Razliku mozes videti u samo u MMORPG i RTS naslovima,tu ima igara iz drugih zanrova koji vole da vidi bolje single core performanse.Tipa World of Tanks,npr... Ja sam licno pre neki mesec presao na i5 i osetio sam veliki boost,ali kazem igram dosta igara iz ovih 10%. Sve u svemu bice ti ok oba,realno.Ti sad vidis sta igras,ne kazem da ce neke igre lose raditi na amd-u ali ta razlika ume da bude i osetno veci fps u pojedinim igram.Kao sto rekoh za vecinu igara ce oba biti ok.
Samo mi objasni zasto `ako uzmem amd na konfiguraciju dodajem ssd` ?
I to sto su ti preporucili amd u prodavnici,to je neki slepac,ne zato sto je amd los,ili je intel MNOGO bolji,ali generalno jeste bolji.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
Pa planiram da igram sve sto svet moze da mi ponudi...jer dugo cekam komp...on je spominjao neki kes i da je amd zbog toga bas bolji za mmorpg... pa amd je jeftiniji i samim tim ostavlja mesta u budzetu za ssd...
Intel ce osetiti u igrama tipa SC2 ,Guild Wars 2 ,WoW,World of Warplanes,World of Tanks ,CS Global Offensive .Za ostalo neprimetno i ako je primetno to mu dodje mizerno jer graficka odradjuje 90% posla .
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Razliku mozes videti u samo u MMORPG i RTS naslovima,tu ima igara iz drugih zanrova koji vole da vidi bolje single core performanse.Tipa World of Tanks,npr.. :: Ja sam licno pre neki mesec presao na i5 i osetio sam veliki boost,ali kazem igram dosta igara iz ovih 10% :: Sve u svemu bice ti ok oba,realno.Ti sad vidis sta igras,ne kazem da ce neke igre lose raditi na amd-u ali ta razlika ume da bude i osetno veci fps u pojedinim igram.Kao sto rekoh za vecinu igara ce oba biti ok :: :: Samo mi objasni zasto `ako uzmem amd na konfiguraciju dodajem ssd` :: :: I to sto su ti preporucili amd u prodavnici,to je neki slepac,ne zato sto je amd los,ili je intel MNOGO bolji,ali generalno jeste bolji :: :: :: Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic :: :: ::
Jel taj osecaj veliki ili mali...? mislim..oce li moci amd da tera sve te svetove tenkova aviona i ostalih ratnih cuda na ultra high dza bu ?! :D (znam da je graficka tu glavna..i ova koju sam izabrao kolko znam moze to da tera...moze li to ovaj amd procesor da kazem isprati)
:: Pa planiram da igram sve sto svet moze da mi ponudi...jer dugo cekam komp...on je spominjao neki kes i da je amd zbog toga bas bolji za mmorpg.. :: pa amd je jeftiniji i samim tim ostavlja mesta u budzetu za ssd.. :: ::
Naravno da moze ali ima ce oscilacija ili ti prosto receno pad FPS,Medjutim sta masa radi uzme AMD procesor i Nvidia kartu recimo sad je aktuelna 970 GTX i tu fizika odradjuje svoje i ne opterecuje procesor za proracune.Dok drugi koji cepaju te naslove uzmu neki 4670 procesor i plocu do 100 eura i kartu opet Nvidia zbog fizike.
Kakv si tip igraca ? jel zivis za stregije i fazon Guild wars 2 World of Tank ili volis da igras sve redom?
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Jel taj osecaj veliki ili mali...? mislim..oce li moci amd da tera sve te svetove tenkova aviona i ostalih ratnih cuda na ultra high dza bu ?! :D (znam da je graficka tu glavna..i ova koju sam izabrao kolko znam moze to da tera...moze li to ovaj amd procesor da kazem isprati) :: ::
sve redom....hoces li da kazes da recimo igram nesto, nije ni bitno sta...i odjednom mi padne fps sa 60 na 25 ili sa 60 na 55....to mene interesuje, to sad za 3 % bolje preformanse stvarno mi ne znaci..
Osim ako ces da radis streaming dok igras, i5 je bolji. Ako streamujes dok igras 8350 ce ti biti jaci. Ako ne juris 60+ fps, 8350 ce ti odraditi posao podjednako dobro doduse. Samo racunaj da moras uzeti neki cooler (uzmi najbolje 8320 pa ga sam overclockuj).
i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Taj pad nije toliko drastican ali recimo u SC2 kad se igra 4v4 i imas dosta jedinica primetis seckanje i pad fps . E sad to je kod strategija slicno je kod MMORPG igara sve u svemu idi na i5 i bices miran za sve.
