RAM memorija Kingston 8GB DDR3 1866MHz HyperX FURY ima garanciju od 3, 5 i 10 godina. Zavisi u kojoj prodavnici kupite a cene su slične a čak zna da bude i jeftinija gde daju 10 godina garancije.
Po pravilu, Kingston ima Lifetime warranty na njihovu memoriju. Ona jeste beskonacna, osim u slucaju kada firma prestane sa proizvodnjom istog, pa od trenutka prestanka, moze da potraje jos neko vreme. Npr. jos 5 godina. To je ono sto bi nasi trebalo da se drze.
Product Lifetime Warranty:** The following Kingston products are covered by this warranty for the life of the product:
Memory modules including ValueRAM®, HyperX®, Retail Memory and Kingston system-specific memory. Flash memory cards (e.g., Secure Digital, Secure Digital HC and XC, CompactFlash, MultiMediaCard, SmartMedia) and Flash adapters.
** For Russia the lifetime warranty is determined to be for a period of ten (10) years from the date of purchase by the original end user customer.
Ovo bi bila fora da su uvezli memoriju iz Rusije, pa da je 10 godina. Ostale prodavnice koje nude manje, cak i od 10 godina, ne bi smele to da rade, jer krse mnoge zakone. Ali, opet, ovo je Srbija.
Te kupi na mestu sa 10 godina garancije. _____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Duzina garancije ti je politika same radnje izgleda. To sto proizvodjac kaze da je recimo 5 god.ne znaci da ces u radnji dobiti toliko, iako bi trebalo, da je neko normalno stanje stvari...
Garantni rok jeste politika nosioca garancija a ona za ekektronski uredjaj ne sme biti manja od dve godine. Nosilac garancije moze biti uvoznik ili radnja, zavisno ciji garantni list kupac poseduje.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: ne bi smele to da rade, jer krse mnoge zakone. Ali, opet, ovo je Srbija :: :
Član 56 Garancija je svaka izjava kojom njen davalac daje obećanje u vezi sa robom, i pravno je obavezujuća pod uslovima datim u izjavi, kao i oglašavanju u vezi sa tom robom.
Davalac garancije je dužan da na zahtev potrošača izda garantni list
Član 48 10) Ograničavanje prava potrošača da preproda robu ograničavanjem prenosivosti garancije koju je dao trgovac
Davalac garancije je proizvodjac, koren svega. Ne preprodavac, kao ni uvoznik.
Ako prodavac ili uvoznik menja garanciju, onda vrsi obmanu.
Clan 21 i 22 Zakona o zastiti potrosaca.
Sto znaci da roba mora da odgovara opisu. To predstavlja ukupan zbir stvari vezano za robu. Od modela, tehnickih karakteristika, sadrzaja pakovanja, pa i same garancije.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
:: Navedi mi samo JEDAN od tih mnogih zakona :: :: Garantni rok jeste politika nosioca garancija a ona za ekektronski uredjaj ne sme biti manja od dve godine. Nosilac garancije moze biti uvoznik ili radnja, zavisno ciji garantni list kupac poseduje :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: :: :: ne bi smele to da rade, jer krse mnoge zakone. Ali, opet, ovo je Srbija :: :: :: :
Brate, jel vidis ti koliko je to sve glupo i kontrediktorno
09.09.2014. 15:43
status: user broj poruka: 9420
OK u pravu si, pogotovo ako se drzis clana 48, ali hajde mi samo jos objasni...:
`Davalac garancije je dužan da na zahtev potrošača izda garantni list...` OK `Davalac garancije je proizvodjac, koren svega. Ne preprodavac, kao ni uvoznik...` OK
Znaci, kupio sam Asus maticnu plocu i trebam da saljem zahtev na Tajvan da mi posalju garantni list, jer `Davalac garancije je proizvodjac, koren svega. Ne preprodavac, kao ni uvoznik.`
U praksi: Imas 2 godine garancije MINIMUM i mozes se j@.es...
Ponavljam, izvini, u pravu si, ali realno nema to sto si naveo, nikakve veze sa mozgom. Znaci mi sada treba da tuzimo sve uvoznike i sve prodavce koji rade mimo zakona, jer izdaju svoje garantne listove?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Re: Brate, jel vidis ti koliko je to sve glupo i kontrediktorno
09.09.2014. 15:48
status: user broj poruka: 3350
Imas garantni list proizvodjaca u kutiji. Za sve uredjaje koje sam kupovao, uvek sam imao i taj garantni list. Naravno i ovaj koji ti da prodavnica, tj. garantni list servisa.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
:: OK u pravu si, pogotovo ako se drzis clana 48, ali hajde mi samo jos objasni... :: :: `Davalac garancije je dužan da na zahtev potrošača izda garantni list...` O :: `Davalac garancije je proizvodjac, koren svega. Ne preprodavac, kao ni uvoznik...` O :: :: Znaci, kupio sam Asus maticnu plocu i trebam da saljem zahtev na Tajvan da mi posalju garantni list, jer `Davalac garancije je proizvodjac, koren svega. Ne preprodavac, kao ni uvoznik. :: :: U praksi: Imas 2 godine garancije MINIMUM i mozes se j@.es.. :: :: Ponavljam, izvini, u pravu si, ali realno nema to sto si naveo, nikakve veze sa mozgom. Znaci mi sada treba da tuzimo sve uvoznike i sve prodavce koji rade mimo zakona, jer izdaju svoje garantne listove :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 ::
Re: Brate, jel vidis ti koliko je to sve glupo i kontrediktorno
09.09.2014. 15:57
status: user broj poruka: 3350
Zaboravih.
Te 2 godine garancije je minimum, u slucaju da je proizvodjac naveo da je garancija njegovog uredjaja manja od nase zakonske garancije. Tj. Apple ti da 1 godinu garancije out of the box. Ako zelis vise doplatis. Apple je mogao da nabije i 6 meseci, pa eto divote. Crkne i cao. Ta 1 godina garancije na mnoge proizvode, definisani su da bi ti mogli prodavati nove modele non-stop, svake godine, ako ne i manje. Uz to racunaj da su mnoge te stvari predivdjene da crknu za godinu dana plus. _____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
:: OK u pravu si, pogotovo ako se drzis clana 48, ali hajde mi samo jos objasni... :: :: `Davalac garancije je dužan da na zahtev potrošača izda garantni list...` O :: `Davalac garancije je proizvodjac, koren svega. Ne preprodavac, kao ni uvoznik...` O :: :: Znaci, kupio sam Asus maticnu plocu i trebam da saljem zahtev na Tajvan da mi posalju garantni list, jer `Davalac garancije je proizvodjac, koren svega. Ne preprodavac, kao ni uvoznik. :: :: U praksi: Imas 2 godine garancije MINIMUM i mozes se j@.es.. :: :: Ponavljam, izvini, u pravu si, ali realno nema to sto si naveo, nikakve veze sa mozgom. Znaci mi sada treba da tuzimo sve uvoznike i sve prodavce koji rade mimo zakona, jer izdaju svoje garantne listove :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.