Planiram da prodam Phenom 965 Black i matičnu Gygabite 970A-G46 koje sam do sad koristio u sklopu jedne starije konfiguracije, pa sam rešio da se počastim novom matičnom i procesorom. Budžet će iznositi ~37.000, pa me zanima koji procesor i matična će biti najbolje rešenje za taj novac. Razmišljao sam o nekom intelu i5, ali nisam u toku kao nekad da bih mogao da pravim razliku između gomile ponuđenih modela. Računar koristim najviše za igranje igara. Uglavnom igram WoW (ponekad i SC2, DotA2 i FPS-ove), pa gledajte na kupovinu iz te perspektive. Takođe uzmite u obzir eventualni overclock, ukoliko je to izvodljivo u ovom cenovnom rangu.
Uzmi od ovog lika procesor, proveren je. Ja cu ovih dana da pazarim nesto od njega. Jeftinije nego u radnji za nekih 25-30e, nije malo. Za tu razliku mozes dobar kuler da pazaris ako ti je potreban recimo.
Sto se tice ploce, pazari ovo, mocices solidno da kloknes ako budes zeleo:
Je Morti sa Berze i Bencha prodavao svoj i7-4820 sa plocom...
Isamaraj oglase na oba i vidi dal se nesto uklapa...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Ako ne uzmem tu i7-icu, opredeliću se za neku od varijanti koje ste napisali, mada iskreno bih se najradije za to opredelio, pošto nemam problem sa furanjem polovnih komponenti. Samo još da lociram oglas :)
Hteo bih da vas pitam i da li može nešto da se sklopi za do 30 hiljada (čisto da imam još jednu alternativu)? Takođe me zanima da li će te komponente raditi uz OC u kućištu Corsair Carbide 330R (pošto je silent kućište, možda će se pregrejavati, pa rekoh da proverim)?
:: Je Morti sa Berze i Bencha prodavao svoj i7-4820 sa plocom.. :: :: Isamaraj oglase na oba i vidi dal se nesto uklapa.. :: :: Citat: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!! :: ::
Reko da ponovim pitanje, pošto ne verujem da je iko obratio pažnju u sklopu prethodne poruke.
Hteo bih da vas pitam i da li može nešto da se sklopi za do 30 hiljada, s tim da u tom slučaju ne bih ni razmišljao o OC-u (čisto da imam još jednu alternativu)?
Takođe me zanima da li će te komponente raditi uz OC u kućištu Corsair Carbide 330R (pošto je silent kućište, možda će se pregrejavati, pa rekoh da proverim)
Grafička je Sapphire 7850HD, a imam samo stock ventilatore na Carbide 330R. Da li treba da dodam po jedan ventilator u svaki slot? Ako trebam, koji?
Razmišljao sam o Noctuama, ali su dosta skupi ventilatori, tako da ne znam koliko se isplate ako ih koristim samo za airflow, pošto cenim da bi i neka jeftinija varijanta odradila taj posao. S druge strane, ukoliko su Noctue stvarno osetno tiše rešenje u odnosu na thermaltake i CM (tišina mi je jako bitna, zato sam i kupio ovo kućište), definitivno ću ih nabaviti...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.