:: sve redom....hoces li da kazes da recimo igram nesto, nije ni bitno sta...i odjednom mi padne fps sa 60 na 25 ili sa 60 na 55....to mene interesuje, to sad za 3 % bolje preformanse stvarno mi ne znaci. :: :: ::
Iz vise razloga: 1)Bolji je,jasno 2)Bices mirniji duze vreme nego sa amd
E sad sto se tice razlike u ceni i uopste samog i5,prijatelju ako ne planiras da klokas intel sa K sufiksom ti je bacanje para.Oni sa K sufiksom imaju otkljucan mnozilac i mogu clockati,ali za to treba kvalitetnija ploca i dobar hladnjak i cena same intel varijante naglo skace.Ako ne planiras da klokas uzmes neki bez K,recimo i5 4440,mozes komotno neku jeftiniju plocu(ako nemas neke nzm kakve ludacke potrebe sto se tice ulaza,dodataka,dodatnih PCI kartica,lupam .....)nego si obican gejmer,lagano neka B85 ploca,ja bih eto jedino gledao da ima 4 slota za memoriju. U tom slucaju intel i5 kosta kao i fx 8xxx sa plocom,pa mozda i bude para za SSD.
Evo recimo,skoro sam sastavljao jednu konfu,i ima i5 4440+MSI B85M-E45 220e.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
:: Iz vise razloga :: 1)Bolji je,jasn :: 2)Bices mirniji duze vreme nego sa am :: :: E sad sto se tice razlike u ceni i uopste samog i5,prijatelju ako ne planiras da klokas intel sa K sufiksom ti je bacanje para.Oni sa K sufiksom imaju otkljucan mnozilac i mogu clockati,ali za to treba kvalitetnija ploca i dobar hladnjak i cena same intel varijante naglo skace.Ako ne planiras da klokas uzmes neki bez K,recimo i5 4440,mozes komotno neku jeftiniju plocu(ako nemas neke nzm kakve ludacke potrebe sto se tice ulaza,dodataka,dodatnih PCI kartica,lupam .....)nego si obican gejmer,lagano neka B85 ploca,ja bih eto jedino gledao da ima 4 slota za memoriju :: U tom slucaju intel i5 kosta kao i fx 8xxx sa plocom,pa mozda i bude para za SSD :: :: Evo recimo,skoro sam sastavljao jednu konfu,i ima i5 4440+MSI B85M-E45 220e
ti je jaci cpu, a to sto Dejzan pise za SC2(testirao sam) radi bolje posao i5 jer SC2 `ne ume` da koristi sva jezgra podjednako, kod mene optereti jedno na 90% a ostala su 50% ili manje(isto je i kada otkljucam 6 jezgra), i kad ima mnogo sibanja sa visokim detaljima(tipa 3 na 3) i ti si sa kamerom u sred te tucnjave fps drasticno opada, recimo ja ne mogu sa ultra detaljima i visokom physx da igram komotno, pa sam smanjio physx na low i detalje na high, i Rome 2 ima bolje da ti radi na i5, ali je strashno ne optimizovan.
Odluci se, oseti se najvise razlika u min fps, average je donekle isti pretpostavljam, za ostale igre gde ne treba nekih posebno proracuna nema neke razlike.
Setio sam se takodje da u Watch Dogs treba jaci cpu, jer je igra smece od optimizovanosti kao ranije GTA IV, ili ti kao AC 3
kao sto rece Kutalion uzmi fx8320 i klokni ga na 4ghz , amd 8320 vs 8350 razlika je samo u radnom taktu. ZA overklok 8350/8320 potrebno je uzeti kvalitetniju maticnu plocu, amd 8350 eventualno moze dostici recimo 100mhz veci radni takt od fx8320.
Ja sam imao fx8320(kuler cm hyper 212+ evo) + Asus Sabertooth 990FX R2.0 i cpu drzao klokovanog na 4ghz , znaci isto kao fx8350 .) Za vece vrednosti oc pored kvalitetnijeg kulera bilo je neophodno hladiti i zadnji deo ploce gde je cpu...
