Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Intel kaznjen zbog prevare!!!
STRANA 1 OD 2  
Bobi4ever Intel kaznjen zbog prevare!!! 04.11.2014. 09:00 T59453

status: user
broj poruka: 4875
https://www.pcaxe.com/vesti/ostalo/nakon-14-godina-intel-kaznjen-zbog-prevare
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dejzan Re: Intel kaznjen zbog prevare!!! 04.11.2014. 09:39 #569897

broj poruka: 3730
Ajmo gospodo koja ste opredeljena STRIKTNO za intel branite ga svojim zivotima :)

Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212
Motherboard Asus Maximus Hero 6
GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC
SSD 128 Samsung Evo Pro
Memory Kingston HyperX 2400 Mhz
LC power Archangle 850 W

:: https://www.pcaxe.com/vesti/ostalo/nakon-14-godina-intel-kaznjen-zbog-prevare
liman Samo do... 04.11.2014. 10:12 #569898

broj poruka: 809
...P4 2000 MHz...?
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Pentium_4_microprocessors

Turbofolk will die very soon...!

PhatPhuck E, da je to jedina :) 04.11.2014. 12:53 #569903

broj poruka: 1886
Postoji i MNOGO PODMUKLIJA prevara koju su radili sa oficijelnim Intel kompajlerom.
Naime, Intelov kompajler pre kompajliranja koda proverava identifikaciju procesora - ako return string nije `GenuineIntel`, kompajler kompajlira kod BEZ korišćenja SSE instrukcija, to jest, postupa kao da je u pitanju neki ultra-zastareli procesor koji ne podržava ni najosnovnije SIMD instrukcije, kao da je u pitanju tek osnovno kompatibilni 386!!

http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1567108/intel-compiler-cripples-code-amd-via-chips

Will Intel be forced to remove the `cripple AMD` function from their compiler?
http://www.agner.org/optimize/blog/read.php?i=49#49

http://www.osnews.com/story/22683/Intel_Forced_to_Remove_quot_Cripple_AMD_quot_Function_from_Compiler_

Kao što kažu, `put do pakla popločan je dobrim namerama`, a Intelov put do vrha popločan je prevarom do mutljavine do prevare (da i ne spominjem ucenjivanje Dell-a i HP-a da kupuju isključivo Intel procesore i kazne u MILIJARDAMA dolara koje je Intel platio do sada za to).

A na stranu to što imaju fabrike i u Izraelu, doprinoseći ekonomiji Izraela koga ceo svet krivi za genocid i otimanje zemlje Palestincima - zato je Intel dospeo na takozvanu `Boycott Divest Sanctions` listu.
http://www.cnet.com/news/hoax-claims-intel-halts-investment-in-israel/

Uglavnom, u pitanju je kompanija, gigant, koji je isto toliko `dobroćudan` kao Google... Al`, bitno je tih 100 FPS umesto 80FPS, zato se i dalje kupuje Intel :)
tortojed Sjajno - uskoro postajem bogatiji za 15$. 04.11.2014. 15:37 #569922

broj poruka: 10997
Thank you, Intel!

Sitroti vlasnici AMD-a su sada sigurno premrli od straha, jer kad se njihove mutljavine otkriju, sta sa kartama sta sa procesorima, nece biti para ni u MMF-u da isplate crvenkapice...
imarkovic >> 04.11.2014. 16:23 #569923

broj poruka: 18996
I treba da bude kažnjen, kao i svako, ali prevara, još jedna u nizu, ne misleći samo na intel, već su tu mnogi drugi čije tajne ostaju samo kod njih, za koje znamo i ne znamo i uopšte ne moramo ni da znamo jer nije naša stvar i struka da se time bavimo, već samo gubljenje vremena.. Što više sebe opterećuješ o tim stvarima, više vremena gubiš i živaca, zarad ničega.. život ti se neće promeniti na bolje, već ćeš zahvaljujući tom razmišljanju biti skeptičan na svakom koraku.. što podržavam u nekoj normalnoj meri jer nema puno prostora za to zbog određenih stvari i određene situacije. Jednostavno, pomiriš se sa činjenicama koje mogu i ne moraju da se promene, produžiš dalje i zaboraviš na materijalne lako dobavljive stvari.

