Spaljen i5... pitanje oko garancije i jos po nesto
STRANA 1 OD 3
Kutalion
Spaljen i5... pitanje oko garancije i jos po nesto
05.10.2014. 01:04
T59152
status: user broj poruka: 2480
Za pocetak kaznio me Crveni Bog sto kupih intel procesor opet .-) Uzeh sabertooth 2 + 4690k... Sve je pocelo dobro, setupujem ja to, hmm no post. Ajde proverim ja jos jednom sve zivo i mrtvo, gori CPU LED na ploci kad pokusam da bootujem. Vent i5-ice vrti na max, i dalje no post, sve zivo sam ispovezivao, nista nisam propustio.
Ajde.. prijavim odmah dead on arrival. Ni ideju da li je ploca ili proc. Odnesem sutradan u servis sve djuture(alti), oni kazu spalio si procesor. Pitam ja a kako?
Poceli su sa pogresno si stavio procesor mozda. Na sta sam im rekao da i da sam retardiran i ubog u ruke ne bih uspeo zbog odstojnika, plus bih iskrivio pinove na maticnoj. Jel su bent? Kazu nisu u pravu si..
Pocnu dalje, strujni udar. Ja pocnem, psu ima sve moguce overvoltage/current blah blah protekcije, ploca sabertooth ima sve moguce protekcije. I dodatno sam procesor ima voltage regulation od skoro(ako je to problem onda je do procesora a ne do mene). Osim toga da sam baksuz da udari strujni udar bas na prvi boot... tesko. Sloze se oni ali kao moraju da pitaju team leadera jer je fizicki kvar...
I dalje cekam, proslo 4 dana od tada. Vecaju. Da li neko zna po novom zakonu kakva su prava za DOA hardver i da li imam vise prava nego inace?
Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
Po njima shljaka, ja nisam imao drugi proc da proverim. Oni kazu proverili i shljaka, vrnuli mi a za proc kazu da je sprzen i da je vidljivo/fizicko ostecenje... da je dole gde naleze na pinove sprzen.
Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
:: :: Nemas nikakva posebna prava. Ali moraju da ti zamene ako ne postoji fizicko ostecenje :: Jel ploca sljaka ::
Baš me zanima u koji si servis, tj čiji servis nosio, da neko bez pogleda na socket kaže okrenuo si procesor pogrešno....ili prosto blefiraju. Daj ime života ti.
Pre nego što odneseš BILO šta u naš sevis, prvo SLIKAJ.
Ukoliko ti je spržen procesor, ovlašćeni servis će se gotovo uvek rukovoditi odavno poznatim pravilom, pa bi u tom scenariju mogao da izvučeš deblji kraj. Dokazati da je DOA je veoma teško. Iz ovoga što si napisao, teško je predpostaviti da li si ti proverio procesor pre nego što si isti odneo u servis? Da li si isti skinuo sa ploče, pogledao, konstatovao da nema oštećenja ili si u paketu odneo u servis?
Nosio u Alti servis, kao nije neki random servis uopste...
Najjace sto su oni pogledali (cekao sam 3h) pa su to rekli. To je najveci hit. Verovatno u fazonu ako lik nema pojma ima da ode i ne smara nas... Pa ako prodje, prodje.
:: Baš me zanima u koji si servis, tj čiji servis nosio, da neko bez pogleda na socket kaže okrenuo si procesor pogrešno....ili prosto blefiraju. Daj ime života ti :: :: Pre nego što odneseš BILO šta u naš sevis, prvo SLIKAJ ::
Iskreno nije mi palo na pamet da pogledam podnozije procesora, kupljen nov u Emmiju. S gornje strane izgleda u redu.
Nisam ni skidao, odneo sam im odma u fazonu kontao mozda je bios ploce stariji pa nece sa devils canyon, ili je mozda ploca dosla mrtva. Ni predpostavka mi ne pade da ce stici mrtav procesor...
