Ovako..kod Black Dragon serije se koriste samo Elpida cipovi..dok kod Ultra serije mozes da ubodes i Micron cipove koji su najbolji..Ako nisi ozbiljan kloker onda ti preporucujem da uzmes Ultra module jer su isti kao i Dragon serija,samo su jeftiniji..A ako zelis ozbiljno da klokujes onda kupi neki Geil iz Ultra Plus serije jer oni svi imaju Micron cipove..pozz
sve ti je kao sto ti je dyca rekao. black dragon ti ne treba ako je dete u tebi umrlo(ili otislo na spavanje, da se neki ne uvrede xD). micron cip ces u ultri dobiti, al na novu godinu, i to onu 2015.-e... ali radi, ako ne klokujes do tacke topljenja hardvera. btw, negde sam procitao da ovi elpida cipovi nisu uopste losi i da (ponekad) mogu da pariraju micronovim cipovima ili da makar daju rezultate bolje odocekivanih. ali to ti je od primerka do primerka...
poz Nikolas
:: Pozdrav svima na forumu.Interesuje me koja je bolja od ove 2 memorije,koja se bolje klokuje i sl :: :: 1. GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800Mhz Black Dragon, 4-4-4-12 5751 din 71 â :: :: 2. GEIL 2x1GB PC2-6400 DDR2 800MHz Ultra, CAS 4-4-4-12 4998,51 din 61,71 â :: :: Nije neka razlika u ceni(znam da je dragon samo nasminkan(neke diodice koliko se secam ali opet da pitam)).Hvala unapred
izmedju ova dva modula je neprimetna dali se bavio oc-om ili ne,svejedno ti je.moj predlog ti je da odaberes povoljniji par modula jer ultra seriju sa micron cipovima ne verujem da ces naci kod nas posto ih vise ne pakuju na ultra seriju.
@Dyca Geil je najavio pocetak ugradnje nove dve serije Micron D9GMH(B6-xx) cipova i vec postojeceg D9DQT cipa u Black Dragon PC 6400,8000 i 8500 module sredinom septembra ove godine.Novog Microna ce ubuduce koristiti i Crucial,Muskin i Patriot DDR2 PC9200 i 9600 memorijski moduli...Inace Black Dragon DD2 PC8500 vec neko vreme koristi `stari` Micron D9GMH cipset samo sto ovde nisu jos testirani http://ramlist.ath.cx/ddr2 ...pretpostavljam da si to za Black Dragon i Elpida cipove tu procitao.
@agresorgsp U principu i ako si ekstremni kloker obe memorije ce sigurno moci da izguraju 1000MHz sto mu dodje FSB=500MHz...Ko je sa ovog foruma dogurao FSB do 500MHz neka se javi!!! ...A ovde ima dosta klokera.
Geil je veoma pouzdana memorija i siguran sam da neces pogresiti koju god da uzmes zato uzmi jeftiniju.A ako ides na Micron onda su ti ipak vece sanse da naletis na njega u B.Dragon seriji,jer kao sto rece Psyman vise se ne pakuju u `starije` Ultra serije vec samo u Ultra PC8500,Ultra Plus i Black Dragon.
Da,upravu ste..ali moram nesto da vas pita..nije mi jasno zasto na onoj ram listi pise da ultre mogu imati micron cipove 100%,ali to vazi samo za neke koje na kraju oznake imaju znak =..To ne razumem..jel ti moduli imaju da se kupe kod nas ili je to nesto drugo??
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.