Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Swiftech H240X TechpowerUP Review
STRANA 1 OD 1
Classy Swiftech H240X TechpowerUP Review 11.12.2014. 06:23 T59834

status: user
broj poruka: 546
http://www.techpowerup.com/reviews/Swiftech/H240-X/1.html

Dobar je ovo sistem.
Ovde imate i Swiftech H220X

http://www.overclockers.com/swiftech-h220x-cpu-liquid-cooling-kit-review

Videcemo da li ce EMMI da uvozi ako ne izaci ce 150e uvoz.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100) - EVGA Z77 FTW - Dominator Platinum 1866 2x4 - EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified - ForceGT 120/WD500AAKS
Sound Blaster Z - EVGA 1200 P2 - Obsidian 650D - Logitech G510/G700
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Classy ... 25.12.2014. 11:29 #576115

Pojavio se na Highflow u Holandiji i kosta 159e za sada.
Kazu da ce biti posle Nove godine. Ljudi su jednostavno odlepili za ovim kulerom.
Swiftech kaze da ne moze da isporuci na sve zahteve koliko ima.

http://www.highflow.nl/watercooling-sets/cpu-sets/swiftech-h220x-cpu-liquid-cooling-kit.html

Prodacu moj H100 uskoro. Bas sam se primio na ovaj Swiftech H220X.
Protok mu je izvanredan. Voleo bi kada bi bila neka nagradna igra da osvojim
EVGA X99 Classified da stavim one blokove i da povezem sve u loop. To bi mi dobra usteda dosla od 400e.

A ovo je Swiftech MCR140-X, prave i MCR120-X. To je opcija koja ide recimo na zadnji panel i crevima se poveze sa grafickom kartom. Tako da dobijete nesto kao R9-295X samo mnogo bolje jer stavljate prave compression fittinge, sipate vodu i ima malu pumpu koja ide u custom loop i skida se ako treba.

http://www.swiftech.com/MCR140-X.aspx

Taj mali moze da obori temperature R9-290X za 40C u full load.
Sa 90C na 50C.
Izvanredno su ih resili i stvarno dali domaci zadatak CORSAIR-u a posebno CM-u.

Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100) - EVGA Z77 FTW - Dominator Platinum 1866 2x4 - EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified - Force GT 120/WD500AAKS - Sound Blaster Z -EVGA 1200 P2 -Obsidian 650D - Logitech G510/G700
http://valid.x86.fr/9q8ddh

Veljko83 Nemoj 25.12.2014. 12:55 #576118

broj poruka: 180
samo da prodjes kao sa onim EVGA napajanjem od 1500W... Da se desi `disko-vrisko`...

Classy ... 25.12.2014. 18:42 #576142

Kakve ima veze EVGA napajanje sa ovim Swiftech H220X.
Ako ti nisi primetio ja sam EVGA napajanje zamenio dobio da biram i od napajanja koje je imalo ocenu 8 i promasaja koji je upropastio Etasis ja sada imam drugo na svetu napajanje sa ocenom total 10 a platforma Super Flower Leadex Platinum. Jedino moje i CORSAIR AX1500i imaju tu ocenu. Ja ne znam ko je tu stvarno lose prosao. Zamisli da si ti imao cast da dobijes SuperNOVA 1200 P2. Ali eto ja sam probao 2 modela.
Pa sta treba da ako me izvuku za X99 Classified da kupim Rampage 5 Extreme i pljunem 400e bez veze. Boli me djoka bas. Sto mi ASUS nije dao nesto pa nek crkne pa da zameni. Nego tu imate primere MSIa koji su Srbima slali pokvarenu plocu kao nagradu bez mogucnosti da zamene.
Mogli su oni meni da kazu Znas NEX1500 ne prodajemo vise, ostali su samo primerci za RMA i da posalju drugi, ne oni su dozvolili da bukvalno izaberem napajanje koje mi odgovara znaci. Zasto da mi radi fan na 1600W stalno kada na ovome mogu da povezem SLI i da bude hladno i da fan miruje.
Ne sada trebam dobijem slucajno X99 Classified da je prodam pa da kupim Rampage 5 Extreme, pa pre bi se ubio nego to uradio. Ja ipak cenim kada dobijem nesto.
Da sam mogao da biram da mi crkne i da dobijem ovo, ja bi izabrao to.
Jos kada je meni riknulo ova nisu ni postojalo, nego mene mrzi ovog meseca, mrzi onog meseca oni najavise drugu seriju, reko ajde da vidim.

Lupas gluposti. Ja se osecam kao da su me izvukli za nagradu 2 puta. Jednom za NEX1500 i jednom za Supernova 1200 P2 Platinum.

Evo kako je izgledao dogovor oko napajanja kada sam pitao da li mogu da dobijem 1000 P2 ili 1200 P2...Posto su mi oba bila dovoljna. Na to je usledio njihov odgovor koji je ispod i moj finalni odgovor.

http://imgur.com/gA8UFCh

Taman bi za ustedu mogao da kupim blokove za plocu i memoriju. EVGA je sklopila neki dil sa GSkillom i preporucuje njihove memorije od 3000MHz i upgrade bi me izasao 400e manje.

Zamislite ASUS vas nagradi sa GTX780 vi se igrate igrate a ona pokvari a oni je zamene za GTX980, sto bi to bila tragedija, aaa...Da se prosto naljutis sto se to desilo.

Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100) - EVGA Z77 FTW - Dominator Platinum 1866 2x4 - EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified - Force GT 120/WD500AAKS - Sound Blaster Z -EVGA 1200 P2 -Obsidian 650D - Logitech G510/G700

Veljko83 ... 25.12.2014. 19:59 #576145

Promasio si poentu mog posta... U svakom slucaju, svaka cast sto si ti poslali novo napajanje.

dbqp Classy 25.12.2014. 20:57 #576156

broj poruka: 1368
E si razmisljao da promenis psihijatra i terapiju? Ocigledno ti lecenje tim igrackicama nije pomoglo. Moj savet je prvo da svratis u neki renomirani sexy shop po dildo sa PWM regulatorom vibracije a ako brate ni to ne pomogne, Haloperidol od 5 mg tri puta dnevno, Bensedin 10 mg takodje i Flormidal pred spavanje. Uz sve ove lekove preporucljivo bi bilo i neki antidepresiv da pijes.

Classy ... 26.12.2014. 09:19 #576186

Kada bi ti znao zasta Haloperidol sluzi uopste Putinova budalo.
A sto se tice napajanja EVGA vam nije Srbija pa kada rikne Seasonic posle 3 god koji ima garanciju 5 god oni da kazu posle 3-4 meseca neobavestanja da je PSU degradiralo i samo deo para da vrate. I tako ce sve vise da prolaze ljudi kod nas a pametni koji salju u inostranstvo kao ja. za 13-14 dana od mog slanja otpakujem novo. I tako cu i ja verovatno proci sa Rampage 5 Extreme ali idem sa mogucnoscu za to jer spremam ogroman topic na 18 stranih sajtova ako se to desi. Naravno nadam se da ce raditi. A u topicu nece samo slusati o losem ASUSu nego i o karakternim osobinama Srpskog naroda, distributera, administracije, birokratije i zakona. Ne prodje 2 dana da na nasem ili stranom sajtu ne citam nekakve ludorije vezane za garancije da bi posle zgrazavanja i pomisli da nismo jedini shvatio da to pise osoba Location: Serbia. A ko bi drugi nego ksenofobicni, homofobicni, represivci, agresivci i narod sa sredjnevekovnim razmisljanjem koji 50 god nista nije izumeo i napravio sto covek moze da primeni tj Srbi i Rusi.
A i ovaj ludak sa avatorom represivnog mongolodia sa razmakom medju ocima kakav nose ljudi sa poremecajima je nacuo da se Haloperidol daje nenormalnima ali on ne zna ni sta ni kako ni kome ni kada nego je usputni putnik tako koji dodje lupi i ode.

neXus2000 .... 26.12.2014. 09:57 #576188

broj poruka: 3350
Ti ces nesto da pricas o pravilnom razmisljanju, kada tebi razmisljanje uvaljuju drugi.
Posebno za onaj tvoj NATO, za koji necu da ti zaboravim.

Pederi prave modu (muske lone, koje su kao helanke, a gore lufta za pelene), filmove ludjaci (USA hero of the world), kapitalisti potrosni materijal, koji vise ni sam ne mozes da popravis (najobicnij venitlator za kuciste).

