Podmladio bih malo komp ubacivanjem dodatne RAM memorije i mozda SSD diska, pa me muce sledeca pitanja:
1)Da li se isplati sama kupovina ukoliko su mi prioriteti rad u AutoCAD, 3DMax, Revit i igre (cuo sam da mu je najveca prednos brzi prenos podataka pa me zanima koliku cu razliku napraviti u ovim programima u odnosu na klasicni HDD)
2)Da li je 60GB dovoljno ili da se ne stekam nego da idem na 120GB
3)Koja je razlika izmedju Transcend, San Disc i Kingston sem u ceni?
1. Naravno da se isplati, pogotovu za cad.. 2. Ipak ti treba veci SSD, idi odmah na 120 3. Zasto su samo ta 3 u opticaju, imas bestbuy Samsung EVO od 120GB
:: Podmladio bih malo komp ubacivanjem dodatne RAM memorije i mozda SSD diska, pa me muce sledeca pitanja :: :: 1)Da li se isplati sama kupovina ukoliko su mi prioriteti rad u AutoCAD, 3DMax, Revit i igre (cuo sam da mu je najveca prednos brzi prenos podataka pa me zanima koliku cu razliku napraviti u ovim programima u odnosu na klasicni HDD :: :: 2)Da li je 60GB dovoljno ili da se ne stekam nego da idem na 120G :: :: 3)Koja je razlika izmedju Transcend, San Disc i Kingston sem u ceni ::
Ako pogledaš cene, biće ti jasno, stvarno sa tom retorikom više..
btw, jel ti nemaš pametnija posla nego da buljiš konstantno u merač broja postova od svih članova..? Stvarno mi nisi jasan, i tvoj cilj.. na početku si imao neke normalne konstatacije, sad si se preokrenuo u neku drugu ličnost, to sam primetio iz više navrata. Ako ti je nekad nešto zasmetalo što sam napisao, ja ti tu ne mogu ništa, nažalost, daj dogovori se sa sobom, prekini da smaraš s glupostima na nivou ponašanja nekog klinje, prelazi u dosadu.
:: Nije li ovaj baja bestbuy :: :: http://bit.ly/Zex0s :: :: p.s :: :: bori se markoni, jos malo i batman ce te presisati po broju postov :: e samo da i `predsedniku` skine kapu i srce ce mi biti na mestu
I ja se isto pitam. Nasrnuo si na naseg Igora i samo ga nesto rokas, ko ja ovog betmena, pa i mene interesuje sta se desava?
INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red ASUS Maximus VII Hero KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800 MSI TF3 gtx 660 sli SAMSUNG 120gb EVO CM V700 SAMSUNG 2233rz 3D 120hz
:: Pitaj se i dalje. :: :: Već nebrojani put nešto meni upućuješ indirektno pa ne kapiram razlog, šta hoćeš od mene.. jel ti smeta nešto? :: :: :: :: ma slucajno bacih pogled i konstatovah trendove, a ti odmah planu. Bas se pitam ko je klinja...
Koliko mi se isplati da u laptop ubacim jedan SSD Samsung Evo 120gb umesto već postojaćeg od 500gb? Uzeo bih jedan externi od 1tb za storage. Laptop se koristi za Web Design (photoshop, obrada slika), amaterska obrada snimaka i poneka igrica. Mašina je sledeća: Intel i5 3230 2.6ghz 6gb ddr3 Intel HD 4000.
pa imaces vecu autonoiju jer SSD manje trosi od obicnog HDD A to da ce sve brze da ti se ucitava to vec znas...
:: Koliko mi se isplati da u laptop ubacim jedan SSD Samsung Evo 120gb umesto već postojaćeg od 500gb? Uzeo bih jedan externi od 1tb za storage. Laptop se koristi za Web Design (photoshop, obrada slika), amaterska obrada snimaka i poneka igrica :: Mašina je sledeća :: Intel i5 3230 2.6gh :: 6gb ddr :: Intel HD 4000 :: :: ::
Za potrošnju nisam znao, ali to mi je još jedan plus. Definitivno sam za menjanje, čim budem pri finansijama ganjaću neki EVO kod preprodavaca.
:: pa imaces vecu autonoiju jer SSD manje trosi od obicnog HD :: A to da ce sve brze da ti se ucitava to vec znas.. :: :: :: Koliko mi se isplati da u laptop ubacim jedan SSD Samsung Evo 120gb umesto već postojaćeg od 500gb? Uzeo bih jedan externi od 1tb za storage. Laptop se koristi za Web Design (photoshop, obrada slika), amaterska obrada snimaka i poneka igrica :: :: Mašina je sledeća :: :: Intel i5 3230 2.6gh :: :: 6gb ddr :: :: Intel HD 4000 :: :: :: :: :: ::
Kad jednom probaš sa SSD-om, više nećeš želeti da radiš na mašini bez njega. Inače od ova tri modela (koje koristim) INTEL 520, Kingston V300 i Samsung 840 EVO iako su im karakteristike u principu bliske INTEL mi se najviše sviđa zbog cene i garancije od 5 godina. Samsung po meni ima najbolje odrađen softver za podešavanje sistema i praćenje statusa diska. Kingston mi je nekako na zadnjem mestu (nikako ne znači da je loš) a ujedno je bar 3x teži nego Samsung i 2x od Intela. Inače namerno nisam jurio jače modele jer je u pitanju laptop sa SATA2 kontrolerom i starije ploče takođe pa bi brži diskovi značili samo bacanje para, prednost u mom slučaju je bio na kapacitetu.
Jeste, Samsung 850 ima garanciju 10 godina ali mu je cena osetno veća. Fora kod Intel 520-tice je da za cenu Samsunga 840 ima 2 godine garancije gratis. Mada u oba slučaja je možda ovo i nebitno jer ne vidim sebe sa SSD-om od 120 ili 250GB za 10 godina... To će se bacati i ispravno.
nema potrebe da ide na 850 Pro, Evo mu je sasvim dovoljan, plus ako ima kesa za 250Gb, odlicna kupovina i miran je duze vreme.. razlika u ceni izmedju pro i evo od 50e ne opravdava perfomanse koje dobijas, totalno neprimetne za normalnog korisnika..
sto se tice kupovine od 120gb, predlog ide na samsung evo i kingston fury..
Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 Gigabyte G.1 Sniper B5 Kingston Hyper X Beast 2x4gb 1600mhz Seagate Baracuda 1Tb Seasonic G550 550W Gold Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window Dell P2414H...
SSD SATA3 120GB Samsung 840 EVO 540/410MB/s, MZ-7TE120BW ove od 250GB su mi ipak preskupe (i onako sam planirao da dam oko 100e za podmladjivanje kompa)
Instalirao bih Windows8.1 i sve bitnije programe na SSD, dok bih sve ostalo instalirao na HDD.
Nikad do sada nisam imao 2 diska, pa me zanima da li ima nekih zackoljica prilikom instalacije sistema?
120gb ce biti vise nego dovoljno za sistem, programe, cak i po neku igru.. osmica zauzima veoma malo prostora.. zackoljica nema, samo pri instaliranju sistema izaberes ssd i to je to, posle toga mozes da uradis par stvari sto se samog ssd-a tice i podesavanja sistema za njega..
za to koristi ovaj detaljan guide: http://goo.gl/hDhMci instaliraj program Samsung Magician i uzivaj.. :)
takodje instalacija sistema traje veoma brzo, zacudices se! :D
Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 Gigabyte G.1 Sniper B5 Kingston Hyper X Beast 2x4gb 1600mhz Seagate Baracuda 1Tb Seasonic G550 550W Gold Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window Dell P2414H...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.