Stvar je u tome, kada je tako veliki gigant u pitanju koji drži monopol, preduzimaju se određene mere, prave velika istraživanja, ne bi li se pronašla neka rupa u prošlosti, bilo šta što bi kompromitovalo, oštetilo kompaniju (konkurencija, agencije za sprečavanje monopola..), a fala bogu, uvek se nešto nađe, mislim, ne može određena kompanija da bude 100% ili 90% poštena i da profitira, to ne postoji. Uzmite primer kod nas ovih raznih afera, pogotovo za aflatoksin, mada nije adekvatno poređenje jer nije na tako visokom svetskom nivou i drugačije je taktički osmišljeno.

Stvar je ličnog izbora, da li će neko odabrati `prevarante` na većem elitnom nivou (intel), ili `prevarante` na nižem nivou (AMD), ako se razmišlja u tom smeru, potrošač neće radije kupiti ni jedan ni drugi, ili jedan od ova dva, misleći da nije pogrešio, da je pošteno napravio izbor, da nije prevaren i nastaviće da kuje zaveru i piše špekulacije o onom drugom. A zapravo, ni jedan ni drugi nisu prevaranti, smatram da sve što ima veze sa naukom ne može da bude prevara.

@Dejzi, direktor prelazi sa mečke ML na Škodu Superb, dosta mu je najboljeg na svetu Mercedesa, hoće jednostavno da vozi normalno dugačke relacije i da ne razmišlja o nekim konstantnim kvarovima, sa besmisleno skupim rešenjima . Btw, kod nas su za mečku 2 do 3x skuplji delovi u odnosu na Germany.

micika988 @fetko & torto-san 04.11.2014. 19:54 #569948

broj poruka: 2052
Nemote mlogo da se uzrujavate, sve ce to narod pozlatiti/oprostiti. Mada evo, ovo bi mogla da im bude pobednicka himna, svaki put kada ih kazne:

https://www.youtube.com/watch?v=VX44O_psT4g

ili

https://www.youtube.com/watch?v=LdTD3FW29k4, kad se `uozbilje`

narod klice, sta god da im se servira

VMARC Morali su 04.11.2014. 20:03 #569949

broj poruka: 9420
U to vreme ih je AMD drao u odnosu cena/kvalitet, toliko da im nije bilo dobro. Dominacija je trajala zakljucno sa S754, a onda je dosao LGA 775 i patosirao AMD, zakucao ga na poziciju gde se i dan danas nalazi.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
AMD Sempron 3850
MSI AM1I
2GB Kingston 1333MHz
160GB
LC Power 1340MI 75W

Intel Celeron G1820
Asus B85M-G
2GB Kingston 1600MHz
250GB
IGMax 500W

PhatPhuck Re: Morali su 04.11.2014. 20:56 #569956

broj poruka: 1886
Grešiš, ovaj, grešiš silno, sine.
Brukanje Intela je trajalo sve do Core 2 Duo/Quad ere, Pentium D Presleri su tek na 4GHz i sa DDR2 memorijama sustizali po performansama, recimo, AMD 4200+ X2 na 2.2GHz (socket 939)
Zbog nuklearnih reaktora zvanih Presleri (Pentium D950 `125W` - prosečne a ne MAXIMALNE potrošnje, i jačih) i dan-danas na kineskim kućištima postoje one plastične cevi za usisavanje vazduha direktno iz spoljašnjosti, a ne iz unutrašnjosti kućišta, a i Intel je lansirao BTX dizajn matičnih (jedan od najvećih i najbrže sahranjenih promašaja) upravo radi rešavanja hlađenja procesora.

Niko ne osporava da sada Intel dominira, ali neka se zna na koliko `kostiju` i laži je sazdana `Rimska Imperija`.

