To je isto kao da si rekao, zasto bi kupio uopste novog Mercedesa kad je to precenjeno! Svaka roba ima svog kupca, i ako je nesto aktuelno onda je aktuelno. Dakle, nemoj da pljujes po hardveru nego pljuj po drzavi koja ti ne moze omoguciti taj `precenjen` hw.
:: U Emmi.rs CPU-ove , MB treba da dobiju uskoro.. A ne znam zasto bi isao na to kad je precenjen :: ::
Naravno da je precenjeno za tri puta manje para moze da uzme i5 4690k koji je u gamingu isti jedino sto je ovaj nesto brzi u multi taskingu da li ce da cekas 20 sekundi ili 13 mnogo ti znaci, a fps u igrama neces primetiti. Ne pljujem ja po nikom, to onaj ko se bavi renderovanjem, a gameri nista ne dobijaju sa tim xtremom, i7 4790k ga pojede! a kosta duplo manje para.
Ja sam od njega porucivao HWell i DDR4 jos pocetkom godine. Nije jeftin, ali ima sta hoces. I od ptice mleko. Samo ne mozes da porucis ispod 17 kom. sta god da uzimas, nece se cima za sicu. Za mesec dana mi od njega stize iPhone 6s, roze na bele tufne. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Precenjeno je za one kojima računar služi za igranje. Za one kojima služi za rad i koji njime zarađuju cena je skroz dobra.
Na KP se već prodaje 5820K za 330-340 evra... U emiju je 46000 dinara, naravno ako kupiš preko firme platićeš ga još jeftinije tj koštaće te nov šestojezgreni i7 5820K oko 320 evra. Uzmi u obzir to da se po oglasima prodaju polovni šestojezgreni Ajvi i Sendi bridž bez pisane garancije za iste pare ako ne i veće... I upecaće se neko na tu priču kako 3930K košta 500+ evra i kako je 350 evrića veoma povoljno za degradirani procesor koji se već nekoliko godina ne proizvodi...
Taj lik prodaje za 800 evra NOV šestojezgreni i7 5820K + X99 MB + 16GB DDR4, toliko po oglasima traže i za POLOVNI šestojezgreni Sendi bridž 3930K+ X79 MB + 16GB DDR3... Sami procenite šta se više isplati.
Hvala svima na sugestijama. Komponente su potrebne za rad, naravno (rendering). Da, Emmi ima samo procesor, samo sto sve to ide jaaako sporo. Jos jednom, hvala svima.
Ja se spremam polako, najvece je pitanje bilo naci QVL za Rampage 5 Extreme. Bice ovaj GSkill 4 - F4-3000C15Q-16GRR Hynix H5AN4GBNMFR-TFC cipovi SS 4x4GB Rampage 5 Extreme - Intel i7-5820K. Razmisljao sam jos oko CRUCIAL Balistix Elite 4x4 sa Micron cipovima, verovatno izuzetno dobri ali oni se ne pojavljuju nikako. Vec par meseci stoji na sajtu Soon... A verujte uzimam Rampage 5 samo zbog performansi, nista to mene vizuelno... nikakva satisfakcija ono da si odusevljen ekstra izgledom, nego znamd a su performanse dobre.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.