ne koristim. Sto se tice performansi nema razlike. Ova ROG koju koristim je izvanredna.
Mixer, pronasao sam se :D
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G http://valid.x86.fr/lv7d95
:: :: Koja je razlika izmedju ploca sto se tice naponske I stabilnosti ? Koje brze crkavaju ili nema pravila? Znam da mATX osim dimenzija ima I manje slotova I prikljucaka ..sta jos? zz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.