Pise sledeca napomena: If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200MHz) to HT1.0(2000 MT/s) spec. however, the frequency of AM2+ CPU will not be impacted
Da li ce dodji do usporenja ako ubacim AM3 procesor, tipa Phenom II X4 955 ili Phenom II X2 550? Da li je ok staviti neki od ova dva phenom procesora na ovu plocu? Mislim pretezno zbog stabilnosti.
Doci ce do usporenja hyper transport clocka sa 5200 koliko je na am3 spustice ga na 2000 za am2,frekvencija prosesora ostaje ista,mada ne verujem da HT igra neku veliku ulogu u brzini celog sistema
kako neigra ulogu ? to je veza izmedju cpu i north bridza , usporice komp drasticno
cudi me da je taj nf560 jos ziv , obavezno mu stavi vent na cipset , ali obavezno , i stavi najjaci am2 koji nadjes .
nemozes na magarca staviti Ervina Kotonu i terani ga u kas.
:: :: :: Doci ce do usporenja hyper transport clocka sa 5200 koliko je na am3 spustice ga na 2000 za am2,frekvencija prosesora ostaje ista,mada ne verujem da HT igra neku veliku ulogu u brzini celog sistem ::
Rekli su da je ziva, sad dal jeste ili nije, ne znam dok ne nadjem procesor...
Pa zar ovi Phenom 550 i 955 nisu AM3? Zasto bi onda spustao clock sa 5200 na 2000mhz za AM2, kad je AM3 procesor?
Koliko sam gledao cene polovnih Phenom cpu-a su oko 3-5k (ne znam zasto toliko drze cenu) i mislim da se ne isplati da uzimam, narocito sto kao sto kazete ploca nije nesto, a vec za 1500din imam C2D E8500.
Ipak, daleko od toga da ce to lose da radi. Skoro i neces primetiti razliku sto ce taj link sporije da radi. Imao obe varijante i u radu izmedju ta tva HT-a nisam primetio nikakvu razliku.
Ako stavljas proc, nista ispod PII x2 545...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.