7AJA2...ostade model u glavi, a davno beše.... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
hehe secam se i ja ovog vremena. Kroz ruke su mi prolazile silne kolicine ovih ploca mada su vecinom bili duroni ali sta da se radi. Secam se ovog vremena super zbog kolege koj je AMD Athlon na 1GHz (prvi tek izasao iz proizvodnog pogona i donesen u akn tashni vezan gumicom za tegle sa josh njih 100-tinak u istoj) kada je montirao hladnjak na njega nije lepo stavio isti i ovaj je dusu ispustio pola sekunde po stiskanju power dugmeta, okrenuo sam se ka njemu kada sam osetio tu divnu aromu u vazduhu i video njega kako mu je vilica visila i oci ispale do kucista to je bio tenutak koj se pamti do kraja zivota :)
i5-2500k @ 4.2Ghz CM Eisberg 120L ASUS Sabertooth P67 12GB Kingston Gray @ 1600Mhz MSI N760 TF 2GD5 SLi 2x1TB WD Black at RAID 0 CM Storm Sirus CM 932 Advanced & Corsair 750W
A Matsonic!!! Skoro sam radio nekima upgrade a tamo pomenuta ploca ,palomino na 1.6 256mb,maxtor8 40gb pa nesto kratki sa parama kazu imaju jos nesto u podrumu pa ako nesto mogu da iskoristim kad ono jos 2 indenticna kojima samo ghostovan milenium... a kucista nokia style sve ko ispod cekica eno stoje u kutiji kao za pokolenja kao muzejski exponat.... :: Tamo negde, u doba Jure (Stublica).. :: :: ::
Ja se secam montiranja Cyrixa na QDI ploce ali posto su im cooleri dolazili nestandarni morali smo da ih vezemo gumicama za tegle za plocu. Garancija je tada bila malo cudnija i vazila je koliko te poznaje kupac. Uglavnom posle 2-3 meseca su Cyrix-i dolazili na servis zato sto gumica pukne zbog pregrevanja. :)
`Never argue with idiots. They`ll drag you down to their level and beat you with experience.`
...durona, athlona...otkljucavanja CPU mnozioca itd itd.... AJA 2 je bila KT133A, sa 133 mhz magistralom... Eh, ta vremena... Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
E moj Djape, kakav Matsonic - to je vec zora evolucije. Ja ono
23.11.2014. 00:02
status: user broj poruka: 10997
napisah na temu ``doba ameba``. Secam se (ah, kada b0govi hoce nekoga stvarno da kazne, oni mu samo uskrate sposobnost zaboravljanja) - prvi moj Pentium je bio...AMD (aha!), to jest, surogat Pentium-a, na 200MHz:
U to vreme, tri su glavna proizvodjaca procesora bile kompanije -Intel -AMD -Cyrix
Za Abit se kod nas culo pojavom P2 - prva firma koja je izbacila plocu sa soketom 370 (za Celeron P2). Do tada su se bile pravile iskljucivo ploce sa slotom1 pa je za Celerone morao da se stavlja slot/socket 370 adapter... Otprilike u to doba, ljudi su prestali da MASOVNO odlaze u PC servise da bi im bio NAREZAN BEKAP (sa harda). Toliko su rezaci (CD rezaci) bili skupi do tada...
Meni nije prvi, al 7AJA2 dakle KT133A, Thunderbird 900 na 114MHz FSB-u, znači vremeplov, posle nekog Celeron sranja overklokovanog do granica razuma :D Kad su bila ona ludila Celeron Coppermine 600, koji je radio na koliko hoćeš u kombinaciji sa ABIT BE6 II pločom.
:: :: Prvi moj pc sklopljen je sa maticnom :: :: Chaintech 7AJA :: :: AMD duron75 ::
Re: E moj Djape, kakav Matsonic - to je vec zora evolucije. Ja ono
23.11.2014. 03:41
status: user broj poruka: 484
Ja i dan danas imam neke procesore (kao npr pentium 2 sa sve hladnjakom (ispravan)) :P
A inace kad se setim rezanja cd-ova...hahaha U Pancevu je postojala samo jedna firma u to vreme koja se bavila rezanjem na Kotezu 1 (u garazama), kakvo crno rezanje koje danas postoji, nego specijalni rezaci, pa cd koji bi da narezes ubacis u specijalnu kutiju, pa cd na koji bi da narezes ubacis u drugu kutiju, i to sve u dva rezaca...
Jedan cd bio skup kao naprimer danasnjih 500-1000 dinara (ako me secanje ne vara, ako vara, pa...tu ste vi da me ispravite) :D
:: napisah na temu ``doba ameba``. Secam se (ah, kada b0govi hoce nekoga stvarno da kazne, oni mu samo uskrate sposobnost zaboravljanja) - prvi moj Pentium je bio...AMD (aha!), to jest, surogat Pentium-a, na 200MHz :: :: http://goo.gl/vrjav :: :: ..a ploca je bila made by PC Chips, integrusa :: :: http://goo.gl/37Jy9 :: :: U to vreme, tri su glavna proizvodjaca procesora bile kompanij :: -Inte :: -AM :: -Cyri :: :: Za Abit se kod nas culo pojavom P2 - prva firma koja je izbacila plocu sa soketom 370 (za Celeron P2). Do tada su se bile pravile iskljucivo ploce sa slotom1 pa je za Celerone morao da se stavlja slot/socket 370 adapter.. :: Otprilike u to doba, ljudi su prestali da MASOVNO odlaze u PC servise da bi im bio NAREZAN BEKAP (sa harda). Toliko su rezaci (CD rezaci) bili skupi do tada.. :: :: ::
Re: E moj Djape, kakav Matsonic - to je vec zora evolucije. Ja ono
23.11.2014. 07:07
status: user broj poruka: 925
Moj prvi cpu je takodje bio surogat IDT na 133mhz 16 mb edo ram tseng6000 2mb conor 540mb i FDDi neku przilicu od monitora14` posle sam zatim uzeo nekog compaqa Intel 233mmx,s3 virge 4mb(2+2) 3,2gb quantum,3*32mb sd ram teac 540(ziv je jos uvek) i filips 15a i kasnije dodadoh 3dfx voodoo2 12mb....