:: U to vreme ih je AMD drao u odnosu cena/kvalitet, toliko da im nije bilo dobro. Dominacija je trajala zakljucno sa S754, a onda je dosao LGA 775 i patosirao AMD, zakucao ga na poziciju gde se i dan danas nalazi
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: AMD Sempron 385
:: MSI AM1
:: 2GB Kingston 1333MH
:: 160GB
:: LC Power 1340MI 75
::
:: Intel Celeron G182
:: Asus B85M-
:: 2GB Kingston 1600MH
:: 250G
:: IGMax 500
VMARC Re: Re: Morali su 04.11.2014. 21:38 #569964

U pravu si. U stvari sam i mislio na Core2 eru. Pogresno sam se `odrazio`.
:)
Sa Winsdorom i AM2 su vec poceli da gube dah.

AMD Sempron 3850
MSI AM1I
2GB Kingston 1333MHz
160GB
LC Power 1340MI 75W

Intel Celeron G1820
Asus B85M-G
2GB Kingston 1600MHz
250GB
IGMax 500W

:: Grešiš, ovaj, grešiš silno, sine
:: Brukanje Intela je trajalo sve do Core 2 Duo/Quad ere, Pentium D Presleri su tek na 4GHz i sa DDR2 memorijama sustizali po performansama, recimo, AMD 4200+ X2 na 2.2GHz (socket 939
:: Zbog nuklearnih reaktora zvanih Presleri (Pentium D950 `125W` - prosečne a ne MAXIMALNE potrošnje, i jačih) i dan-danas na kineskim kućištima postoje one plastične cevi za usisavanje vazduha direktno iz spoljašnjosti, a ne iz unutrašnjosti kućišta, a i Intel je lansirao BTX dizajn matičnih (jedan od najvećih i najbrže sahranjenih promašaja) upravo radi rešavanja hlađenja procesora
:: Niko ne osporava da sada Intel dominira, ali neka se zna na koliko `kostiju` i laži je sazdana `Rimska Imperija`
:: :: U to vreme ih je AMD drao u odnosu cena/kvalitet, toliko da im nije bilo dobro. Dominacija je trajala zakljucno sa S754, a onda je dosao LGA 775 i patosirao AMD, zakucao ga na poziciju gde se i dan danas nalazi
:: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: :: AMD Sempron 385
:: :: MSI AM1
:: :: 2GB Kingston 1333MH
:: :: 160GB
:: :: LC Power 1340MI 75
:: ::
:: :: Intel Celeron G182
:: :: Asus B85M-
:: :: 2GB Kingston 1600MH
:: :: 250G
:: :: IGMax 500
maxxio Padaj silo i nepravdo 04.11.2014. 22:52 #569971

broj poruka: 665
:: Niko ne osporava da sada Intel dominira, ali neka se zna na koliko `kostiju` i laži je sazdana `Rimska Imperija`

Imperija sazdana na kostima prerano preminulog AeMDeke. :D
Eh, a kakav je samo to bio AeMDelija u svoje vreme:

Prljavi AMD `marketing` - http://tinyurl.com/mbgjbwb

AMD posts blatantly deceptive benchmarks - http://tinyurl.com/orlppyv

AMD lažima stvara hype - http://tinyurl.com/nq94sma

AMD seje maglu - http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=9955

itd.
tortojed @maxxio: kada je o prljavoj propagandi rec, red je da se... 05.11.2014. 00:34 #569980

prisetimo i XP Athlon-a. Prvo, uvodjenjem onog ``XP`` u naziv procesora, AMD je, uz precutnu saglasnost (a mozda i na inicijativu) Velikog Zlog Bilike implicitno i lukavo (kano onaj sto je prdnuo u bioskopu pa se osvrtao da bi kibajagi utvrdio odakle dolazi smrad) sugerisao potencijalnim kupcima da je to procesor ``specijalno pravljen za Win XP`` , sto je, naravno, bila i ostala suva budalastina.

