Drugar ima Acer Aspire 5310 - 15.4` - Celeron M 520 - 512 MB RAM - 80 GB HDD
Ima windows XP pa posto se otkazuje podrska ima nekih problema da li sa skajpom ili ne znam cime videcu. Zanima me kako bi ovaj slabasni procesor radio na win 7.
Znam da bi radio planiramo da ubacimo 1-2gb rama, njemu to treba samo za skajp i nekad da po nesto pogleda na googlu, dakle kranje nezahtevan korisnik. Kako se bori ovaj centrino sa win7 jel imao ko iskustva?
Ali veoma tesko. Obavezno dodati preko 1.5GB RAMa, jer sa 512 nece raditi nikako. Posle klot instalacije, nikako ne pustati Windows update, jer ce ga najnovijim apdejtima jos vise zakociti. Ako ste u mogucnosti, zamenite mu i procesor, za neki Pentium M. To ce vec biti druga prica, ne tako sjajna, ali dovoljna za W7 Starter. Na Youtube npr. neka zaboravi. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - AMD Sempron 3850 MSI AM1I 2GB Kingston 1600MHz 160GB LC Power 1340MI 75W
Taj procesor se vuče i u XP-u siguran sam...još 512Mb rama...zlo...klot sistem oko 300Mb i kada otvori pretraživač...ćao zdravo...što se tiče skajpa potraži na netu isključivo skajp za win xp. Nove verzije skajpa neće raditi. Mislim da na njihovom sajtu (skajp) imaš baš instalaciju za xp koji mora da bude sp3... support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.
E ljudi, da ne otvaram novu temu, ortak ima gorepomenuti lap, pokusavam da instaliram bilo koji os, ne prihvata nista, kako sa diska, tako ni sa fleske i izbacuje ovo: try(hd0,0) fat32 Nemam pojma sta da radim, neko neki predlog, ostajem bez opcija....?! Thx
Ako je verzija sa 965 chipsetom, trpaj sta `oces od Core2Duo procesora. T7x00 sigurno moze, a mislim da guta i T8x00 seriju a mozda cak i T9x00. Ti nemas problem...
Darcilo, ti moras prvo da proveris hard, npr. HDD Regeneratorom a potom da mu obrises sve particije, najbolje bi bilo iz DOSa fdiskom.
:: Kad se vec razumes, koji bi bio najjaci proc za Acer Aspire 5315 ( uzet preko lelekoma pre xyz godina celeron M 1.73Ghz/1GB ram/win vista :: :: AMD phenom II x2 550BE @ 3.8GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
Po onom sto sam citao po netu, trebalo bi da bez problema moze T9x00, e sad nisam proveravao koji chipset ima posto sam trenutno pretrpan poslom... Ima previse modela, a ne mogu da nadjem ovaj moj na netu, dodje mu po specifikacijama isti kao ovaj minus integrisana web kamera http://amzn.to/1yeEusY ...
Kontam da zamenim CPU asap ako moze da se ubaci neki c2d a da bude bez vijanja nekog `adekvatnog` hladjenja, posto kontam da se bar malo vise greje od mrtvog celerona.
U svakom slucaju hvala za info.
AMD phenom II x2 550BE @ 3.8GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
:: Po onom sto sam citao po netu, trebalo bi da bez problema moze T9x00, e sad nisam proveravao koji chipset ima posto sam trenutno pretrpan poslom... Ima previse modela, a ne mogu da nadjem ovaj moj na netu, dodje mu po specifikacijama isti kao ovaj minus integrisana web kamera http://amzn.to/1yeEusY .. :: :: Kontam da zamenim CPU asap ako moze da se ubaci neki c2d a da bude bez vijanja nekog `adekvatnog` hladjenja, posto kontam da se bar malo vise greje od mrtvog celerona :: :: U svakom slucaju hvala za info :: :: AMD phenom II x2 550BE @ 3.8GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
Evo pa vidi šta podržava od procesora. Moj ti je savet da se ne zalećeš sa naručivanjem procesora jer iako taj model podržava neki procesor, može se desiti da tvoja revizija ploče neće da radi sa njim. Dakle pronađi nekoga ko ima volju da ti zameni procesor i da ako radi radi a ako ne da probaš drugi tip. Recimo na HP8510p neće T9300 da radi na svakoj ploči, na nekoj hoće na nekoj neće, identične verzije biosa su na oba. Čisto da ne bude posle uzalud bacanje para.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.