@Rynskelath cuvam i ja legendu celerona 300a,Pentium pro 200mhz,p3 650 u slotu, Cyrix m2,nekoliko k6-2/3,nekoliko vlb grafickih, compaq (ELSA GLORIA xxl),cirrus logic lagunu,matroxse mistique i milenium, imam cak i operativnu toshibu ct4900 sa p1@75 mhz 10`color lcd sa docking stationom... sva sreca pa je tavan na kuci ogroman ne trazi leba ... Zelja mi je jos da nadjem gainvard gf3 ti200 sa njom sam se lepo izigrao..
:: napisah na temu ``doba ameba``. Secam se (ah, kada b0govi hoce nekoga stvarno da kazne, oni mu samo uskrate sposobnost zaboravljanja) - prvi moj Pentium je bio...AMD (aha!), to jest, surogat Pentium-a, na 200MHz :: :: http://goo.gl/vrjav :: :: ..a ploca je bila made by PC Chips, integrusa :: :: http://goo.gl/37Jy9 :: :: U to vreme, tri su glavna proizvodjaca procesora bile kompanij :: -Inte :: -AM :: -Cyri :: :: Za Abit se kod nas culo pojavom P2 - prva firma koja je izbacila plocu sa soketom 370 (za Celeron P2). Do tada su se bile pravile iskljucivo ploce sa slotom1 pa je za Celerone morao da se stavlja slot/socket 370 adapter.. :: Otprilike u to doba, ljudi su prestali da MASOVNO odlaze u PC servise da bi im bio NAREZAN BEKAP (sa harda). Toliko su rezaci (CD rezaci) bili skupi do tada.. :: :: ::
A moj prvi PC je bio Philips 386SX. Sledeći kojeg se sećam je imao ploču Soyo 5XBE5 PI generacija Intel PI-233MMX I sada na red dođe i Chintech CT6BTA3 PII/PIII i dan danas stoji negde sa Celeronom 300A Slot 1 i Celeronom 433 FPGA + Slot 1 adapterom.
S3Virge... A onda je došla Voodoo 3 3000... pa onda Half-Life.
Posle toga Asus, CUCL, TUSL, P4T-E, P4P-800,P5P-800, P5K-E, P5Q-E i sledeća će verovatno ići u tom smeru.
Ponovo su poceli,uskrsli iz mrtvih i prvi proizvod bi i trebao da bude extra,znam da je niko nije testirao od `nasih`,medjutim mislim da je super odradjena MB :) Так как никто не виноват, то накажем по жребию. Anthony Pettis p4p king
Jos uvek ispravna 5AGM2 uparena sa PI 200MMX@266, 3X256MB SDRAM, GeForce 3Ti 200 32MB. Jes da racunar stoji u kutiji i ne koisti se ali odavno ali je ispravan moglo bi se reci jos uvek ko nov.
Asus P5Q3DeLuxe Intel Q9550@3.8+CoolerMaster Hyper 212EVO Dual Kingston Predator KHX24C11T2K2/8X 4x4GB Asus ENGTX570 DCII Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2 Leadtek WinFast PxDTV2300H CoolerMaster Stacker 832 Black
I ja sam se patio sa Soyo, mislim da je bas ta ploca bila i Pentium MMX 233MHZ koji sam klokovao na 240 i radio je uzasno nestabilno. Posle sam nabacio CPU 300MHZ i progledao :)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Moja prva mašin :: http://goo.gl/Gwwc :: Verzija 16K Level I :: :: A moj prvi PC je bio Philips 386SX :: Sledeći kojeg se sećam je imao ploču Soyo 5XBE5 PI generacija Intel PI-233MM :: I sada na red dođe i Chintech CT6BTA3 PII/PIII i dan danas stoji negde sa Celeronom 300A Slot 1 i Celeronom 433 FPGA + Slot 1 adapterom. :: :: S3Virge... A onda je došla Voodoo 3 3000... pa onda Half-Life :: :: Posle toga Asus, CUCL, TUSL, P4T-E, P4P-800,P5P-800, P5K-E, P5Q-E i sledeća će verovatno ići u tom smeru :: :: http://valid.canardpc.com/iwngi :: :: WOT Nick: Vaske :: ::
Redovno se reklamirao u domacem casopisu Gamer i cini se da je zajedno kad i casopis prestao da se prodaje. A tu su i cuvene Elsa Erazor graficke karte, ubedljivo najboljeg kvaliteta u ono vreme ...
`Ajd` da vidimo: ko je sklopio ZX Spectrum ili Galaksiju...
24.11.2014. 03:07
status: user broj poruka: 10997
ili slicnu sklopociju, i igrao se na takvoj makini? Plus kasetofon marke Grundig i ORWO kasete (KDD - kasetni disk drajv)... Moja prva komp igra: Jet Set Willy
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.