pozdrav! konfiguracija je iz potpisa...znaci 8 gb rama u dual channel...I tako igram ja novi call of duty advanced warfare i vidim uspori mi igra povremeno...izadjem u task manager i vidim da je ram memorija popunjena do 7 gb i zato se gusi igra,usporava...ali se pitam zasto ne iskoristi svih 8 gb rama nego samo 7 i nece preko...? da bih proverio o cemu se radi otvorio sam 20-ak tabova u internet explorer-u da bih popunio sto vise Ram-a,a onda sam otvorio i igru...medjutim,prc! vidim u task manager-u da nece da mrdne preko 7 gb memorije! I tako 1gb memorije mi zvrlji prazan neiskoriscen a igra mi se povremeno gusi zbog toga...bzvz... da li ima leka? kako da ga nateram da koristi svih 8gb??? Inace system je windows 7 64bit...Hvala puno unapred!
Asus M5A97 R2.0 AMD FX 6300 @ 4.5 Ghz with LC Power Cosmo cool 12cm fan 4x2gb(8gb) 1600mhz CL 9-9-9-24 1T Asus r9 280x DCII 3gb @ 1100/1500 Raidmax RX 600 AF 600W Bitfenix Merc Alpha
Kolika ti je velicina paging file-a? Po defaultu W obicno dodeljuje velicinu jednaku kolicini RAM-a. Ako si smanjivao paging file mozda zbog toga zeza. Kada sam startovao igricu i meni se to pojavljivao , ali bilo mi je smanjen paging file na 1 GB.Povecao sam ga na 4 GB i od tada je sve OK. Igrica radi bez i po muke i sa ostrijim podesavanjima. I ja imam 8 GB rama i pratim na displayu G15 tastature zauzetost RAM - a i to u nekim trenucima iznosi 87 - 88 % sto je odprilike tih 7 GB sto ti kazes.Odkada sam povecao kolicinu paging file-a nemam problema. Kako vidim graficka nam je ista - tako da cackaj malo po tim podesavanjima trebalo bi to skroz OK da radi.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.