Ima li neko iskustva sta tacno bez guzve staje u ovo kuciste? Treba drugaru da spakujem vodeno i planiram da mu uzmem Switech sistem, mozda i onaj hvaljeni CM ali videcu jos. Brine me samo da li staju ovi sa dual radijatorom tacnije sa dva ventilatora?
Tesko da ces ugurati tu neptona (ako na njega mislis). Mada mozda i stane napred, ali gubis sve cage-eve.
Swifttech bi trebalo da stane gore (h-220), ali samo u pull configuraciji. (sa ventovima gore ispod poklopca). Ako hoces push udarace u maticnu prilicno sam siguran.
i5-4690k@4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Koliko ja vidim ovde ne gine H70 ili nesto slicno tome.
Treba da ohladim 2600K i da ga overklokujem. Stize Galaxy HOF GTX 970 pa i nju malo da dotegnem i sve to lepo da protestiram i tako da ostavim da covek moze da uziva.
Iz prve sam mislio da stavim Thermalright Silver Arrow ali je ogroman stvara guzvu tako da je bolje neko combo vodeno resenje.
Tu toliko ima cimanja da ti presedne a ohladi nekih 10% bolje u odnosu na vazdusni kuler. Imao sam CM Seidon 240m i bre to vise ne bih stavljao u kuciste (mada ni kuciste vise nemam, LOL). Muke dok se sve to sklopi pa jos i kuciste da se potrefi i sve da legne stvarno nijevredno. Kod mene je bio problem jer kad sam uzeo drugi ram koji je imao vise hladnjake, mogao sam da se oprostim od vodenog... Noctua Nh-D14, Arow ili moj Z600 zavrsavaju posao kako hoces. Meni moj i7 4770k u Linxu na 4,5 Ghz u P&P ne prelazi 70 pa vi vidite...
Heh. A ja ne bih sad mogao da imam nikad vazdusno hladjenje mada je moje vodeno profi, to je druga prica.
Misko ne znam kakvo tu cimanje moze da bude. Vrlo prosto je zakaciti recimo Cors H80i i slicna single fan resenja. Mozda je budzenje i cimanje sa vecim sistemima u kucistima koje nemaju bas neki prostor.
Pa teze je zakaciti vazdusni cooler nego cpu block gde ti je sve pregledno.
Videcu jos. Postoji mogucnost da necu stici da mu ja to sve ispovezujem a decko nije odavde tako da cu videti sta i kako.
Pumpa Switech MPC655 nije bucna. Sta znam, sve zavisi i od praga tolerancije na buku. Ja recimo znam jednog kolegu sa ovog foruma koji ima toliko osetljivo uho da je njemu urlanje nesto sto je sasvim normalno za vecinu korisnika. On trazi tisinu bez kompromisa.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.