Imam jako kratko pitanjce za sve vas poznavaoce da li predlazete FM2 ili jeftiniju FX platformu sobzirom da kompjuter nece biti tako jako koriscen makar u narednih godinu dana, i da li mi se vise isplati u tom smislu neki fx 6300 ili apu solidni sobzirom da dobra ploca i apu mogu biti sasvim solidan izbor za solidan kompjuter ...
Aha pa ne rodjo jer je intel u svakoj opciji skuplji :) I3 nekako ne zelim i to je to.... Mislim da je rodja u pravu za 6300 sasvim solidan procesor vec duze vreme...I neka FX plocica mislim da ce to biti sasvim dobra prica :)Graficku cu lako
Ko prvo I3 4130 ti je bolji proceor ili isti kao fx 6300 (bolji je u igricama posebno starijim). Ko drugo nije mu potreban dodatni kuler a fx-6300 bez nekog koji nije fabricki postaje poprilicno bucna sredina za boravak tako da odmah dodaj 2000-3000 dinara za tu namenu. Ko trece za i3 imas ploce od 4000 dinara a za fx su duplo skuplje. I3 je bolje rešenje.Ako tražiš benchmark možeš da pogledaš na ove dve stranice i videceš da od 40-ak igrica u 36 je bolji i3 i to cak i starije generacije tipa i3 2100.U desetak igara je osetno bolji u ostalim su tu negde. http://www.techspot.com/review/903-alien-isolation-benchmarks/ http://goo.gl/QwYG1
MSI 970A-G46 treba izbegavati, mnogo je problema zabeleženo na istoj. Ispod našminkanog pasivnog hladnjaka krije se najgora moguća naponska sekcija, sa najbednijim fetovima koji postoje, jako lošom filtracijom napona i problemima sa pregrevanjem. Daleko bolji izbor predstavljaju Gigabyte GA-970A-UD3P ili ASUS M5A97 R2.0.
Zašta ce ti takva ploca. Bacanje novca. Visak novca prebaci na ssd ili bolju grafiku. Najjeftinija i najskuplja ploca imaceš apsolutno isti doživljaj u normalnom radu. SSD ili obican Hard disk ogromana razlika. Bolja grafika bolje igranje pritom sve to bolje radi na intelu. Provereno. Nemoj niko da te laže za amd. Imam amd grafiku i uvek biram ako su slicnih karakteristika amd tako da sam recimo amd fan ali je intel klasa dve iznad a pritom je ekonomicniji,manje troši te se manje greje i ne treba mu dodatni kuler. Amd-u je potrebno 4 ghz da bi se merio sa intelom na 3 ghz. Pritom u normalnom radu se oseti malo brži odziv na intelu iz prostog razloga sto je najveci broj operacija na jednom jezgru koji je kod intela za trecinu bolji tj jezgro je toliko brze.
Premda znam da ce biti pljuvacine, kombinuj neki Intel procesor sa AMD grafom, i da te bog vidi. Da ne bude NeVidiJa. Asus P5QC, Q 6600, Geil GVP31600 2x2Gb DDR3, LC Power Metatron 8650, Ati Radeon 7950
:: Premda znam da ce biti pljuvacine, kombinuj neki Intel procesor sa AMD grafom, i da te bog vidi. Da ne bude NeVidiJa :: Asus P5QC, Q 6600, Geil GVP31600 2x2Gb DDR3, LC Power Metatron 8650, Ati Radeon 795 :: ::
Razlika izmedju brendiranih i sklapanih mašina je upravo u tome sto si pitao. Nekad u sklapanju ubodeš dobru kombinaciju a nekad `nestabilnu`. Msi 970 g43 je bila bez hladnjaka a g46 je sa njim no generalno ljudi imaju problema sa plocama i fx procesorima posebno sa fx 8xxx. To su isto nestabilni kompjuteri :)
Ali na stranim forumima ljudi kukaju bas zbog tog MSI-a, na google ukucas MSI 970A-G46 prva 2-3 rezultata su linkovi ka MSI sajtu dok su sledecih par ka temama na stranim forumima gde ljudi imaju problem sa tom plocom, u ostalom nek se vodi sa ovim http://www.overclock.net/t/946407/amd-motherboards-vrm-info-database a tu stoji da je ok ploca al nije za 8XX0 seriju i OC...
AMD phenom II x2 550BE @ 3.8GHz / Raijintek EreBoss / GA-MA770-UD3 rev 2.0 / 3x2GB Kingston V ddr2 800MHz / PowerColor ATI 4870 1GB / 500GB Hitachi + 1TB WD black / Logitech g500/mx518 / iCEMAT II black pad / Logitech g230 / Samsung T220 x2.
i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: Razlika izmedju brendiranih i sklapanih mašina je upravo u tome sto si pitao. Nekad u sklapanju ubodeš dobru kombinaciju a nekad `nestabilnu` :: Msi 970 g43 je bila bez hladnjaka a g46 je sa njim no generalno ljudi imaju problema sa plocama i fx procesorima posebno sa fx 8xxx. To su isto nestabilni kompjuteri : :: ::
He!!!! Pa odgovaram na ono što ljudi pitaju samo neznam dal si se zaPANJIO na prvi il drugi dio. Kolko se secam najviše su imali problem sa Asus M5A97 R2.0 a ne sa tom MSI plocom.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.