Drugi deo ove lazi (dvodelna laz!) je numericki deo oznake - 1600+, 2000+ itd.
``Nepotpuno informisani``, to jest lukavim manevrom dezinformisani kupci mislili su da imaju procesor cija je radna frekvencija 1600MHz osnosno 2000MHz itd. i da se mogu jos i OVERKLOKOVATI (na to je upucivao onaj ``plus``). Trebalo je cuti Dekine (djavolove) advokate (pardon: PR menadzere) kako su se uvijali, kasljucali i uzdisali na prezentacijama, veoma podsecajuci na Boru Todorovica u filmu ``Balkan ekspres`` (jesam muzicar, nisam muzicar): ``dakle, ovo je procesor cija je radna frekvencija 2000MHz, odatle ovo ``2000`` u oznaci?``, pitali su prisutni ``pa, neeee, nee, nije bas...ma nema veze frekvencija, nasi procesori su konstruisani tako da rade bolje od Intelovih cija je frekvencija (u MHz) jednaka ovoj u oznaci naseg``, mucali su advokati... ``a onaj ``plus`` u oznaci, to jamacno znaci da im se frekvencija moze podici vise nego Intelovim procesorima, zar ne?``, pitali su prisutni, ``a, neee, nee, ne...to, ovaj...znaci da su nasi procesori u stanju da daju i vise od Intelovih koji rade na toj frekvenciji...``

Naravno, sve je to bila puka izmisljotina. Ja sam, licno imao jedan ``2000+`` a nekolicinu ovih procesora zasnovanih na ``Palomino`` jezgru, ugradio sam u kompove drugih ljudi.

Celeron (koji ima upola cache-a manje) u soketu 478 (Northwood) je sa istim (AGP) kartama, u graficki zahtevnim aplikacijama bio otprilike 15% efikasniji i to na default kloku (recimo, Northwood Celeron 2GHz http://goo.gl/hmkrco) a mogao je `ladno da se klokne na 2.5GHz i to BEZ povecavanja napona napajanja.
Pomenuti Athloni su bili MRTVA PUVALA kada se radilo o mogucnosti overklokovanja (na prvim serijama je, navodno, bilo moguce povecanje mnozioca spajanjem pinova pomocu grafitne olovke, ali tek to je bio cirkus!).

SkyFire ... 05.11.2014. 01:24 #569986

broj poruka: 18472
Ih koliko godina mi pricamo o AMD-ovim `podvizima`. Pa meni se jezik vise osusio, i vrapci znaju kakav mehanizam ta firma ima.

I ne samo to, vec i razne marketinske fore poput `The first in the world` pa potplacivanje review-a da se testovi laziraju itd.. Ima toga na pretek.

Sa jedne strane je logicno sto imaju toliko prljavog vesa iza sebe jer su generalno u zaostatku i za Intel i nVidia i ta prljava igra im omogucava kratkotrajnu bolju poziciju na trzistu dovoljnu da se prikupi odredjena klijentela.

Ali Prljavi Hari je ipak dobio metak u butnu kost, marketing vise ne pomaze, tehnoloski su prevazidjeni i sad je jedino preostalo da na stakama `trce` i za Intel i nVidia.

@tortojed

Koliko sam puta procitao tvoju pricu ali svaki put me zasmejes.

@Maxxio

Pitam se, da ti nisi slucajno moj alter ego?
Nekad bukvalno napises isto sto bih i ja ili isto sto sam vec nekad rekao. Zanimljivo.

Ne likujem zaista, samo jednostavno ne respektujem tu firmu jer obmanjuje godinama narod i ja to jednostavno ne mogu da svarim pogotovu sto su im proizvodi takvi da su fakticki poluproizvodi, ili kako bi tortojed rekao surogati :)

djape7777 Torto Performance Rating 05.11.2014. 02:48 #570001

broj poruka: 925

je bio odnos izmedju novog jezgra i starog tunder birda tj predstavljao je na koliko bi trebao t bird da radi da bi imao performanse novog jezgra a sto se indirektno povezivalo sa klokom Intela . Ruku na srce TBird je onda bio za Tualatine kao sada I7 za FX9xxx a mozda i jos gore brisao patos sa intelom...

