Kad sam prije 2+ godina kupovao računar, kupio sam Gigabajtovu ploču GA Z77-DS3H, radi odlično i bez ikakvih problema. E sad treba da sastavim novi računar koji bi se uglavnom koristio za Adobe stvari (Photoshop, InDesign, itd) pa me interesuje koju ploču sada da kupim, jer pretpostavljam da je bilo nekih noviteta u međuvremenu (mada se ploča koju sam ja kupio i dalje prodaje).
Znači šta od Gigabajta, za procesor i5 i pretpostavljenih 16 GB RAM memorije?
Pa sto odmah tako ne pitas, nego ``moja ploca se i dalje prodaje``
18.10.2014. 11:44
status: user broj poruka: 10997
trt-mrt...? Koliko LOVE, brate? To je bitno, a ne kompleksi ``moja ploca se i dalje prodaje, jao sto je to dobra ploca, kako sam pametan bio kad sam je kupovao...``. Nemoj tu da mi okolo-naokolo, jesam muzicar, nisam...
Pa recimo da je fond do nekih 500€ a kako rekoh, pošto se kupuje sve novo, moja ploča je nebitna osim kao poređenje 2012. - 2014. :) Ne treba nikakva `gejming` monstrum ploča, nešto da je novo, tj. da nije prevaziđeno u startu, da radi ok, ljubitelj sam Gigabajta po tom pitanju, da prima 32GB RAM-a (biće 16 ali od viška glava ne boli) i taj rad... Kako rekoh Adobe programi (uglavnom priprema za štampu) znači procesor-intenzivni zadaci.
Oko 500€ ploča+procesor+memorija tek da bude sve jasno.
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
:: Pa recimo da je fond do nekih 500€ a kako rekoh, pošto se kupuje sve novo, moja ploča je nebitna osim kao poređenje 2012. - 2014. :) Ne treba nikakva `gejming` monstrum ploča, nešto da je novo, tj. da nije prevaziđeno u startu, da radi ok, ljubitelj sam Gigabajta po tom pitanju, da prima 32GB RAM-a (biće 16 ali od viška glava ne boli) i taj rad... Kako rekoh Adobe programi (uglavnom priprema za štampu) znači procesor-intenzivni zadaci :: :: :: Oko 500€ ploča+procesor+memorija tek da bude sve jasno.
Evo ti jedne ploce koja bi se idealno uklopila u budzet (AKO si...
18.10.2014. 12:38
status: user broj poruka: 10997
mislio na CELU konfu za 500E a ne na plocu i procesor...ako, ako.. i KO sad ovde treba da ima zivce, Fobose?)... Nekom fali pismenosti - meni zivaca, izgleda, ne fali...
Ma nema potrebe za tim `monstrumom` od procesora, pogotovo poredeći sa onim što se trenutno koristi za tu svrhu, i 4430 ili 4440 na ploči sa Z97 ima da bude kao `Vojadžer` iz `Zvjezdanih staza`.
:: Ma nema potrebe za tim `monstrumom` od procesora, pogotovo poredeći sa onim što se trenutno koristi za tu svrhu, i 4430 ili 4440 na ploči sa Z97 ima da bude kao `Vojadžer` iz `Zvjezdanih staza`. :: ::
Re: Evo ti jedne ploce koja bi se idealno uklopila u budzet (AKO si...
18.10.2014. 13:41
status: user broj poruka: 940
U jes majku mu Priznajem.
Sad cu i ja da se vadim kao neki. Stisnuo sam slucajno apostrof dok sam kucao
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
:: mislio na CELU konfu za 500E a ne na plocu i procesor...ako, ako.. i KO sad ovde treba da ima zivce, Fobose?)... Nekom fali pismenosti - meni zivaca, izgleda, ne fali.. :: :: http://goo.gl/PWFZ6 :: :: :: Da, MSI, jer giga i ne nudi nista narocito, naprotiv. Ali, hajde i jedna gigina :: :: http://goo.gl/kCdwC ::
Po cijenama sa PC Berze oko 70€ skuplji od 4430 a oko 50€ od 4440. Što kad se uzme u obzir cijena modula od 8GB RAm-a stvarno i nije neka razlika. Hvala na napomeni. Još jedna tačka za prodiskutovati sa finansijerom.
:: Intel i5-4430 je otprilike 40e jeftiniji od `zverine`. Bolje je sad uzeti bolji CPU, pa naknadno dokupiti jos RAM-a...
Pogledaj polovne komponenete jer desavalo se da procesor i ploca koji u radnji kostaju oko 60000 zajedno se prodaju za 250 - 300 eura sa garancijom prvo tu pronjuskaj pa ako nema nicega zanimljivog onda sve ostalo pogledaj...
To bi ja uradio da ocu da kupim komp a u rukama imam 500 eura
Pre ce da bude prodaju se za 50.000. Cene polovnog jako slabo padaju u zadnje vreme. (ne racunajuci graficke)
i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: Pogledaj polovne komponenete jer desavalo se da procesor i ploca koji u radnji kostaju oko 60000 zajedno se prodaju za 250 - 300 eura sa garancijom prvo tu pronjuskaj pa ako nema nicega zanimljivog onda sve ostalo pogledaj.. :: :: To bi ja uradio da ocu da kupim komp a u rukama imam 500 eura
Mogao bi ladno uzeti jeftiniju ploču ako mu je budžet tesan, i ako mu treba i grafička karta koju bi Photoshop mogao da iskoristi za ubrzanje određenih procesa.
:: Cini mi se da malo preterujete sa tim plocama, sta ce mu sniper elite-rog-formula-kevlar-special forces-maximus ploca za pripremu za stampu :: :: :: :: http://tiny.cc/My500p :: i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7 :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.