Aj` stvarno nemoj vise da se pojavljujes ovde, smaras debelo. Idi nadji nekog drugoga kojeg ces da smaras. A verujem ni to da mozes, posto su verovatno svi pobegli od tebe.

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

Classy NATO - OTAN 26.12.2014. 10:22 #576189

NATO naravno nego sta. Ja sam budala bio sto nisam 1996 kada su trazili mladice od 15-16 god sa poznavanjem Srpskog ili Hrvatskog i Madjarskog jezika a prednost su imali Srbi, Madjari, Hrvati, za rad u Centralnoj Obavestajnoj Agenciji pobegao vozom za Madjarsku pa u Bosnu i trazio da me prime u NATO bazu jer je to jedini nacin da iz Srbije pod sankcijama komunizmom, socijalizmom pobegnem od Ruske ideologije i radim protiv nje. To mi je najveca zivotna greska. O meni nije postojala nikakvaa gotovo dokumentacija vredna paznje kao ni o svakoj osobi koja ima 15-16 god. Bio bi idealan za infiltraciju a prirodno bi svi mislili da podrzavam Rusiju. Do sada bi vec imaao ko zna koje ime i pasos USA i zagarantovanu penziju.

Bobi4ever Ma bio bi preCednik USA!!! 26.12.2014. 10:39 #576191

broj poruka: 4875

br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

Classy ... 26.12.2014. 10:56 #576194

Zagadio je avatar Pusina a posle i vi temu sa najboljim prosirivim sistemom hladjenja dostupnim na trzistu. Zasto Rusi do sada nisu izmislili neki tip vodenog hladjenja, neku marku vodenih blokova, necega za IT Svet. Ajde Amerikanci imaju NVIDIA, AMD, Intel, CORSAIR, EVGA, Evropa EKWB, Aquacool, itd, Tajvanci Bitspower onaj sa zmajevima ali eto Rusija nista. Da kazemo evo imamo Ruske kulere kao Noctua Austriska, Noiseblockere kao Nemci i mnogo toga. Nista, nista u kompijutere, nista u proizvodnju hrane, nista u medicinu, samo represivni zakoni, samo vojna indistruija i opet i tu priznanje da nemogu da se trkaju u naoruzanju jer nemaju kesa za to. Imaju Plina ali ne neke nezamislive kolicine, kraj se i tome vidi, ne skoro, ali ne neka dugorocna nalazista. Nista sede na atomskim bombama i Rusi su prva strana koja bi ih upotrebila u trenucima kada gube rat i izumiranja Ruskog naroda upotrebili je ne bi okoncali rat na normalan nacin.
Rusija manipulise svojim prijateljima sa obecanjima kao sto su Juzni Tok i sporazumima koje sklapa obecavajuci to ne daje sansu drugoj strani sta da radi ukoliko odustane od toga. To je njihova strategija na mnogim poljima. Prividnom zastitom i obecanjima zavladati trzistem i uspostaviti diktaturu, terati druge narode da rade svom stanovnistvu iste stetne stvari koje oni rade.

Veljko83 @Wlada 26.12.2014. 14:09 #576213

Vlado,

Iskren da budem, ako smo mi svi toliko zatucani, glupi i nenormalni, da li je moguće da tebi iznova i iznova ukidaju nalog i zaključavaju teme? S obzirom da se ugledaš na Zapad i smatraš da od istih potiče sve dobro i progresivno, mogao bi, za početak, da kreneš da se ponašaš u skladu sa vrednostima koje ta zapadna kultura propagira - tolerancija, uvažavanje mišenja drugog, poštovanje različitog i različitosti, uzdržavanje od nipodoštavanja i tsl... Takođe, to što si ti spreman da platiš određene računarske komponente zato što na njima stoji, tebi toliko draga nalepnica, EVGA koju ti pritom naplate 20-30% više u odnosu na hardver sličnih ili istovetnih performansii, govori da ljudima u marketingu EVGA treba skinuti kapu. Tolika uskogrudnost i nesposobnost kritičkog mišljenja, vrednosti koje, tebi drag, zapadni svet ne gaji, kod tebe su se zapatile u neverovatnoj meri... Da si nekada živeo u tim zemljama, koje u postovima navodiš, shvatio bi da ljudi kojii u njima žive, najviše cene `value` tj. da dobiješ najviše vrednosti za svoj uloženi novac. U skladu sa prethodnom rečenicom, da bi razumeo koncept `vrednost za uloženi novac`, probaj, za početak, da počneš samostalno da zarađuješ...

P.s. izvinjavam se svima zbog dužine posta

Classy ... 26.12.2014. 14:33 #576214

Samo mi nije jasno da li i ti verujes u to sto pricas. Prvo EVGA nije skuplja 20-30% sem ako pricamo o Classified klasi koja se meri sa ROG cenom. Vi imate i druge modele jeftinije EVGA dostupne. EVO recimo ASUS Strix GTX970 1114MHz kosta 380e. Za te pare kod EVGA imate FTW plus sa 8 faza i sa 1216MHz baznim klokom. Znaci 100MHz brza, vise faza, bolje hladjenje VRM sekcije brza karta. Cena ista cak su sada stavili i taj backplate na nova 2 modela. Kako je to 30% vise.
Ja da sam u Februaru mesecu 2014 hteo u Srbiji da kupim GTX780Ti ja bi morao da uzmem referentni ASUS za 720e tada. Imao sam opciju da kupim za 600e EVGA GTX780Ti Superclocked za 720e EVGA GTX780Ti Classified koja je 2000 poena brza od tog referentnog ASUSa i imao sam za 765e da kupim GTX780Ti KP Classified koja je vise od 2500 poena brza i 2 svetlosne godine bolja od referentnog GTX780Ti, a 40e skuplja. U tu cenu mogu da stavim PCB, Probe IT Connector i da se kaze da je 10e skuplja. Kako to neko moze da kaze da je to EVGA marketing neki ili nesto. Ja to ne vidim, ja vidim da su ljudi dovedeni ovde do situacije da se boje da uvezu da ne cekaju i ne placaju a onda kupe ovde plate vise i cekaju 3 puta duze ako se nesto desi i svaki put misle Ma sledeci put necu toliko cekati i to se ponavlja.
Drugo ja najvise vidim Putin pro Ruske idiote da se izrazavaju kako stignu i kod njih je tolerancija najniza. i na forumima i u realnom zivotu i ovde i u Rusiji.
Znaci nemojte te price placamo jeftinije jer nista vi ne platite jeftinije samo ne uzimate ni Lightening ni ROG i onda ne mozete ni da razmisljate o ceni Classified koje se prve prodaju i koje prave po 50 komada pa sve tako kako binuju cipove. Njihov klok im daje pravo da kostaju vise jer ASUS naplati vise a ide do kloka do kog samo 20-30% primeraka ne moze i to sve pod ROG etiketom. Da ne govorim da ako bi uzeo EVGA Classified plocu imao bi i za vodeni blok za te pare koliko kosta Rampage 5 Extreme.
A tek ako cemo po napajanjima pa napajanje koje je techpowerup proglasio najbolje performanse za novac je EVGA 750 G2. Znaci kada se govori o boljim napajanjima sta najvise dobijes a da najmanje kosta. Ocene bolje nego Seasonic i CORSAIR vecina a cena manja. Kod nas ova moja platforma sto ja imam kosta 230e sa manje garancije nego moja, nema opciju za najbolje sleeve kablove fabricki uradjene i nema tako brzo tehnicku podrsku i ne izgleda tako dobro spolja,.. moja kosta samo 40e preko toga.
Ali 5 naspram 10 god garancije je mnogo velika razlika. Super Flower Leadex Platinum 1000 kod nas kosta kao EVGA Supernova 1000 P2 u Nemackoj.
Znaci nisu cene tako kako vam izgledaju i kako vam traze pojedinci na oglasima.
Na kraju krajeva kod nas ne mozes da nadjes za 900e 3way SLI GTX970 a EVGA nudi svojim prodavnicama po Nemackoj takve pogodnosti da mogu da prodaju tako u paru i to overklokovan model. Znaci vise od 200e bi ustedeli naspram neke GTX970 kod nas.

Veljko83 Dobro Vlado... 26.12.2014. 14:42 #576215

Pobedio si... `facepalm`...