Drugo Tbred b i Bartoni uopste nisu bili `MRTVA PUVALA` sa NForce 2 chip set-om...
Ali dobro ipak si ti Plavo-Zeleni funboy

tortojed FunBoy, funnyBoy, fanboy ili liftboy, tek, ja znam da sam uvalio 06.11.2014. 23:27 #570194

nekome sirotanu plocu sa xp2000+, i za te pare pazario krstenu Intelovu sa Celeronom (Northwood, ne Willamette) na 2GHz. Uprkos dvostruko manjem cache-u i uprkos svim crvenka-picama-vernicama, ta kombinacija je DERALA onu (gde je, doduse, bio neki VIA Apollo chip set, al` to je Dekin problem, kada nije bio u stanju da napravi patispanj a hteo da mesi torte)...

Doticni Celeron je BEZ PREGREVANJA i BEZ PODIZANJA napona napajanja leteo na 2.5GHz i to na STOCK kuleru, dok se jadni Palomino pekao sa stock kulerom koji je vristao poput helikoptera i vrteo se na 5000 rpm... Ni promena kulera (privremeno sam bio montirao neki ``mocni`` Speeze, kilo zive vage...) nije pomogla. O overklokovanju, naravno, ni pomena nije moglo da bude... Sve ovo iskusili su MNOGI, a Internet forumi su vrveli od takvih svedocanstava vo vremja ono...

Jeste, situacija se, za AMD-s popravila sa sledecim jezgrima u okviru AthlonaXP (Thoroughbred - Barton) ali zasto? Zato sto je Deka UCIO od Intela. Primer: Thunderbird/Duron procesori su goreli kao prskalice na b0zicnim jelkama zato sto nisu bili snabdeveni onim cime je odavno raspolagao svaki Intelov CPU: zastitnom (``termalnom``) diodom! Zasto Dekini poluproizvodi nisu imali ovaj zastitni sklop (kao i mnoge druge stvari, poput podrske za pojedine generacije SSE instrukcija itd.)? Da bi bili jeeeeftini...popularni medju balkanskim konzumentima brze (i kuse) hrane (``i da popijemo jednu s` nogu``)...

http://goo.gl/lmaLIz
djape7777 Re: FunBoy, funnyBoy, fanboy ili liftboy, tek, ja znam da sam uvalio 07.11.2014. 03:38 #570202

broj poruka: 925
e pa vidis ja sam isto nekom sirotanu uvalio Pentijum cetiri aka celeron 1.7ghz I zida paradajz plocu iz jugodate i dodao neku sicu za Asus a7n8x e deluxe I bartona 2500 I 2x256 DDR 400 gde sam kasnije dodao 3d club 9800se. Sa bartonom na 2.2 I otkljucanom 9800 sam imao priliku da za sitne pare uzivam kao nekada sa celeronom 300a I sli VooDoo2...

:: nekome sirotanu plocu sa xp2000+, i za te pare pazario krstenu Intelovu sa Celeronom (Northwood, ne Willamette) na 2GHz. Uprkos dvostruko manjem cache-u i uprkos svim crvenka-picama-vernicama, ta kombinacija je DERALA onu (gde je, doduse, bio neki VIA Apollo chip set, al` to je Dekin problem, kada nije bio u stanju da napravi patispanj a hteo da mesi torte)..
:: Doticni Celeron je BEZ PREGREVANJA i BEZ PODIZANJA napona napajanja leteo na 2.5GHz i to na STOCK kuleru, dok se jadni Palomino pekao sa stock kulerom koji je vristao poput helikoptera i vrteo se na 5000 rpm... Ni promena kulera (privremeno sam bio montirao neki ``mocni`` Speeze, kilo zive vage...) nije pomogla. O overklokovanju, naravno, ni pomena nije moglo da bude... Sve ovo iskusili su MNOGI, a Internet forumi su vrveli od takvih svedocanstava vo vremja ono..
:: Jeste, situacija se, za AMD-s popravila sa sledecim jezgrima u okviru AthlonaXP (Thoroughbred - Barton) ali zasto? Zato sto je Deka UCIO od Intela. Primer: Thunderbird/Duron procesori su goreli kao prskalice na b0zicnim jelkama zato sto nisu bili snabdeveni onim cime je odavno raspolagao svaki Intelov CPU: zastitnom (``termalnom``) diodom! Zasto Dekini poluproizvodi nisu imali ovaj zastitni sklop (kao i mnoge druge stvari, poput podrske za pojedine generacije SSE instrukcija itd.)? Da bi bili jeeeeftini...popularni medju balkanskim konzumentima brze (i kuse) hrane (``i da popijemo jednu s` nogu``)..
:: http://goo.gl/lmaLIz
Vaskev re 07.11.2014. 08:02 #570208

broj poruka: 1673
E u to vreme je bata Vaske pazario Asus P4T-E sa Northwood-om na 2400MHz i 512MB Rambusa i dođe komšija koji se načitao kako je AMD bolji brži a uz to i jeftiniji da mi održi lekciju. Kad je seo i probao mašinu otišao je k’o popišan. Od tada smo uglavnom pričali o filmovima. Druga stvar je nepotpuna kompatibilnost raznih čipsetova kod AMD-a kad je recimo SkyStar2 odbijala da radi na beše-li nf2 ili nekom od njihovih uber nahvaljenih čuda-muda od čipsetova. Inače ja i dan danas ne pronađoh nijednu AMD-ATI karticu koja ima 100% VESA kompatibilnost dok je svaka punokrvna Nvidia to u stanju. Jedino nisu GF u onim MX serijama, sve ostalo radi perfektno. Meni lično ovo je jako bitno jer koristim program koji to zahteva a sa kojim mogu napraviti bilo kakvu pločicu u kućnoj radinosti, da imam fabriku koristio bih neki drugi pa mi to ne bi bilo važno i verovatno nikada ne bih to ni saznao. Međutim ovo nije uopšte razlog da se bilo kome prebacuje zašto je kupio nešto a ne nešto drugo itd. Svako neka uzme ono što misli da mu je bolje.
Meni harver služi:

1. osmislim uređaj, nađem određene podatke na netu ukoliko zatreba
2. napravim PCB, napišem softver i sklopim da to sve proradi
3. ponudim uređaj na prodaju
4. čekam da mi dođu pare (ovo može i bez mašine)
5. ponekad odigram poneku igricu (od 1979 od kad sam zadojen kompjuterskim mlekom nikako da se odviknem)

http://valid.canardpc.com/rmy4qn
WOT Nick: Vaske

miki069 nf2 07.11.2014. 08:54 #570209

broj poruka: 1234
čipset nije proizvod AMD već NVIDIA.

Kada je izašao RAMBUS, loša ploča + 256MB + neki bedni P4 su koštali 2.200 dojče maraka.
Asus P4T-E + 2.4 P4 + 512MB nije bilo ispod 4.000 dojče maraka.
Cijena, prava sitnica.

Posle je RAMBUS zaživeo kao pravi Intelov pogodak.

Vaskev Re: nf2 07.11.2014. 09:34 #570210

broj poruka: 1673
1. Pa što ne napraviše sami?
2. http://goo.gl/fxEIej evo cena iz tog vremena i nije razlika tolika koliko si naveo. Inače ovo je sećanje kad se detaljno planirala kupovina. Na kraju je uzet P4 na 1.6GHz ali je ubrzo zatim zamenjen sa 2.4GHz verzijom i Rambus je uzet 512 umesto 256Mb kako je prethodno planirano. Rambus je morao raditi u parovima pa je gre’ota bilo uzimati 128Mb module.

http://valid.canardpc.com/rmy4qn
WOT Nick: Vaske

:: čipset nije proizvod AMD već NVIDIA
:: Kada je izašao RAMBUS, loša ploča + 256MB + neki bedni P4 su koštali 2.200 dojče maraka
:: Asus P4T-E + 2.4 P4 + 512MB nije bilo ispod 4.000 dojče maraka
:: Cijena, prava sitnica
:: Posle je RAMBUS zaživeo kao pravi Intelov pogodak
pajsgudgud Ko je radio... 07.11.2014. 11:38 #570214

broj poruka: 3741
na kelerabi, taj zna šta su muke...prvi procesor koji sam kupio za kancelariju...beše oznaka R...lešina od procesora. Posle njega neki šugavi Sempron...nadživeo ga je tri godine.
Athloni su legendarni...tu nema šta...Bartoni...mmm u kombinaciji sa x1650PRO farcry 1 na max :)
support normality

GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.

miki069 Re: Re: nf2 07.11.2014. 12:48 #570216

broj poruka: 1234
Ti pišeš cene u evrima.
To je period kada je RAMBUS bio na vrhuncu karijere.

