Racunar se iskljucuje u BIOS-u i prilikom butovanja
STRANA 1 OD 1
millanche
Racunar se iskljucuje u BIOS-u i prilikom butovanja
29.08.2014. 09:03
T58835
status: user broj poruka: 312
Kada se radi u BIOS-u normalno radi sve do trenutka dok se ne klikne na `save changes and restart`. Umesto da restartuje, racunar se iskljuci na nekoliko sekundi i sam se ukljuci. Ukoliko ga pustim da butuje dodje do windows 7 logoa (ne pokaze ga), i samo se iskljuci i posle nekoliko sekundi ukljuci? Sta bi moglo biti? RAM i HDD nisu sigurno. Ostaje samo napajanje i ploca kao glavni osumnjiceni. :-)
Eh da, nije ni kabl, uticnica, produzni, dugme. Temperature u BIOS-u su do 40-50c. Ne ulazi ni u Safe mode. Kada ipak nekako presaltuje, Hardware monitor je na jednom senzoru pokazao 95c, ali nisam siguran koji bese (javljam kasnije).
to je normalno ponasanje za reset kod nekih ploca koju podrzavaju svih 5 acpi stanja, komp se KAO ugasi , sto ti vidis kao vidni prekid napajanja gde ventovi nerade i lampice ne sijaju i onda sledi paljenje.
proveri u biosu da sata port nije slucajno prebacen na ide, ako jeste vrati na ahci mod
u oba jaja mogu da se kladim da taj disk od 500gb je napravljen 2008g :) proveri na nalepnici
kad butuje udji u safe mod i pokreni scan and repair, najverovatnije ti je samo pukao win
Ja sam to vidjao samo na Abitu, taj sistem i na nekoj kolicini Gigabyte ploca, ali kod MSi-a ne, to da se gasi/pali prilikom neke promene u biosu.. ja bih pre svega prvo zamenio bios poslednjom verzijom.. Kako si proveravao ispravnost hdd-a?
:: to je normalno ponasanje za reset kod nekih ploca koju podrzavaju svih 5 acpi stanja, komp se KAO ugasi , sto ti vidis kao vidni prekid napajanja gde ventovi nerade i lampice ne sijaju i onda sledi paljenje :: :: proveri u biosu da sata port nije slucajno prebacen na ide, ako jeste vrati na ahci mo :: :: u oba jaja mogu da se kladim da taj disk od 500gb je napravljen 2008g :) proveri na nalepnic :: :: kad butuje udji u safe mod i pokreni scan and repair, najverovatnije ti je samo pukao wi :: :: ::
Re: Racunar se iskljucuje u BIOS-u i prilikom butovanja
29.08.2014. 10:52
status: user broj poruka: 2929
To je noramlno ponasanje. KOd mene na Asusu nakon promene nekih parametara u biosu, ne svih samo onih koji se ticu frekvencije rama npr latencija ili mnozioza za procesor ili poak ucitavanjem default vrednosti nakon save and exit racunar se resetuje krene da butuje ugasi se se i nakon 2-3 sec ukljuci se sam i sve normalno bootuje . Ili npr kada iskljucim napajanje sa ploce kada cistim komp ili tako nesto nakon ukljucivanja to isto uradi, i nakon updata biosa. kada ode u reboot. Tako da mislim da se ne radi o nikakvom kvaru.
:: :: Kada se radi u BIOS-u normalno radi sve do trenutka dok se ne klikne na `save changes and restart`. Umesto da restartuje, racunar se iskljuci na nekoliko sekundi i sam se ukljuci. Ukoliko ga pustim da butuje dodje do windows 7 logoa (ne pokaze ga), i samo se iskljuci i posle nekoliko sekundi ukljuci? Sta bi moglo biti? RAM i HDD nisu sigurno. Ostaje samo napajanje i ploca kao glavni osumnjiceni. :-)
Vrati sva podesavanja na default. snimi bios i restartuj.Pa pogledaj onda hoceli da ucita windows normalno.
Moze biti da si nesto previse OC pa kad krene da ucitava windows pa se srusi.Meni se tako nesto slicno desavalo kad sam otkljucavao jezgra na AMD-u, mada imas Intel-a tako da to pada u vodu, nesto nisi lepo nastelovao u BIOS-u i sad se rusi.
Mozes i da probas da bootijes sa windows instalacionog DVD-a pa da odes na repair, mada sumnjam da ce ti to pomoci al opet mozes da probas.
O da i na ASUS plocama se to desava, kod sestre u racunaru je P5K- VM i bas to uradi prilikom svakog snimanja parametara u BIOSu, ugasi komp pa krene ponovo bez ozira na to sta je dirano dok npr. kod mene ako menjam parametre memorije to obavezno uradi dok menjanje drugih parametara prolazi normalno.
Asus P5Q3DeLuxe Intel Q9550@3.8+CoolerMaster Hyper 212EVO Dual Kingston Predator KHX24C11T2K2/8X 4x4GB Asus ENGTX570 DCII Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2 Leadtek WinFast PxDTV2300H CoolerMaster Stacker 832 Black
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647006. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.