Dakle, treba mi preporuka za niskobudžetnu matičnu ploču, do 6-7k. Uslovi: usb3.0 na ploči[opciono], više konektora za veontove i naravno, što kvalitetnija. Mislio sam da uzmem AsRock ploču, koja mi je odgovarala, ali je nesala iz ponude. Za sada je izbor pao na Asus H81M-C.
Dalje, da li uzeti 1150 ili možda 1155? Kako kažu na 1150 će moći i novi Broadwell procesori. A za 1155 će biti dosta kvadova kasnije u oglasima... Šta uzeti?
Re: Niskobudžetna matična ploča+ dilema 1150 ili 1155
22.10.2014. 22:36
status: user broj poruka: 8
Bolje uzmi 1155. Imaces bolji CPU za manje para.
:: :: Dakle, treba mi preporuka za niskobudžetnu matičnu ploču, do 6-7k. Uslovi: usb3.0 na ploči[opciono], više konektora za veontove i naravno, što kvalitetnija. Mislio sam da uzmem AsRock ploču, koja mi je odgovarala, ali je nesala iz ponude. Za sada je izbor pao na Asus H81M-C :: :: Dalje, da li uzeti 1150 ili možda 1155? Kako kažu na 1150 će moći i novi Broadwell procesori. A za 1155 će biti dosta kvadova kasnije u oglasima... Šta uzeti?
Meni za par dana stiže H81M-K u paru sa G1820 mogu onda da ti kažem utiske. Meni su primarni bili cena i usb3.0 zbog prenosnog harda.
A ideja je kao kod tebe, neko vreme će poslužiti pa da se u budućnosti uzme nešto jače tipa i5/i7.
edit: a da li će biti boljih prilika za 1155 što se tiče oglasa ti je čista lutrija, i sumnjam da će biti mnogo povoljniji, performanse su tu negde a umeju ljudi da procene, bar ovde. :)
:: Meni za par dana stiže H81M-K u paru sa G1820 mogu onda da ti kažem utiske. Meni su primarni bili cena i usb3.0 zbog prenosnog harda :: :: A ideja je kao kod tebe, neko vreme će poslužiti pa da se u budućnosti uzme nešto jače tipa i5/i7 :: :: edit: a da li će biti boljih prilika za 1155 što se tiče oglasa ti je čista lutrija, i sumnjam da će biti mnogo povoljniji, performanse su tu negde a umeju ljudi da procene, bar ovde. :)
Ili jos bolje H81+i3+R7 250 (30€ vise ali mnogo jace performanse)
Ti Pentiumi su nikakva sredina, nit smrde nit mirisu. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: A valja li ova kombinacija...Narucena je vec, samo me interesuje misljenje. :: :: Gigabyte GA-B85M-D2 :: Intel® Pentium® Dual-Core G322 :: Neki kingston 4GB 160 :: LC Power LC500H-12 V2. :: AMD Radeon R7 250 Powercolor 1GB DDR :: :: Ne igra se nista pretrano zahtevno, samo WOW (world of tanks) i slicno :: :: Jbg, toliko se imalo kinte.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Danas skloljeno. Dotato jos 4GB ( ukupno 8GB 1600MHz). Sve radi odlicno. Sata3, USB3...Makina se ne cuje, temperature smesne...Tako da ne znam zasto bi ovo bilo krs (bezveze) za tu neku kintu? Mala beba zna da je bolji i3 ili i5/7, 8...jbg...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 Gigabyte G.1 Sniper B5 Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mhz Seagate Baracuda 1Tb Seasonic G550 550W Gold Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window Dell P2414H...
:: Danas skloljeno. Dotato jos 4GB ( ukupno 8GB 1600MHz). Sve radi odlicno. Sata3, USB3...Makina se ne cuje, temperature smesne...Tako da ne znam zasto bi ovo bilo krs (bezveze) za tu neku kintu? Mala beba zna da je bolji i3 ili i5/7, 8...jbg.. :: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Rekoh ti, nikakve razlike u performansama nema izmedju Celerona G1820 i Pentiuma G3220. Razliku si mogao da ulozis u graficku ili da dodas jos malo za i3, imao bi neuporedivo bolje performanse. I sad, hajd` da kazem, sluzice te i to ekstra... Za male pare .)
:: Danas skloljeno. Dotato jos 4GB ( ukupno 8GB 1600MHz). Sve radi odlicno. Sata3, USB3...Makina se ne cuje, temperature smesne...Tako da ne znam zasto bi ovo bilo krs (bezveze) za tu neku kintu? Mala beba zna da je bolji i3 ili i5/7, 8...jbg.. :: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.