:: Ukoliko ti je spržen procesor, ovlašćeni servis će se gotovo uvek rukovoditi odavno poznatim pravilom, pa bi u tom scenariju mogao da izvučeš deblji kraj. Dokazati da je DOA je veoma teško. Iz ovoga što si napisao, teško je predpostaviti da li si ti proverio procesor pre nego što si isti odneo u servis? Da li si isti skinuo sa ploče, pogledao, konstatovao da nema oštećenja ili si u paketu odneo u servis :: :: Intel® i7 4820K | Corsair H55 | Asus X79 Sabertooth | Gigabyte R9 280X & Sapphire 7970 Dual-X | 4x4GB Crucial Ballistix Tactical Tracer | Philips 32PFL3017 32`` | Corsair 600T | Enermax Revolution87+ 850W :: ::
:: Iskreno nije mi palo na pamet da pogledam podnozije procesora, kupljen nov u Emmiju. S gornje strane izgleda u redu :: :: Nisam ni skidao, odneo sam im odma u fazonu kontao mozda je bios ploce stariji pa nece sa devils canyon, ili je mozda ploca dosla mrtva. Ni predpostavka mi ne pade da ce stici mrtav procesor.. :: :: Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Ev :: :: :: Ukoliko ti je spržen procesor, ovlašćeni servis će se gotovo uvek rukovoditi odavno poznatim pravilom, pa bi u tom scenariju mogao da izvučeš deblji kraj. Dokazati da je DOA je veoma teško. Iz ovoga što si napisao, teško je predpostaviti da li si ti proverio procesor pre nego što si isti odneo u servis? Da li si isti skinuo sa ploče, pogledao, konstatovao da nema oštećenja ili si u paketu odneo u servis :: :: :: :: Intel® i7 4820K | Corsair H55 | Asus X79 Sabertooth | Gigabyte R9 280X & Sapphire 7970 Dual-X | 4x4GB Crucial Ballistix Tactical Tracer | Philips 32PFL3017 32`` | Corsair 600T | Enermax Revolution87+ 850W :: :: :: ::
Re: Spaljen i5... pitanje oko garancije i jos po nesto
05.10.2014. 01:51
status: user broj poruka: 3730
Au brate bedak.....
Intel I5 4670K +CoolerMaster Evo 212 Motherboard Asus Maximus Hero 6 GPU 770 GTX Asus Direct CU II OC SSD 128 Samsung Evo Pro Memory Kingston HyperX 2400 Mhz LC power Archangle 850 W
:: Za pocetak kaznio me Crveni Bog sto kupih intel procesor opet .-) :: Uzeh sabertooth 2 + 4690k... Sve je pocelo dobro, setupujem ja to, hmm no post. Ajde proverim ja jos jednom sve zivo i mrtvo, gori CPU LED na ploci kad pokusam da bootujem. Vent i5-ice vrti na max, i dalje no post, sve zivo sam ispovezivao, nista nisam propustio :: :: Ajde.. prijavim odmah dead on arrival. Ni ideju da li je ploca ili proc. Odnesem sutradan u servis sve djuture(alti), oni kazu spalio si procesor. Pitam ja a kako? :: :: Poceli su sa pogresno si stavio procesor mozda. Na sta sam im rekao da i da sam retardiran i ubog u ruke ne bih uspeo zbog odstojnika, plus bih iskrivio pinove na maticnoj. Jel su bent? Kazu nisu u pravu si.. :: :: Pocnu dalje, strujni udar. Ja pocnem, psu ima sve moguce overvoltage/current blah blah protekcije, ploca sabertooth ima sve moguce protekcije. I dodatno sam procesor ima voltage regulation od skoro(ako je to problem onda je do procesora a ne do mene). Osim toga da sam baksuz da udari strujni udar bas na prvi boot... tesko. :: Sloze se oni ali kao moraju da pitaju team leadera jer je fizicki kvar... :: :: I dalje cekam, proslo 4 dana od tada. Vecaju. :: Da li neko zna po novom zakonu kakva su prava za DOA hardver i da li imam vise prava nego inace :: :: :: Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
:: Poslah ti mail pre koji minut :: :: Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Ev :: ::
05.10.2014. 02:01
status: user broj poruka: 4420
Nema tu sta da se diskutuje, ili nov procesor ili pare nazad i to odmah. Ako je sve tako kako kazes i ti nisi usrao nista, nema teorije da ti oni tu nesto prikace. Zovi, svadjaj se, preti...You know the drill...
Apropo Altija, do sad sam reklamirao sve i svasta kod njih i ako se nekad desi problem (retko ali desi se), to je uglavnom zbog lose organizacije ili nesposobnosti pojedinca ne zelje same firme da me zajebe (kao sto je slucaj sa npr EWE). Ako ti serviseri ne znaju gde im je dupe a gde glava kreni da zivkas sefove.
: :: I dalje cekam, proslo 4 dana od tada. Vecaju. :: Da li neko zna po novom zakonu kakva su prava za DOA hardver i da li imam vise prava nego inace :: :: :: Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
Re: Re: Spaljen i5... pitanje oko garancije i jos po nesto
05.10.2014. 02:11
status: user broj poruka: 2480
I da nisam do sada sklopio desetine masina, koliki god idiot bio, ne mozes procesor okrenuti pogresno, ne mozes 8pin ubaciti na pogresnu stranu...
Zovem, ali dok vecaju necu da pretim. Ako kazu ne moze, e onda idem da se svadjam, pretim, zivkam sefove, pretim svime i svacime...