Pogledaj u markama.

SkyFire ... 07.11.2014. 14:47 #570222

broj poruka: 18472
I sam kad se setim.. Radio na ATHLON-u pa na Presscotu, pa posle na Athlon Dual Core pa na Pentium D itd.. Isprobao sam sve moguce zivo i sastavio ne zna se broj konfiguracija.

I nasuprot farsi i hype koji je vodjen kako je AMD tad razvaljivao Intel sto je zapravo po sintetici i bilo tako, bio je brzi u realnom radu sve je bolje radilo na Intel-u.

Od aplikacija do gaming-a.

A kada je rec o zacenjenosti proizvoda, neki imaju veoma kratkotrajno pamcenje.
Recimo simpaticna cena za jedan ovakav proizvod:

http://www.cpu-world.com/CPUs/K7/AMD-Athlon%20XP%203000+%20-%20AXDA3000DKV4D.html

Svi mi koji smo prosli tu skolu i stekli neka iskustva i saznanja u ocima svakog AMD fana smo fanboyevi jer oni to jednostavno ne mogu da percipiraju.

U krajnjem slucaju, bilo sintetika, bilo realan rad Intel je pokazao ko je tata i zato se Intel i uzima a ne zbog nekog psiholoskog uticaja vec zbog realnog dobitka. Over and out.

1d10t Re: Re: nf2 07.11.2014. 14:52 #570224

broj poruka: 431
Benchmark tests conducted in 1998 and 1999 showed most everyday applications to run minimally slower with RDRAM. In 1999, benchmarks comparing the Intel 840 and Intel 820 RDRAM chipsets with the Intel 440BX SDRAM chipset led to the conclusion that the performance gain of RDRAM did not justify its cost over SDRAM except for use in workstations. In 2001, benchmarks pointed out that single-channel DDR266 SDRAM modules could closely match dual-channel 800 MHz RDRAM in everyday applications.[2]

I onda ortak u neverici odlazi i sav pokisao koliko to ustvari tebi bolje radi no bilo gde na planeti zemaljskoj, cak i mocni intel odlucuje da batali RDRAM upravo zbog njegovih problema sa zagrevanjem i velikim latencijama i da ubaci neki tamo mrtvi DDR SDRAM koji eto 15ak godina kasnije dozivljava svoju 4tu generaciju...

AMD phenom II x2 550BE @ 3.8GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Sve je to OK 07.11.2014. 14:53 #570225

Ali, HAHAHHAHAHAHAHA da je Celeron brisao patos XPom, to nikako ne mogu shvatim.
Pa taj Celeron je takvo djubre od procesora, koje ni pokojni Cyrix ne bi pusto u prodaju :)
Kakav si ti kralj, kada si zamenio XP2000+ za Celeron i bio zadovoljan :) Hihihihihihi...
Do sada mi je Operator bio favorit, ali ti opasno pretis da mu pomutis slavu...
Hahahahhaahha

AMD Sempron 3850
MSI AM1I
2GB Kingston 1333MHz
160GB
LC Power 1340MI 75W

Intel Celeron G1820
Asus B85M-G
2GB Kingston 1600MHz
250GB
IGMax 500W

Kutalion ma daj! 07.11.2014. 15:21 #570228

broj poruka: 2480
Ne pricaj tako o Cyrixu, to je moje prvo cedo bilo. Radio na imaginarnih 133mhz, a realnih ~107. To je bio procesor, a ne ti Bartoni...

Salu na stranu, imao sam bartona na 2600 cini mi se, sjajan procesor, nije bio ni skup toliko.

i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker

Dexter013 Auuuuuuu 07.11.2014. 16:52 #570249

broj poruka: 17093
Oko cega se vi ljudi raspravljate...

Cpu: FX 6300 @4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 OC
Ram:10 Gb Kingston
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Keyboard: Logitech iluminated
Mouse:Mx 518+v7 bloody
Screen ViewSonic 27

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs