Pre svega pozdrav svim clanovima. Moje pitanje je sledece. Na kompu mi je radilo ciftek napajanje od 500w , koje sam izvadio I stavio frontiera od 400 I kada sam upalio nije vise davao sliku, samo pisti I nema slike. Vratio ssam staro napajanje i opet isto. Da li sam spalio plocu? U pitanju je m57sli s4 gigabajtova ploca.
1 short: System boots successfully 2 short: CMOS setting error 1 long 1 short: DRAM or M/B error 1 long 2 short: Monitor or display card error 1 long 3 short: Keyboard error 1 long 9 short: BIOS ROM error Continuous long beeps: DRAM error Continuous short beeps: Power error
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Jesi prikljucio sve konektore? Koju g. karticu imas i da li ima konektor na njoj za dodatno napajanje? AKo ima, zato pisti, a taj frontier sigurno nema konektor za . karticu....CPU 4 pin...? Ne verujem da si je splalio, samo proveri ovo sto sam napisao.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Izvadi, ocisti, pa preslozi RAM module pa probaj. Ako imas vise, pokusaj samo sa jednim, pa samo sa drugim... Moguce da je od prckanja po kucistu jedan od modula izgubio neki od kontakata s plocom ili redje da si ga sprzio statickim elektricitetom.
Isto uradi sa g. karticom. Izvadi, ocisti i nabodi ponovo u slot i velike sanse su da ce proraditi.
Covek te je lepo pitao kako pisti... Koja je grafika u pitanju? Koliko RAM modula imas? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Sempron 3850 MSI AM1I 2GB Kingston 1600MHz 60GB Kingston V300 LC Power 1340MI 75W
MacBook Pro (Retina, 13-inch, Late 2012)
:: 1 short: System boots successfull :: 2 short: CMOS setting erro :: 1 long 1 short: DRAM or M/B erro :: 1 long 2 short: Monitor or display card erro :: 1 long 3 short: Keyboard erro :: 1 long 9 short: BIOS ROM erro :: Continuous long beeps: DRAM erro :: Continuous short beeps: Power error :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
Bilo je long pa short, bio je ram! Izmenjao sam mesta modulima, I sve radi perfetno! Hvala puno svima na pomoci :-) Pocetnik sam pa nisam razumeo poruku od Pekija :-)
Bilo je long pa short, bio je ram! Izmenjao sam mesta modulima, I sve radi perfetno! Hvala puno svima na pomoci :-) Pocetnik sam pa nisam razumeo poruku od Pekija :-)
Znao sam :D Vrlo cest problem kod starijih ploca gde je prasina uzela maha i usla u slotove i ne moze kvalitetan kontakt na svim pinovima da se ostvari. Jedino resenje je ocistiti cetkicom umocenom u alkohol, dobro osusiti i peri deri. Kontakte modula dobro istrljati novinskim papirom ( onako medju dva prsta ) dok kontakti ne dobiju sjaj poput zlata i to je to.
:: Bilo je long pa short, bio je ram! Izmenjao sam mesta modulima, I sve radi perfetno! Hvala puno svima na pomoci :-) Pocetnik sam pa nisam razumeo poruku od :: Pekija :- :: ::
Da ne otvaram novu temu. 1 dug i 3 kratka, kad izvadim grafu 1 dug 3 kratka pa mala pauza pa jos 1 kratki. Izmenjao sam sve sto moze, cekam sad drugar mi donese drugu grafu probam jos to. El vrisnula ploca mozda? Kad se upali sve vrti sve svetli samo nema slike . Mada kad probam grafu nema sta drugo da bude osim ploce , ak nije grafa.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.