:: Nema tu sta da se diskutuje, ili nov procesor ili pare nazad i to odmah :: Ako je sve tako kako kazes i ti nisi usrao nista, nema teorije da ti oni tu nesto prikace :: Zovi, svadjaj se, preti...You know the drill.. :: :: Apropo Altija, do sad sam reklamirao sve i svasta kod njih i ako se nekad desi problem (retko ali desi se), to je uglavnom zbog lose organizacije ili nesposobnosti pojedinca ne zelje same firme da me zajebe (kao sto je slucaj sa npr EWE) :: Ako ti serviseri ne znaju gde im je dupe a gde glava kreni da zivkas sefove :: :: :: :: I dalje cekam, proslo 4 dana od tada. Vecaju. :: :: Da li neko zna po novom zakonu kakva su prava za DOA hardver i da li imam vise prava nego inace :: :: :: :: :: :: Q6600 @ 3.4Ghz | P5Q3 | Asus 280X DC2T | 2x4gb Crucial Ballistix@1600mhz | Samsung Evo 840 240gb| WD black 1tb| 750W cft-750-14cs | NZXT Tempest Evo
Imao je procesor seal, ploca nije imala nikakav seal i zato sam prvo i mislio plocu da su mi uvalili neku reklamiranu. Moracu da trazim to vidljivo ostecenje da mi pokazu u ponedeljak... glupan nisam pitao kad sam bio.
Intel da stigne D.O.A. mala je verovatnoca.Procesor je moguce okrenuti naopako to je mislim uradio Dejzan ali se onda vide fizicka ostecenja na socketu ploce.U principu kod tebe to nije slucaj,moguce da je na to uticao i staticki elektricitet sa tvoje ruke dok si pakovao racunar a predhodno nisi oprao ruke.Mada sve su to samo predpostavke.
Tvoja prava su da mozes bez ikakvog konkretnog odgovora da proizvod vratis u roku od 14 dana a reklamiras u roku koji i pise na proizvodu u sustini isto je kao i pre,samo su malo povecali povratni rok. Moj ti je predlog da u 14 dana to resis sa njima u suprotnom ima da te voze duze.
Juri ih. Zna i Intel da stigne DOA., u mizernom broju slucajeva, ali zna. Nisi ga ti spalio. Ukoliko je dobro montiran, on ima sve moguce zastite, prema tome ili je stigao felerican, pa se spalio prvim pokretanjem, ili si bio tvrdoglav pa ga pogresno metuo u soket (sto nisi, jer su pinovi neosteceni). Nemoj nista da cekas, u ponedeljak pravo u prodavnicu, da ti zamene za novi. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
05.10.2014. 09:07
status: user broj poruka: 2052
Tako ti je sinko kad se petljas s intelom. Drugar, onomad, zaboravio da veze kuler na sempronu i radio mu maltene 24h. Zove me i zali mi se da mu se nesto greje racunar. Dodjem i imam sta da vidim. Sva sreca pa nije bilo nikakvih posledica, ne znam da li je tako nesto izvodljivo sa intelom, jos jedan razlog da u full-u predjes na AMD. Voli amd-amd-a, a za intel samo `zeleni polu-bog` dolazi u obzir :)...
:: Za pocetak kaznio me Crveni Bog sto kupih intel procesor opet .-)
Onda si imao manje od 10 godina, kada je Intel izmislio termicku zastitu procesora, dok su se u AMDu tek od soketa 754 setili da je je ubace na svoje procesore. Socket A procesori su imali ogroman broj crkavanja usled pregrevanja, a ako bi slucajno nesrecnom Duronu pogresno zakacio kuler (imali su zarez sa jedne strane, zbog soketa), iz njega bi u roku od 2 sec. samo izasao pramen belog dima. Intel je dugo bio daleko ispred na polju termicke zastite procesora, zato je uvek i imao prednost u masinama predvidjenim za rad 24/7. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Da si odmah rekao gde si kupio, ja ne bih nista komentarisao niti pitao. Tamo gde je najjeftinije, tamo ima najvise skarta. Jasno je da nije do tebe. Ali ubuduce pazi gde kupujes.
Meni je na socketu 775 Core2Duo radio celu noc bez kulera.Skidao sam neki torrent i ostavio racunar,u toku noci 2 plasticne nozice koje su drzale neki coolermaster su pukle i kuler je visio na 2 celu noc.Ploca se restartovala u beskonacnost ali procesoru nije falilo nista.
@Kutalion
Postoji jos jedna manje moguca varijanta da si mozda neki distancer zaboravio da usrafis izmedju ploce i kucista pa da je ploca prespojila u delu gde je sam socket cpu-a.Ali ako je ploca o.k. ko zna sta je to bilo.
Nema na cemu, sine. Nece tata da dozvoli da cesto ispadnes glup .) I, da, nemoj da se nudis javno da ides nekog da lemas, sta ces ako te zaista i pozovu...? :)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: Izvini tata, zaboravih da podrgrejem plazmu s mlekom, pa mi se zapusi cucla :).. :: :: AMD, AMD, AMD, AMD, AMD !@!@ :: :: p.s :: :: @kutalion, nadam se da ce ishod biti pozitivan, ako ne, javi pa da lemamo stoku
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.