Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Problemi su morali da pocnu kad-tad....help
STRANA 1 OD 1
Dyca Problemi su morali da pocnu kad-tad....help 10.10.2007. 15:22 T5963

status: user
broj poruka: 1574
http://www.imgplace.com/directory/dir2285/1192021397.jpg

Ovo gore je moj problem..nekoliko puta mi se desilo da mi se komp iz cista mira resetuje,nakon pojavljivanja famoznog ,,blue` ekrana..Kada krene da se sistem dize posle restarta,pojavi se ova slika gore..Ja onda pritisnem F1 i sve lepo radi..ali to mi se desilo vec par puta u dva meseca,pa me malo brine...zna li neko do cega moze biti??Konfiguracija je cela na def.-u i glasi ovako:Inte e2140,Asus P5k,Gainward 8800gts 320 Golden Sample,250GB Seagate Barracuda,Geil 2x1GB Ultra 800MHz 4-4-4-12,Lite On LH-20A1P,Antec 900 i Chieftec gps550.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE SMART??? 10.10.2007. 15:53 #29869

broj poruka: 5704
OK, znaci BSOD, hard reset i onda SMART error, sto moze da znaci: iniciran je master upis (npr. page file) doslo do CRC greske pa se pokusalo sa repozicijom podatka na drugo mesto. HDD, chipset kontroler, nestabilno napajanje, MB, CPU...sve je moguce jer je sve vezano...Ja bih okacio HDD najpre na drugi SATA konektor i promenio kabl, proverio napajanje da li je OK ustekano i daje dobre V nivoe i poterao testove za HDD (SpinRite, HDD regenerator, Victoria). Ako ne pokusaj sa gasenjem SMARTa. Ono sto mi se nije svidelo iz tvoje price od ranije je to sto si dao da ti masinu sklapaju `slepci` (3 lice) a znao si i sam to, itekako. Lako se moze desiti da je to jedini gap.

- R a v e n L o r d -

Dyca re 10.10.2007. 15:57 #29872

Probacu ovo sto ti kazes...moguce je da je nesto lose povezano,ali ja sam to proverio kad su mi ga doneli..mozda mi je nesto promaklo..Javljam sta je bilo kad proverim..Hvala na brzom odgovoru..

gepard Mislim da nije do diska (ako je sve novo) 10.10.2007. 19:50 #29897

broj poruka: 267
Posto sam skoro imao slicnih problema sa nekom masinom koju sam sklapao, a vidim da i ti imas Geil memoriju, prvo vidi sta pise na samoj memoriji za napon (kod mene je bilo 2,4V, kod tebe verovatno 2,3V posto je 800-tica). Ako je sve na def. onda ti je napon na memoriji 1,8-1,85V po standardu, a memorija trazi vise cak i na def., vrednostima...

Dakle skini prvo hiren`s boot cd disk, ako vec nemas (ili samo neki test za memoriju) i testiraj memoriju (meni je pucala na oko 40% `memtest`), pa polako dizi napon iz bios-a, vidi i vrednosti za memoriju da su ti setovane na ono sto pise na memoriji (4-4-4-12 eventualno 15), posto SPD iscitavanja umeju da budu drugacija, a memorija nekad nece da radi na tim podesavanjima...

Nadam se da je ovo da nije do samog diska...
Dyca re 10.10.2007. 19:53 #29898

Sad cu da pokrenem memtest,ali mislim da je ipak do diska...promenio sam sata kabl i ubo ga u drgi konektor i opet se pri paljenju win-a pojavio onaj ekran..zato mi se cini da je do hard-a..Sad cu da proverim memoriju,a ako i to bude radilo ok,onda idem na flashovanje bios-a..Pa ako ni tada ne bude bilo ok,mislim da cu reinstalirati windows...Videcemo sta ce biti,ali ako ni reinstal ne resi problem,nosim ga u servis pa neka ga lepo oni poprave...pozzz

MACHINE To nikako nije tipicno za RAM 10.10.2007. 19:58 #29899

prosto SMART sa time nema veze, BSOD da, ali SMART ne. Ovo sto ti u LowLevel okruzenju daje gresku na disku je ili posledica kontolera ili diska. Najbolje skini particiju skroz, oformi disk iznova pa onda format. Dakle, WinXP, L, D...full NTFS...ili kojim vec redom idu potvrde. Izgasi SMART za pocetak

- R a v e n L o r d -

Dyca re 10.10.2007. 19:58 #29901

Imam jos jedno pitanje..Da li je moguce da su ovo prouzrukovali virusi??

MACHINE Re: re 10.10.2007. 20:06 #29904

Tesko ali ne i nemoguce. Najcesce SMART greske su usled otkaza mehanike aili i BadSectora. Imao sam diskove na kojima je SMART prijavljivao gresku u verifikaciji prilikom pristupa i RSC parametar je rastao. Na kraju se ispostavilo da ima fizicke (ne logicke BB) koje sam uspesno resio izvanrednim HDD regeneratorom.

- R a v e n L o r d -

:: Imam jos jedno pitanje..Da li je moguce da su ovo prouzrukovali virusi?
::
VMARC Ctko ti je hard 10.10.2007. 20:30 #29906

broj poruka: 9420
99% bed sektor. Menjaj ako mozes, tj ako ti je u garanciji a ako ne, kao sto rece Self Monitoring And Reporting napravi bekap i kupi nov.
Nemoj disejblovati SMART iz biosa, jer nista time neces dobiti, osim sto ti vise nece traziti F1 za nastavak. Problem ce ti osstati.

Dyca re 10.10.2007. 20:45 #29910

Evo testirao sam memoriju i upalio sam dva testa na 828mb i nema ni jedne greske..

@VMARC: Koliko si posto siguran da je harc crko??Da li ova vrsta ,,crkavanja` spada pod garanciju??btw kupio sam komp,a i hard sa njime u Giga*ronu..

VMARC Kao sto rekoh 99% 10.10.2007. 21:32 #29913

broj poruka: 9420

Spada pod garanciju i u Dzigi ce ti to odraditi 1001%. Nebi bilo lose, ako si uzeo celu konfiguraciju od njih, da im odneses kompletno kuciste. Ako ne, onda samo HDD. Reci im samo da ti SMART prijavljuje gresku i da ti puca WIN.
Dyca re 10.10.2007. 21:38 #29916

Ok..hvala na odgovoru..sutra idem da menjam,

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs