Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Ploče, procesori i memorije
Dell optiplex 755 problem
STRANA 1 OD 1
borac27 Dell optiplex 755 problem 12.10.2014. 21:19 T59239

status: user
broj poruka: 96

Pozdrav svima

Imam problem sa radom Dell optiplexa 755

Intel Dual core 2.2 Ghz,2 GB DDRam 2 ,80 GB sata hard disk,grafika integrisana...

Naime kompjuter radi potpuno ispravno i stabilno,mreza,zvuk,grafika rade ok,problem je u tome sto kad je komp ugasen a prikopcan na strujni kabel na svakih 10-15 minuta se ukjuci sam od sebe,zavrte se na kratko kuleri i onda se sam od sebe i ugasi bez bacanja slike na monitor.

Podesio sam podesavanja Biosa na fabricka,iskopcao optiku i hard sa ploce,menjao memorijske module,kombinovao,intalirao XP pa 7-cu, ali rezultat je isti

Da li neko moze da mi pomogne

Hvala svima unapred na odgovorima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
operator re 12.10.2014. 21:26 #567170

broj poruka: 4262
Ne mogu da se sjetim, ali imas u podesavanjima da sa S3 podesis na S1, pa se to ne bi trebalo desavati.
Mozda si omogucio da se sam gasi nakon 900sec.
Mada koliko se ja sjecam, bilo je samo do 120sec. max

Cpu: Intel i7 4790K
Cooler:Omicron HG-232
GPU:ZOTAC GeForce GTX 780 3GB
Ram:4x8 GB PC 2800 Sabba
MBO: MSI Z87 Expert
Case:Chieftec Big Tower
PSU:Simao 880w
Mouse: Logitech 400s i Borovnica 330
Screen: 3 x Barco 24 inch

borac27 re 12.10.2014. 21:36 #567173

prebaceno sa S3 na S1,videceu kako ce se sad ponasati

borac27 nije uspelo za sad 12.10.2014. 21:38 #567174

prebacivanjem sa S3 na S1 nisam resio problem,opet se sam ukljucuje

Equinoxe Re: 12.10.2014. 22:09 #567185

broj poruka: 12057

Ja bi tu probao drugo napajanje, ako imaš neko u rezervi.

borac27 Re 12.10.2014. 22:12 #567187

Nemam napajanje,probacu i to sutra nabaviti

gilopile ... 12.10.2014. 22:22 #567195

broj poruka: 9459
Da li u BIOS-u imas kakve opcije pod power management? Pogledaj da li imas Ac back funkcion i sta tu stoji? Stavi na off/disable. Malo verovatno da je do toga, jer bi se komp upalio i podigao OS, a ne da se zagasi posle par sekundi...Ne znam zasto i napisa ovo, al ajd.

Cudne su te brend masine...
Vecina tih brendiranih, kada icupas napojni i vratis, masina se bas tako starta par sekundi i ugasi - sta li radi i sta belezi, vrag zna.

Probaj da izvuces napojni, sacekaj par sekundi i vrati, pa javi da li se isto tako startuje i ugasi.
Moguce da negde zeza nesto oko napajanja, kabla, nestabilan napon u kuci ( dovoljno da skonta napajanje da je ostalo na trenutak bez mreze...)

Za pocetak, otvori i proveri ATX konektor...Iscupaj, pa ponovo utakni...mozda i tu gubi kontakt...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

borac27 ... 12.10.2014. 23:14 #567200

u pravu si,brend masine su vrlo cudne,dok rade sve je super,cim se nesto pokvari problemi do neba

Na ovom Dell-u standardno,kad se prikljucuje strujni kabel on zavrti kulere par sekundi pa se ugasi sam od sebe,to je fabricki tako podeseno i to je OK.

Medjutim ovde je problem sto se isto to desava dok je strujni kabel prikopcan,tj.samo od sebe.

Videcu sutra nastavljam sa testiranjima pa javljam rezultat

VMARC Re: ... 12.10.2014. 23:18 #567201

broj poruka: 9420
Raskaci mu LAN kabl.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

::
:: u pravu si,brend masine su vrlo cudne,dok rade sve je super,cim se nesto pokvari problemi do neb
:: Na ovom Dell-u standardno,kad se prikljucuje strujni kabel on zavrti kulere par sekundi pa se ugasi sam od sebe,to je fabricki tako podeseno i to je OK
:: Medjutim ovde je problem sto se isto to desava dok je strujni kabel prikopcan,tj.samo od sebe
:: Videcu sutra nastavljam sa testiranjima pa javljam rezulta
borac27 Re... 12.10.2014. 23:26 #567202

Probao i sa skinutim Lan-om,rezultat isti

VMARC Onda raskaci sve, osim napojnog kabla. 12.10.2014. 23:48 #567203

broj poruka: 9420
Ako ima unutra neke PCI kartice, pocupaj i njih.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

Witcher Re: 13.10.2014. 03:45 #567217

broj poruka: 491
Ovo bi moglo biti potencijalno rešenje.

`OK. I had this rather annoying problem on a 755 i bought off ebay running WinXP. I`m using the latest BIOS version. The cause of this problem is nothing to do with OS version or the wake-on-lan in either the bios or in the OS settings. It is caused by the Intel AMT (active management technology) built into the motherboard. You can google this to find out about it, but essentially it allows remote lights-out management. By default it seems to be activated with it`s own WOL settings enabled. The simplest thing to do (unless you want to delve in to this feature) is to simply disable it. When the dell switches on you should see an option to enter the MEBx bios by pressing CTRL + P (you`ll see it in the top right hand corner of your screen). This is a separate BIOS from the normal one. Once you`re in this the first thing to do is to set a password - not that simple because it is ultra fussy about the strength - it has to contain caps, lowercase, numbers and a symbol such as an exclamation mark (underscore doesn`t count!). Once you`ve done that there is an option in the menu to simply disable the whole IAMT feature. This will stop the `mysterious` wake-up`s! If you want further info on the MEBx bios features, just search!

Hope this helps!`

Inače citirano je sa Dell-ovog support foruma: http://goo.gl/Po4iJy

ASUS P5K - Intel E5200@3.3GHz - Sapphire HD4870 - 2x2GB DDR2 Geil BD CL4 - CM Centurion 5 - Chieftec GPS-500AB - Samsung 931BF - Altec Lansing ATP3 - HDD`s WD 640GB AAKS, 1TB EADS, 1TB EARS, 1TB Elements, 250GB MyPass

borac27 Re 14.10.2014. 15:28 #567388

Resio sam problem uz pomoc Witcher-ovog posta

Hvala svima jos jednom

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs