ok, razliciti su proizvodjaci, latencije i brzine ali opet bi trebale da rade kako sam se raspitao, s tim, sto bi radile na manjoj brzini. moja pretpostavka je da moram u biosu nesto da cackam ali nisam siguran da to umem. Hvala!
Za pocetak probaj masinu sa samo tim Kingstonom, cisto da vidis da li ce uopste da se podigne racunar sa tim modulom, nije iskljuceno da je modul mozda neispravan, ili mu je mozda cak i kontakt los, probaj da ga izbacis pa ponovo ubacis nazad na plocu, itd....
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD Samsung 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium
Kao sto je rekao Shone, probaj samo sa Kingstonom Ako radi najnormalnije, zameni im mesta. Nisi rekao koju plocu imas i da li si ih stavio u Dual ili Single channel mod... Ne trebas nista da cackas po BIOSu. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Sempron 3850 MSI AM1I 2GB Kingston 1600MHz 160GB LC Power 1340MI 75W
Ako ništa od gore navedenog ne radi, povećaj latencije u BIOS-u na 11-10-11. Možda pomogne ili je u pitanju nekompatibilnost navedenih modula. Ta ploča je posebno probirljiva, što se tiče memorije.
Cpu: AMD Phenom II X4 955 Cooler: Omicron HG-232 Mbo: Gigabyte GA-770T-D3L GPU: AMD Sapphire Radeon HD 6770 1 GB GDDR5 Flex Ram:4x8 GB PC 2800 Sabba Gold Case:Chieftec Big Tower PSU:Simao 880w Mouse: Logitech EX100 Screen: 20 inch
Mozda, ali samo mozda: Kucaj u run komandi msconfig pa idi na boot menu, pa advanced options, i onda nadji tu gde ti pise maximum memory. Ili ga stikliraj, ako nije i oznaci najvise sto moze, ili ga odstikliraj, posle toga resetuj komp. Evo i slikovito, da ti bude lakse
Probaj msconfig > boot > advanced option > maximum memory on apply restart... Ali ako nije video odmah memoriju ko zna da li ona radi i da li su kompatibilne, ne mogu uvek bas da rade. Ovi veliki brandovi CORSAIR, GSkill ne garantuju kompatibilnost ni za istu memoriju van kita. Znaci kupis 2x4GB i u radnji uzmes jos 2x4GB sa istog mesta odmah oni ne garantuju kao kompatibilno. Znaci samo ceo kit zajedno 4x4GB. I kada rikne jedan stap traze da im vratis ceo kit i dobijas ceo novi. Zasto, pa zato sto je ovo lista dobavljaca koje je samo CORSAIR koristio za DDR3.
Skini sa neta Aida64 ili nekadašnji Everest, ako već nemaš, pa proveri parametre te Transcend memorije pa uporedi sa Kingstonom. Njegovi parametri se nalaze i na linku koji si dao i to je ovo: Konfiguracija modula: 512M x 64-bit Organizacija čipova: 512M x 8-bit
Za Transcend sam pretražio sve i nigde ne nađoh taj podatak. Da bi uopšte mogle da se upare moraju imati istu organizaciju. Parametre podešavaš uvek prema sporijem modulu dakle 1333MHz ali CL11 i sa ovim bi moralo da proradi ako je organizacija ista (pošto kapacitet jeste). Čak i da kapacitet nije mislim da bi trebalo u asihronom modu da radi. Ako neće ni ovako onda ti nema druge nego da sporiji modul prodaš i potražiš isti kao onaj što si zadržao. Kingston je po pitanju kompatibilnosti iz mog iskustva najmanje izbirljiv.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.