MilosNBG ... 26.12.2014. 15:35 #576225

broj poruka: 1586
U duzno postovanje prema tvojoj licnosti Vlado, ali ti mene deodoljivo podsecas na razmzeno deriste koje misli da je odraslo ali i da moze za sve da se izbori tako sto ce da vredja druge i da besni na druge sve dok oni ne promene misljenje a forum priznajem da je idelano mesto za ubedjivanje jer nisi face to face, u suprotnom bi covek vrlo lako video koliko si nesiguran u to sto pricas.

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

Bobi4ever Dobro Wlado, aj da te pitam nesto. 26.12.2014. 16:29 #576231

broj poruka: 4875
Potrudi se bar da mi odgovoris korektno, bez Putina i gluposti.

Kakvu korist, ti kao krajnji korisnik i potrosac imas od toga sto je GPU binovan?

Classy ... 26.12.2014. 18:25 #576234

Prvo kako mogu da budem nesiguran u nesto sto govorim a primenjujem u trenucima kada placam i dajem pare za sebe.

Pa kada bi mi neko dao binovan cip na referentnom kloku i ne bi imao toliku dobit ali bi opet imao. Ali kada mi neko da kartu neke serije koja daje 13.500 graficki skor a ista serija ima manje od 11.000 onda je to super. Pazi to nije 113.500 a ova 111.000.
Nego je to jedan dobar deo. Pa to je cela poenta da ti graficka bude nastelovana sto vise od referentnog kloka i stabilnost merodavna samo igricama. Nisam ja izvrteo sintetiku i jednom mi prosao skor za par hiljada vise i ja to snimio. To je realnost ono sto su ti dali za gaming i garanciju. Znaci odmah si kupovinom izbegao one najgore otpatke i srednjake. Kada placas toliko onda jos 30-40e sto da ne.
Pa zasto klokujemo procesor, da nam bude brzi 20-30% nego sto je Intel zamislio, kod grafickih karti je to mnogo teze i zato treba uvek gadjati modele koji vec fabrickim klokom dozvoljavaju da kazes uuuu ovo je zaista brze od onoga sto nam je NVIDIA spremila. Ja sam do sada primetio vec 2-3 situacije gde 50MHz manje znaci ne neigrivi fps jer su jako to mocne karte, ali znaci opadanje fps ispod 50 u nekim momentima dok je avarage recimo 90fps. To za neklokovanu kartu znaci avarage 80 a min 38-40 sto je vec bljak. Eto to su vazniji dobici nego skor.
Nista bolje nego kada ti je karta klokovana, a samo bi voleo da drugima koji su toliko sigurni u svoj klok prepisem paramtre iz BIOSa moje karte, od 2D do 3D kloka i voltazu da vidim dokle bi dogurali igrajuci se, 5 min. Svima koj se frljaju sa ciframa nekim kada bi odjednom to postala realnost, nema dole, zapisan BIOS tako. Ako je dobar cip to je onda mnogo dobro iskustvo.
Zamisli imas jednu kartu i razmisljas koliko ce moci da se klokuje i drugu koja prvo mora da se klokuje na + 170-180MHz da bi bili na nuli pa onda da se takmicite za dalje.

Ja ne znam jer ima neko u Srbiji koji bilo koji cip drzi klokovan +195MHz recimo tako godinu dana i da se to ne menja da mu je to normalno default. Da ne samo ventilator podesava od igrice do igrice. Ne samo da je klok dobitak nego kazem time odmah kao da je neko iz bubnja iz kog mozes izvuci kartu izbacio lose, krs i srednje. Sve dalje stoji, i ona se moze pokvariti ali opet ces dobiti kao da je izbaceno lose krs i srednje. Pa ja mislim da se svi tome mole kada kupuju nesto. Ja bi pevao da to postoji sada kod 5820K. Bio bi mnogo mirniji da me ceka neki od 4.3GHz garantovano. Neka pricaju ljudi posle da je to lose i da mogu 4.6 i 5.0GHz samo neka oni meni daju garanciju na 4.3 i ja srecan ali ne moze.
Inace da li moze 1500MHz na LN2 ili 1600MHz ja stvarno nemam nista od toga posto je ne mogu koristiti tako onako kako mi treba.
Zato i ne kupujem EVGA zbog rekorda koje drzi na Firestrike niti me zanima nego zbog visine kloka koji daje i zato sto veruje musterijama kada otvore kartu, menjaju kuler, pokriva to garancijom i podrske u slucaju RMA.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs