Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Sleep mode mora Reset !
STRANA 1 OD 1
kobe Sleep mode mora Reset ! 07.12.2014. 12:28 T59792

status: user
broj poruka: 427

Dakle stvar je ovakva... Kada se komp odnosno monitor iskljuci iz Idle odnosno iz lera upadne u sleep ne mogu pomeranjem misa da ga probudim nego mora reset a cak nece ni reset nego shut down na dugme i sve normalno radi. Komp nema problema ovako sve igre rade , sistem je nov 8.1 ... Masina i7 2600k, maximus ploca , SSD , ati HD 7 SERIJA. Da li neko moze da mi kaze na osnovu iskustva sta je u pitanju ... Nije mi jasno zaista sta je to
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ZooLoo ... 07.12.2014. 12:43 #573995

broj poruka: 3975
Ja sam imao takav problem sa laptopom nekada, nisam smeo da ga stavim na sleep jer posle bih morao na dugme da ga ugasim pa opet upalim, i problem je resen vracanjem starijeg drajvera graficke. Probaj mozda pomogne.

Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30
Gigabyte G.1 Sniper B5
Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mhz
Gigabyte GTX 970 G1 Gaming
Seagate Baracuda 1Tb
Seasonic G550 550W Gold
Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window
Dell P2414H..

DmasteRNo1 Menjaj drajver za grafičku 07.12.2014. 12:43 #573996

broj poruka: 6101
i proveri da li je kabl do kraja uštekat u monitor i grafičku. Meni se s vremena na vreme dešavalo to isto, osim što je kod mene bio dovoljan restart, ili da uključim i isključim monitor. Takođe mi je bilo interesantno, što mi se to češće dešavalo sa finalnim verzijama drajvera, dok sa betama gotovo da nije. Inače, koristim displej port kabl, a dok sam koristio DVI to mi se nije dešavalo.
Dakle, probaj da staviš poslednji beta drajver i proveri kabl.
Problem je vezan za ZirouKor mod grafičke, možda nešto ima i u drajveru da se podesi, nisam gledao.

i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V7

PhatPhuck Da sam degenerik kao neki Intelovci 07.12.2014. 14:22 #574001

broj poruka: 1886
...Sad bih počeo da serem `zar na INTEL platformi takvo nešti da se desi???`

Ali neću to da radim, jer problem koji imaš je odavno poznati ZeroCore problem koji mnogi imaju sa Radeon HD 7XXX i novijim serijama. NEKI ljudi ga imaju, a nekima se nikada nije ni desio. Jbg.

Skini ovu malu aplikacijicu `dummytray`, i neka ti je aktivna uvek. Ona samo sprečava da grafička ode u totalni OFF (ZeroCore funkcionalnost) kad display ode u standby. Nvidija grafičke nemaju takvu `total OFF` power saving funkcionalnost, zato i nemaju taj bag.
NEĆE ti se povećati potrošnja struje grafičke, i standby displeja će raditi normalno, samo će sprečiti totalno isključivanje grafičke, kad matična nije u stanju da je probudi opet.

http://www.pcaxe.com/forum/showthread.php?t=19662

Namesti aplikacijicu da ti se automatski podiže sa sistemom, i nećeš više imati problem. Ja sam imao isti taj problem sa 7850 karticom.
Ako se displej ne probudi cimanjem miša, udari Ctrl-Alt-Del na tastaturi.

Takođe, koliko se sećam, na jednoj mašini sam taj problem rešio menjanjem setinga za PCI Express Power Saving. (stavio na `No Saving/Maximum Performance` ili šta beše)
kobe haha 07.12.2014. 14:32 #574002

auu al je naziv programa Dummytray hahaha
PhatPhuck Re: haha 07.12.2014. 14:39 #574004

Dummy na engl., pored `glupak`, znači i `lutka`, ili `nešto što praktično ne radi ništa`.
Kao što ta malena aplikacija praktično ništa drugo ne radi, osim što povremeno upiše par bajtova u bafer grafičke, tako je sprečavajući da ode u ZeroCore mod.
Zato je tako mala aplikacija (197 kilobajta).

