Intresuje me koju bi mi plocu preporucili do 100eura,775 socket?Planiram da na nju stavim E4400.Bitno mi je da podrzava memoriju na 800MHz.Razmisljao sam o Asus P5B ili Abit IB9(ako je tacna cena u komponentama na sajtu).
Asus P5K,bolja je od obe koje si naveo..ili neka Gigabyte ploca sa P35 chipsetom..Nemoj da se zamlacujes sa 965 chipsetom,kada imas love za bolje..pozz
Kao sto rece Machine..nije on los,ali nije bas ni za preporuku..Kupi nekog Asus-a i uzivaj..Ako bi zeleo da se malo ozbiljnije bavis klokom,onda bi ti kao izbor mogla daci i DFI p35 blood iron ploca,koja je odlicna za oc,a kosta oko 100-110 eura...pozz
Idi na tog Abita ili GA,P965 cipset.Obe su bolje za OC i kvalitetnije izrade od Asusa P5B.
@Dyca E4400 ima magistralu na 800MHz.P965 cipset na 1066MHz...vise nego potrebno.Ja sam na mojoj GA DS3 sa P965 cipsetom povecao magistralu na 1600MHz(FSB 400MHz)...na njegovom E4400 bi to znacilo FSB 400MHz x10=4.0GHz...Mislis da taj CPU moze to da podnese??? Drugim recima OC tog procesora ce mu vise zavisiti od kulera,napajanja ili rama nego od P965 ili P35 cipseta.Da je upitanju neki procesor iz Q/E6xx0 onda bi vise zavisilo od ploce/cipseta na ploci i tvoj predlog bi bio sasvim opravdan,ovako mu je sve jedno. Tako da ako covek hoce nesto do 100e onda je za taj CPU bolje uzeti solidnu P965 plocu nego slabu P35.
Sad sam stvarno u dilemi i ne znam sta da radim?Da li uzeti P5B,P5K,IB9...?Sve mogu uzeti po skoro istoj ceni(P5K) neznatno skupjli.Molim vas da mi pomognete?
:: Sad sam stvarno u dilemi i ne znam sta da radim?Da li uzeti P5B,P5K,IB9...?Sve mogu uzeti po skoro istoj ceni(P5K) neznatno skupjli.Molim vas da mi pomognete Ako planiras da ubacujes E6x50 procesor koji radi na magistrali od 1333MHz ili narednu generaciju 45nm procesora onda ima smisla uzimati P35 plocu...Za tvoj procesor je P965 ciset je i vise nego dovoljan.Ustedeces koji evro,a imaces iste performanse. Ako se dvoumis izmedju te tri ploce za E4400 moj izbor bi definitivno bio Abit. P965 cipset podrzava Intel Celeron D,Intel Pentium 4, Intel Pentium D,Intel Core 2 Duo Extreme,Intel Core 2 Quad Extreme....Pa ti vidi da li ti treba vise od ovoga. Ako je razlika u ceni stvarno neznatna i planiras da nadogradjujes procesor onda idi na P35 cipset (Asus P5K). :: :: Hval Molim i drugi put.
Pa da..ja sam mu to predlozio jer ce covek verovatno nadogradjivati komp,a onda ce mu trebati noviji chipset..Ova Abit p965 ploca je ok,isto kao i gigabyte koja se dobro klokuje,ali sam dosta cuo o DFI iron blood ploci,za koju kazu da je neverovatna kloker,pa bi mozda mogao da pogleda i nju...pozzz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.