Ono sto me nerviralo kod amd je : PCI Express 2.0, kod ssd random read (IOPS) je slabiji od intela, a sabertooth 990 u kobinaciji sa noctua ventilatorima pri niskom rtp za ventilatore cvili naponski deo (dvee ploce i obe su zezale)
Ploca je msi z97 g55 sli ona ima valjda taj neki bios za lakse klokovanje kako sam skapirao..nikad nisam to radio doduse al planiram da ga malo poteram.. A necu da zakidam nista slabije...ploca je sasvim dobra ja bih reko? posto su uglavnom svi za i5...skrpicu se za ssd...bice rodjendan :D hvala svima na podrsci
Posto je 4690k, laksi je oc jer je mnozilac otkljucan...
za ram 2x4gb 1866 gledaj ako mozes da uzmes CL 9 i da je 1.5V Uzeo sam crucial ballistix 1866 cl9 1.5V , isti taj ram radi na 2133Mhz cl9 na 1.6V .)
Ajd u zdravlje ...
:: Ploca je msi z97 g55 sl :: ona ima valjda taj neki bios za lakse klokovanje kako sam skapirao..nikad nisam to radio doduse al planiram da ga malo poteram. :: A necu da zakidam nista slabije...ploca je sasvim dobra ja bih reko? posto su uglavnom svi za i5...skrpicu se za ssd...bice rodjendan : :: hvala svima na podrsci
AMD`s Fx 8350 vs Intel`s 4930K sa Nvidia 780 i 980 SLI. AMD setup 9, Intel setup 52 ,Intel setup 329% skuplji od AMD-a za 10-20% brze perfomanse na 2560X1440
Ajoj, kakav `test`... Prvo, procesor kao što je 4930K se ne kupuje za gaming, nego za neke ozbiljnije stvari, tako da je smešno praviti cenovna poređenja procesora potpuno različite klase. Drugo, kada se vrši poređenje procesora s naglaskom na gaming, onda se testiraju CPU zahtevne igre, a ne skriptovane single player linearne pucačine ili nekakve vožnjice lol. U takvim scenarijima dovoljan je i i3 da sahrani ubogi AMD, a kamoli nešto jače. Evo nekoliko primera (obratiti pažnju na min/max fps):
To je prilicno losa ploca. Ako hoces jeftinije, uzmi asrock extreme4. Ta MSI nije overclocker.
i5-4690k | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: Ploca je msi z97 g55 sl :: ona ima valjda taj neki bios za lakse klokovanje kako sam skapirao..nikad nisam to radio doduse al planiram da ga malo poteram. :: A necu da zakidam nista slabije...ploca je sasvim dobra ja bih reko? posto su uglavnom svi za i5...skrpicu se za ssd...bice rodjendan : :: hvala svima na podrsci
Imao sam isti problem sa cviljenjem na GA ploči 990XA i rešio sam ga tako što sam u biosu promenio opciju za kontrolu venta sa rpm na voltage... support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.
:: kao sto rece Kutalion uzmi fx8320 i klokni ga na 4ghz , amd 8320 vs 8350 razlika je samo u radnom taktu :: ZA overklok 8350/8320 potrebno je uzeti kvalitetniju maticnu plocu, amd 8350 eventualno moze dostici recimo 100mhz veci radni takt od fx8320 :: :: Ja sam imao fx8320(kuler cm hyper 212+ evo) + Asus Sabertooth 990FX R2.0 i cpu drzao klokovanog na 4ghz , znaci isto kao fx8350 .) Za vece vrednosti oc pored kvalitetnijeg kulera bilo je neophodno hladiti i zadnji deo ploce gde je cpu.. :: :: :: Ono sto me nerviralo kod amd je : PCI Express 2.0, kod ssd random read (IOPS) je slabiji od intela, a sabertooth 990 u kobinaciji sa noctua ventilatorima pri niskom rtp za ventilatore cvili naponski deo (dvee ploce i obe su zezale ::
Intel naravno, nema veze da li su strategije u pitanju sa dosta jedinica i tako dalje, kad krene guzvanje i u ovim fps igrama, bolje tu Intel odrzava frejmrejt.
Te osmojezgarne AMD procesore uzimaju ljudi koji ne zele da puknu tri puta vecu lovu za Intel varijantu od 6 jezgara i vise tredova. Znaci to je neki render u pitanju, nesto sto trazi sto vise jezgara itd.
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 MSI TF3 gtx 660 sli SAMSUNG 120gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.