::
:: auu al je naziv programa Dummytray hahaha
kobe haha 07.12.2014. 14:43 #574005

znam da je dummy glupak ali je zaista smesno hahaha
PhatPhuck Re: haha 07.12.2014. 14:45 #574006

Kad budeš aktivirao tu aplikacijicu, imaćeš malog plavog čovečuljka dole pored sata na taskbaru (liči na logo iz filma `Svetac` :)
http://2.bp.blogspot.com/-1y2-kMUr4qM/UCznxyoNNmI/AAAAAAAANa4/gWA8TszhvZg/s1600/saint.png

:: znam da je dummy glupak ali je zaista smesno hahaha
kobe aha 07.12.2014. 14:48 #574008

ok aktivirao sam ga mada sam promenio i drajver
hlmgroup napajanje... 07.12.2014. 15:23 #574014

broj poruka: 22
isti problem, pa cak, i kad upalim na dugme, ekran crn... samo reset...

i ako je bilo kvalitetno napajanje - CM - i na testeru napajanja sve OK...

na kraju, jednog dana nije hteo da se upali - ja mislio, crkla placa ili grafika...

probano sve, i na kraju - napajanje neispravno - odnosno ne daje dovoljno struje...

savet, probaj sa nekim novim napajanjem, pa vidi, ja tipujem da ti je to problem...

bosh driveri.... 07.12.2014. 19:38 #574070

broj poruka: 1332
samo promeni drivere

Asus CUcore 6770 1gb
msi 870-c45
2x2 kingston hyperX blu 1600mhz
athlonII x4 630 3.2ghz (cm TX3)
Hitachi 500gb
lc600h

Hyper napajanje 07.12.2014. 23:16 #574099

broj poruka: 563

Isti problem,resen sa novim napajanjem!

Jammin ^^ 08.12.2014. 00:10 #574107

broj poruka: 234
Meni je laptop isto zezao, radio fino na win7, stavim win8.1 i krenu zezati, malo sam cackao, mijenjao drajvere..., mrsko mi se bilo previse zezati, vratim win7 i radi kako treba, sa istim drajverima. Grafika je Intel.

Ako nista ne upali, nabaci win7, mozda pomogne, a i steta je drzati onakvu rugobu na i7 :)

kobe ahaha 08.12.2014. 07:04 #574116

Da sada radi , promenio sam driver.
Scyter Re: 08.12.2014. 09:56 #574127

broj poruka: 8138
Imao isti problem, pomerim misa I umesto da se upali ekran samo crna slika, gasim komp on zabode I vrti `shutdown` do beskonacnosti, restart takodje nije hteo, pa sam gomilu puta komp gasio/restartovao na dugme, ali onda se ceo sistem posle toga izbaguje... Nema sta nisam probao, dizao novi sistem, zajebavao se sa power opcijama, drajvere, cmd...

Sve dok nisam provalio da je sve ovo bilo zbog najnovije verzija glupavog Avasta. Iz nekog razloga sjebali su novu verziju, pa je stalno radio u procesu, tako da nije mogao da ga win ugasi iako je sistem isao na shudown. Provalio sam ga jer mi je toliko prekipelo da sam posle svakog instaliranog programa isao na restart kompa cekajuci da se manifestuje problem I tako sam pronasao uljeza.

Avast vise nece videti moj sistem, ne zbog toga sto je los AV, vec zbog toga sto ga vise ne mogu gledati ocima.

I jos jedna bitna stvar... U power options u control panelu gasite opciju `turn PC fast` (tako nesto) na win 8-ici, hoce da pravi probleme koji se manifestuju na ovaj nacin...Nije se bas MS usrecio sa ovom hibridnom opcijom.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs